Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

реферати 3 курс - разное / реферат - офшори

.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
13.02.2021
Размер:
15.29 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Факультет економіки, менеджменту і права

Кафедра економіки

Реферат

з дисципліни «Міжнародні економічні відносини»

на тему:

«Сутність і характеристика офшорних зон, їх вплив на МЕВ»

Виконав:

Перевірив:

доцент Павлюк В.І.

Київ – 2019

Світову економіку можна порівняти з айсбергом, велика частина якого залишається під водою. Ця підводна частина – офшорні зони.

«Понад половини світової торгівлі йде через офшори. Понад половини банкових активів світу та третини прямих іноземних інвестицій від багатонаціональних корпорацій мають свої коріння в офшорах», — пише Ніколас Шаксон, відомий британський журналіст

Офшорна зона -- різновид вільних економічних зон, що створюються на території всієї держави або суб'єкта федерації (конфедерації), особливістю якої є створення для суб'єктів господарювання сприятливого валютно-фінансового, податкового режиму, високого рівня захищеності банківської та комерційної таємниці, лояльність державного регулювання, спрощені вимоги до ліцензування.

Офшорні зони характеризуються ознаками, головними з яких є :

1. Оподаткування. Багато офшорних юрисдикцій стягують податки, проте всі вони або не стягують податок на прибуток взагалі, або стягують його тільки з певних категорій доходу, або стягують податок нижчий, ніж у тій країні, де платники є податковими резидентами. Відсутність податку на прибуток, як правило, є частиною політики залучення іноземного капіталу. У ряді випадків податок на прибуток не вводиться внаслідок бідності значної частини населення.

2. Фінансова секретність. Певний рівень секретності також є характерним для офшорних юрисдикцій, як і для інших країн. Проте більшість країн не захищає цю інформацію від розслідування правоохоронними органами іноземної держави, особливо коли розслідування здійснюється відповідно до міжнародного договору.

3. Валютний контроль. Офшорні юрисдикції мають, як правило, систему подвійного валютного контролю. В її основу поставлена відмінність між резидентами і нерезидентами, а також між національною і іноземною валютами. Загальне правило: резиденти піддаються валютному контролю, а нерезиденти валютному контролю не піддаються. Проте нерезиденти піддаються звичайному контролю відносно місцевої валюти.

4. Комунікації. Більшість офшорних юрисдикцій мають надійні засоби зв'язку -- добрі телефонні, кабельні та телексні послуги зв'язку для з'єднання їх з іншими країнами.

5. Легкість доступу до зарубіжної банківської системи. Використовування офшорних юридичних осіб дає можливість розміщувати капітал у твердій валюті в надійних банках стабільної країни.

До основних рис офшорних зон слід віднести:

· політичну та економічну стабільність в країні;

· гарантію суворої фінансової та банківської таємниці;

· відсутність валютних обмежень;

· сучасні засоби зв'язку та добре облаштовану мережу комунікацій;

· задоволення індивідуальних потреб інвесторів [2].

Офшорні схеми є складовим елементом тіньової економіки. У дослідженнях, присвячених тіньовій економіці, зазначається, що вона являє собою сукупність нелегальних господарських дій, які продукують кримінальні злочини що тіньова економіка являє собою приховану форму приватизації соціалістичної державної власності і т. ін

Держава перетворюється на механізм підтримки терористичних світових організацій що загрожує усій світовій спільноті, йде транснаціоналізація економічної злочинності виконавчою владою, повна корумпованість влади. [