Добавил:
bettaalpha553@gmail.com Discord @punk0tta#0252 TG punk0tta Inst v_is_vsevolod Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

3й курс / Хайтек, деконструктивизм

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.05.2021
Размер:
390.61 Кб
Скачать

Хай-тек. Центр образотворчих мистецтв Сейнсбері.

Норвіч, Великобританія Норман Фостер Початок будівництва 1974 Відкрито 1978

Дизайн

Вхід до центру Сейнсбері з містечка УЕА

Будівля Центру Сенсбері була відкрита в 1978 році. Вона була спроектована між 1974 і 1976 роками відносно невідомим тоді архітектором Норманом Фостером (нині лордом Фостером). За словами Кріса Абеля, будівля ілюструє ранню роботу Фостера щодо "регулярної конструкції, що охоплює всі функції в рамках єдиного гнучкого корпусу або" універсального простору ", де" дизайн полягає в тому, щоб дозволити зміни як зсередини, так і зовні "[3. ] Центр Сенсбері також демонструє характерні для Фостера методи роботи "розробки дизайну" або "інтегрованого дизайну". [3] Він розташований на західному краю університетського містечка, біля річки Яре, а також розміщує Школу світового мистецтвознавства та музеєзнавства. Фостер сказав про будівлю: "Будівля настільки ж хороша, як і її клієнт, і архітектура Центру Сенсбері невід'ємна від просвітництва та рушійної сили самих Сенсбері та підтримки Університету Східної Англії" [2].

Головна площа галереї Центру Сенсбері

Головна будівля розміщена на похилій, задерненій землею і складається з великої кубоподібної, обтягнутої сталевою конструкцією. Одне обличчя майже повністю засклене, з добре збірним скелетом добре видно. Внутрішньо музей справляє враження, що він є одним величезним відкритим простором, не маючи жодних внутрішніх поділів, які заважають взаємодії природного та штучного світла. Служби, освітлення, туалети та доступ до технічного обслуговування розміщуються у трикутних вежах та фермах, а також між зовнішньою обшивкою та внутрішніми алюмінієвими жалюзі.

Наприкінці 1980-х колекція переросла розміщення, і Фостеру запропонували розробити прибудову. Замість того, щоб просто розширити існуючу структуру, як це передбачалося 15 роками раніше, було вирішено шукати під землею. Похила площадка дозволила збільшеному підвалу вийти на криволінійному скляному фасаді з видом на рукотворне озеро (відгомін сусіднього Норфолкського Броду 13-го століття). [Необхідне цитування] Мало поняття про масштаби нового крила, за винятком якщо дивитись з позиції цього озера. Крило півмісяця було побудовано Ентоні Хант Ассошіетс і відкрито в 1991 році.

Колекція Роберта та Лізи Сейнсбері

У 1973 році сер Роберт Сейнсбері та леді Ліза Сейнсбері подарували університету свою колекцію з понад 300 творів мистецтва та предметів, які вони накопичували з 1930-х років. З тих пір колекція збільшилася до кількох тисяч робіт, що охоплюють понад 5000 років людських зусиль, включаючи твори Джейкоба Епштейна, Генрі Мура (численні скульптури можна знайти по всій території університету), Альберто Джакометті та Френсіса Бекона, поряд мистецтво з Африки (в тому числі «голова релікварію ікла» з Габону та нігерійська «голова обо»), Азії, Північної та Південної Америки, Тихоокеанського регіону, середньовічної Європи та стародавнього Середземномор'я.

Д еконструктивізм. Центр мистецтв Векснера.

США, Колумбус Пітер Айзенман Початок будівництва 1983 Відкрито 1989

Триповерхова будівля Центру Векснера на площі 108 000 квадратних футів (10 000 м2) [4] була спроектована архітекторами Пітером Айзенманом з Нью-Йорка та покійним Річардом Троттом з Колумба разом із ландшафтним архітектором Лорі Олін з Філадельфії. Це була перша велика громадська будівля, спроектована Ейзенманом, раніше відомою насамперед як викладач і теоретик. Спираючись на суперечливу теорію про те, що мистецтво повинно "кидатися виклику" навколишньому середовищу, а не демонструвати нейтрально, музей підняв профіль Айзенмана, і він продовжив розробку та будівництво ряду інших великих проектів, включаючи Меморіал вбитим євреям Європи у Берліні . [5]

Дизайн включає велику білу металеву сітку, призначену для навіювання будівельних риштувань, щоб надати будівлі відчуття незавершеності, що відповідає деконструктивістським смакам архітектора. Ейзенман також взяв до уваги невідповідні вуличні мережі в кампусі ОСУ та міста Коламбус, які варіюються на 12,25 градусів, і спроектував Центр Векснера, щоб чергувати, якими мережами він слідував. Результатом стала споруда, яка іноді викликає сумніви, але визнала архітектурний інтерес. [Потрібне цитування] Цегляні башти центру посилаються на середньовічну будівлю озброєння, яка займала це місце до 1958 року [4]

До приміщення Центру Векснера входять кіно- та відеотеатр, приміщення для вистав, кіностудія постпродукції, книгарня, кафе та галереї площею 11000 квадратних футів (1100 м²).

Реконструкція 2005 року спочатку залучила допомогу місцевої фірми, а потім перейшла на Arup. Окрім конверта будівлі, обсяг реконструкції включає системи кондиціонування, освітлення, електричні, сантехнічні, протипожежні системи. Ремонтні роботи мали мінімальний вплив на оригінальний архітектурний дизайн, одночасно покращуючи контроль за довкіллям, денним світлом та кліматом. З відновленням центру в цілому книгарня, кіно- та відеотеатр та кафе були оновлені, обладнані та розміщені.

Соседние файлы в папке 3й курс