Добавил:
darkwarius13@gmail.com Рад если помог :). Можешь на почту спасибо сказать Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Промский М. И. Пояснительная записка.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.06.2021
Размер:
624.23 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Харківський національний університет радіоелектроніки

Кафедра:         Програмної інженерії

КУРСОВА РОБОТА

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

з дисципліни “Об’єктно-орієнтоване програмування”

на тему: “АДМІНІСТРАТОР ГОТЕЛЮ”

Керівник, доцент каф. ПІ                                                        Кравець Н.С.

Студента   гр. ПЗПІ-18-10                                                       Промський М.І.

Комісія:                      

доцент _______________ Кравець Н. С.

доцент ______________ Мар'їн С. О.

cт. викл. _________ Черепанова Ю. Ю.

>

                                              

        

Харків 2019

Харківський національний університет радіоелектроніки

Кафедра: Програмної інженерії

Дисципліна: Об’єктно-орієнтоване програмування

Спеціальність: 121 Інженерія програмного забезпечення

Освітня програма: Програмна інженерія

Курс 1 . Група ПЗПІ-18 -10 . Семестр 2 .

Завдання на курсовий проект студента

Промського Максима Івановича ___

(Прізвище, Ім'я, По батькові)

1 Тема проекту: Адміністратор готелю

2 Термін здачі студентом закінченого проекту: 15” - червня - 2019 р.

3 Вихідні дані до проекту:

Специфікація програми, методичні вказівки до виконання курсової роботи

4 Зміст розрахунково-пояснювальної записки:

Вступ, специфікація програми, проектна специфікація, інструкція користувача, висновки________________________________________ _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

5 Перелік графічного матеріалу:

__ Схема об’єктної моделі, алгоритми, приклади екранних форм ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Календарний план

Назва етапу

Термін виконання

1

Видача теми, узгодження і затвердження теми

28-02-2019 р.

2

Формулювання вимог до програми

29-02-2019 – 10-03-2019 р.

3

Розробка авторизації клієнтів та менеджерів у системі

15-03-2019 – 30-03-2019 р.

4

Розробка інтерфейсу користувача

01-04-2019 – 15-04-2019 р.

5

Розробка функцій пошуку, створення рахунку та реєстрація клієнтів

20-04-2019 – 1-04-2019 р.

6

Розробка функцій прийому і видачі будь-якої суми, автоматичне нарахування відсотків

5-04-2019 – 15-04-2019 р.

7

Тестування і доопрацювання розробленої програмної системи.

20-05-2019 – 30-05-2019 р.

8

Оформлення пояснювальної записки, додатків, графічного матеріалу

30-05-2019 – 10-06-2019 р.

9

Захист

10-06-2019 – 15-06-2019 р.

Студент Промський Максим Иванович

Керівник Доц. Кравець Наталя Сергіївна

« 28 »_лютого__________ 2019 р.

Реферат

Пояснювальна записка до курсового проекту містить: 39 сторінок, 15 рисунків, 1 додаток. Ціль курсової роботи - розробка клієнтської частини desktop программи «HotelManagement» з використанням гнучких методологій проектування.

ВІДОМІСТЬ, КЛАС,  МОВА ПРОГРАМУВАННЯ C#, НАКЛАДНА, ОБ’ЕКТНО-ОРІЄНТОВАНЕ ПРОГРАМУВАННЯ, ПРОГРАМА, ПЛАТФОРМА .NET, РЕГІСТР, ЛОМБАРД.

Методи розробки базуються на використанні середи розробки  Microsoft Visual Studio 2015, Windows Forms, платформи .NET Framework 4.5, мови програмування C#.

Результатом курсової роботи являється: розробка desktop - сервісу управління діяльністю готелем. Данну программа буде використовувати адміністратор готелю: керувати його клієнтами, номерами та заявками.

ЗМІСТ

Вступ 6

1. Специфікація програми. 8

1.1 Опис основних функцій в додатку, що розробляється. 8

1.2 Опис предметної області проекту 10

2 Проектна специфікація. 11

2.1 Об'єктна модель програми 11

2.1.1 Діаграма класів та архітектура проекту 12

2.1.2 Реалізація функцій програми 14

2.2 Формат данных 17

2.3 Огляд методологій проектування та ведення проектів 19

3. Інструкція користувача 20

Висновки 26

Перелік джерел посилання.. 27

Додаток А Код програми.. 28

ВСТУП

Автоматизація бізнес процесів є актуальною в будь-якій сфері діяльності людини. Відчувши, що використання автоматизованих засобів у багато разів полегшує роботу і при цьому тільки покращує її якість, досить важко відмовитися від придбання і впровадження комп'ютера.

При виконанні курсового проекту було проаналізовано предметну область, визначено цільову аудиторію та проаналізовані аналоги нашого додатку на ринку. На основі цих досліджень було визначено весь необхідний функціонал, який буде присутнім у додатку.

Допоміжним засобом розробки додатку була гнучка методологія розробки Scrum. У якості інструмента для ведення проекту була обрана система Atlassian Jira. Вона дозволила розбити проект на спрінти та створити задачі для всіх членів команди так, що вони могли відстежувати прогрес один одного та контролювати процес розробки додатку у цілому. Також система надає можливість оцінити детально кожен спрінт, для вдосконалення процесу розробки програмного забезпечення під час її розробки. Таким чином в кінці кожного спрінта були зроблені висновки, які допомогли спроектувати наступний спрінт успішніше та вести розробку якісніше.

  • майбутньому планується підтримка продукту та його удосконалення завдяки новому функціоналу. При розробці нового функціоналу буде враховано всі помилки, які було здійснено при розробці даної версії продукту.

Метою дисципліни "Об’єктно-орієнтоване програмування" є вивчення основних принципів об’єктно-орієнтованого програмування, та оволодіння навичками розробки об’єктних програм. Дисципліна повинна зосередити студента на найбільш важливих рисах програмування, які не залежать від таких обставин, як тип процесора або операційна система. Об’єктно-орієнтоване програмування дуже слушно надає таку можливість, бо воно не залежить навіть від мови програмування.

За результатом вивчення дисципліни студенти повинні:

а) знати  загальні принципи об’єктно-орієнтованого програмування, реалізацію об’єктної моделі мови програмування, архітектуру програм з графічним інтерфейсом користувача;

б) вміти створювати програми в об’єктно-орієнтованій парадигмі, доцільно використовувати в програмах можливості обраної мови програмування; використовувати бібліотечні класи для розробки графічних та консольних застосувань з загальними засадами об’єктно-орієнтованого проектування.

в) володіти методами та технологіями об'єктно-орієнтованого програмування.

Працюючи над курсовою роботою, студент повинен вивчити окремі фази розробки програмного забезпечення і навчитися поєднувати їх в одне ціле – в свій проект. І хоч неможливо очікувати, що за той обмежений час, який є у студента, він створить справжній програмний продукт, викладач повинен максимально наблизити його роботу до реальних умов.

В якості основного інструменту розробки застосовується Microsoft Visual Studio 2017. Visual Studio представляє собою інтегроване середовище розробки програм, створену корпорацією Microsoft [5]. Мова програмування C #.