Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

тести маркетинг

.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
19.01.2021
Размер:
32.99 Кб
Скачать

1. Будь-який стан незадоволеності, з якого людина прагне вийти, або, навпаки, стан задоволеності, який людина бажає зберегти і продовжити, називається:

а) споживчий попит; це та кількість продукції, яку споживачі хочуть і можуть купити за певною ціною протягом певного періоду на певному ринку.

б) потреба; це будь-який стан незадоволеності, з якого людина прагне вийти, або, навпаки, стан задоволеності, який людина бажає зберегти й продовжити. Перш ніж виробляти продукцію, важливо усвідомити, чиї та які саме потреби збирається задовольняти виробник (фірма) своїм продуктом, послугою або діяльністю.

в) угода; комерційний обмін цінностями між двома сторонами.

г) ринкові відносини; сукупністю економічних відносин у сфері обміну з приводу реалізації товарів.

д) маркетинг - професійна діяльність у сфері ринку, пов’язана з пошуком покупців, встановленням їх потреб, розробленням відповідних товарів, просуванням їх на ринок, стимулюванням продажу, налагодженням комунікацій та ін.

2. Професійна діяльність у сфері ринку, пов`язана з пошуком покупців, встановленням їх потреб, розробкою відповідних товарів, просуванням їх на ринок, стимулюванням продажів, налагодженням комунікацій та ін., називається:

а) менеджмент; Ме́неджмент (або «управління») — це процес плануванняорганізації, приведення в дію та контроль організації з метою досягнення координації людськихфінансовихприродних і технологічних ресурсів, необхідних для ефективного виконання завдань

б) маркетинг;

в) управління фінансами; цілеспрямоване формування процесу перерозподілу фінансових ресурсів між різними суб'єктами фінансової системи і всередині них [1], діяльність по залученню та ефективності використання фінансових ресурсів.

г) страхування бізнесу; страхування майнових ризиків так само, як і розширення страхування відповідальності, спрямовані на підтримку розвитку комерційної діяльності. Від її стану залежить задоволення потреб споживачів матеріальних благ, наповнення дохідної частини бюджету.

д) рекламування бізнесу. Один із методів просування

3. Орієнтованість організації (фірми) на задоволення розумних, здорових потреб покупців, захист і поліпшення навколишнього середовища, вирішення екологічних проблем, зміцнення добробуту споживача і суспільства в цілому визначає сутність однієї з концепцій маркетингу, а саме:

а) концепція вдосконалення виробництва; 1. Концепція вдосконалення виробництва Суть якої полягає у зосередженні зусиль і спрямуванні усіх ресурсів підприємств на вдосконалення виробництва товарів та підвищення ефективності їх розподілу.

б) концепція вдосконалення товару; Концепція вдосконалення товару передбачає, що споживачі віддають перевагу товарам із найвищою якістю та надійними експлуатаційними характеристиками. Підприємство має зосередити свої зусилля на постійному вдосконаленні товару

в) концепція інтенсифікації комерційних зусиль; Вона характеризує напрямок, якого дотримуються виробники товарів у своєму прагненні правильно організувати збутову діяльність.

г) концепція соціально-етичного маркетингу;

д) концепція творчого маркетингу.  вид маркетингу, що має функції оцінювання потенційного ринку і перетворення прихованого попиту на реальний шляхом розробки нових ефективних товарів

4. Діяльність фірми, спрямована на вибір товарних ринків, на яких у фірми є явна конкурентна перевага, а також на опрацювання стратегій і програм діяльності на кожному з таких ринків, називається:

а) тактичний маркетинг; Тактичний маркетинг — активний процес з короткотерміновим плануванням, спрямований на вже існуючі ринки. Це класичний комерційний процес отримання запланованого обсягу продажу шляхом використання тактичних засобів (див. рис. 1.9). Він опирається на програми просування товарів, ціноутворення, продажу і комунікації, в результаті яких цільова група споживачів повинна дізнатися про відмінні властивості товарів, які пропонуються, і оцінити їх і ті позиції, на які товари «претендують».

б) стратегічний маркетинг;

в) операційний маркетинг; набір маркетингових заходів з скраткосрочним горизонтом планування, пов’язаний з товаром, дистрибуцією (місцем), ціною та комунікаціями (просуванням) – чотирма Р маркетингу-мікс, спрямований на вже існуючі ринки або сегменти

г) творчий маркетинг; вид маркетингу, що має функції оцінювання потенційного ринку і перетворення прихованого попиту на реальний шляхом розробки нових ефективних товарів

д) інтегрований маркетинг. Інтегрований маркетинг - маркетинг, заснований на єдності зовнішнього і внутрішнього маркетингу. Його мета полягає в тому, щоб поставити на службу інтересам споживачів діяльність всіх підрозділів організації.

5. До функцій стратегічного маркетингу не входить:

а) аналіз маркетингового середовища фірми;

б) аналіз потреб покупців і визначення базового ринку;

в) сегментація ринку на мікро- і макрорівні;

г) відбір цільових ринків (сегментів), обґрунтування їх привабливості;

д) поточний контроль за діяльністю торгових агентів фірми.

6. До функцій операційного маркетингу не входить:

а) розробка нових продуктів;

б) ціноутворення на товари з урахуванням типу ринку, співвідношення попиту і пропозиції, дій конкурентів та інших чинників;

в) робота з замовленнями покупців, складування, зберігання і транспортування продукції;

г) реклама продукції;

д) розробка маркетингової стратегії фірми.

7. Який з елементів не входить до комплексу маркетингу?

а) продукт (товар);

б) ціна;

в) просування товару на ринок;

г) розподіл продукту;

д) страхування життя працівників фірми.

8. Розробка нових товарів і способів їх виробництва, організації сервісу, здійснення цінової політики, розбудови збутової мережі, просування продукції на ринку становить одну з функцій служби маркетингу фірми, а саме:

а) виробничо-збутова;

б) аналітична; проведення маркетингових досліджень для зниження невизначеності та ризику і прийняття обґрунтованіших маркетингових рішень.

в) практична;

г) управління; це систематичний цілеспрямований вплив на маркетингову діяльність через планування, організацію, мотивацію і контроль для досягнення маркетингових цілей підприємства.

д) контролю.

9. Маркетингова діяльність фірми, спрямована на задоволення потреб кінцевих споживачів, продаж товарів і послуг для особистого, сімейного або домашнього використання, називається:

а) промисловий маркетинг; це вид діяльності, об'єктом якої є підприємства промисловості та їх продукція (виробництво товарів, надання послуг та виконання робіт промислового характеру).

Ця діяльність спрямована на задоволення виробничих потреб підприємства у сировині, матеріалах, напівфабрикатах та комплектуючих виробах, устаткуванні, послугах, що має на меті підвищення ефективності виробництва та збуту товарів виробничого призначення шляхом дослідження та задоволення попиту на промислову продукцію та промислові послуги [4].

б) споживчий маркетинг;

в) постачальницький маркетинг; концепція, яка орієнтує підприємство не тільки на збут, але і на закупівлю продукції виробничо-технічного призначення (за іншим визначенням - це 

г) освітній маркетинг; це один із напрямів діяльності з управління навчальним закладом в умовах ринкової економіки, який забезпечує дослідження попиту на освітні послуги та певні знання понад встановлені державою стандарти

д) юридичний маркетинг.  спосіб отримати більше клієнтів і мати більшу вартість на ринку Юридичний маркетинг базується в основному на маркетингових комунікаціях, а це будь-який спосіб, яким ви можете донести інформацію про себе до свого наявного або майбутнього клієнта

10. До постачальницького маркетингу (маркетингу ресурсів) не входить:

а) маркетинг персоналу, це вид управлінської діяльності, спрямований на визначення і покриття потреби у персоналі. Західноєвропейські компанії використовують методи маркетингу в управлінні персоналом з 70-х років.

б) маркетинг землі;

в) маркетинг інвестицій; Інвестиційний маркетинг - відносно новий напрямок, кілька відокремлений від маркетингу в його класичному розумінні про вільних ринкових відносинах в умовах глобалізації економіки.

г) маркетинг результатів науково-технічної діяльності (патентів, ліцензій,

авторських прав тощо); Науково-технічний маркетинг, специфіка якого полягає у продажі й купівлі результатів науково-технічної діяльності, патентів і ліцензій, змінює характер маркетингової роботи. Вона пов'язана з підготовкою ліцензійних і патентних матеріалів для продажу, із завданнями вивчення напрямків НТП, патентного права відповідних країн

д) споживчий маркетинг. орієнтований на покупців, які є кінцевими безпосередніми споживачами цих товарів, купуючи їх для особистого, домашнього або сімейного використання. ... - за призначенням (товари виробничого призначення та товари споживчого попиту);