Скачиваний:
3
Добавлен:
07.12.2020
Размер:
2.82 Mб
Скачать

У таблиці про справний стан свідчить “1” (див. таблицю 3.3), коли “0” свідчить про те, що в системі вийшов з ладу функціональний вузол. Для контролю справного стану елементів структури системи МПЦ достатньо подивитись на “Справний_стан”. Якщо всі пристрої та зв’язки між ними у справному стані, то індикація буде “1”. У даному випадку індикація “0”, бо вийшов з ладу комутатор зв’язку. Далі можливо визначити на якому рівні сталося пошкодження. В даному випадку пошкодження на рівні “Мережа1” (Див №п/п 26 таблиці 3.3). Наступним кроком на рівні “Мережа1” визначаємо який саме функціональний вузол вийшов зладу. В даному випадку таким вузлом є “Комутатор2”.

Для того, щоб визначити де саме несправність (вийшов з ладу елемент структури системи, чи зв’язок від нього) потрібно звернути увагу на текст програми представлений у таблиці 3.4. В даній таблиці показаний стан індикації програми для випадку несправності комутатора зв’язку.

Таблиця 3.4 – Стан індикації при несправності комутатора зв’язку

№п/п

Текст програми діагностування

Числове значення

1

Комутатор2

0

2

А[7,3]

0

3

А[7,4]

0

4

А[7,8]

0

5

А[7,9]

0

6

А[7,10]

0

7

А[7,5]

0

З таблиці 3.4 можливо зробити висновок, що вийшов з ладу або комутатор, або всі зв’язки до інших елементів структур від нього.

Індикація, яка представлена в таблиці 3.5 свідчить, що вийшов з ладу тільки один зв’язок (в даному випадку зв’язок від комутатора до АРМ ДСП основного).

Таблиця 3.5 – Стан індикації при несправності однієї лінії зв’язку

№п/п

Текст програми діагностування

Числове значення

1

Комутатор2

0

2

А[7,3]

0

3

А[7,4]

1

4

А[7,8]

1

5

А[7,9]

1

6

А[7,10]

1

7

А[7,5]

1

Таким чином можна дуже точно визначити не тільки несправність функціонального вузла, але й несправність лінії зв’язку.

3.4 Висновки по розділу

У результаті проведеного аналізу середовищ моделювання встановлено, що найбільш простим та зрозумілим для побудови моделей структур систем МПЦ є програмний пакет Maple.

У результаті побудови моделей графів структур систем МПЦ визначено, що програмне середовище Maple є простим та пристосованим для таких цілей. За допомогою якого можливо наглядно інтерпретувати графи структур систем керування рухом поїздів на станції. Але визначено й недолік – неможливість відображення направлених зв’язків.

У ході дослідження матриць суміжностей графів структур систем МПЦ виявлено, що вони симетричні відносно своєї діагоналі та своїм розташуванням “1” подібні елементам в структурах систем МПЦ.

При порівнянні матриць суміжності справного та несправного графу структур систем МПЦ, можливо досить точно визначити місце пошкодження за невідповідністю розміщення одиниць в еталонній матриці справного графу та матриці, яку отримали у результаті повторної компіляції програми з пошкодженням.

Але порівняння справної та несправної матриці й визначення відмінностей між ними являється доволі складною операцією. Якщо вийде з ладу всього один зв’язок від одного елемента до іншого та тільки в одному напрямку, то помітити одну одиницю, що зникла буде досить складно.

Можливо також порівнювати графи структур систем МПЦ без пошкодження та з несправністю. Але так як в програмному середовищі Maple не відображається прямий та зворотній зв’язок між елементами, то вихід з ладу тільки прямого чи зворотного зв’язку визначити буде неможливо.

Аналіз матриць суміжності у вигляді 3D-графіків являється простішим та нагляднішим. Але для більш точного виявлення несправностей елементів пропонується використовувати числові значення, які можливо отримати з матриці суміжності. Використовуючи їх можна дуже точно визначити не тільки несправність функціонального вузла, але й несправність лінії зв’язку.

Представлений метод визначення несправностей можливо використовувати в АРМ ШН для визначення справності елементів структур МПЦ та зв’язків між ними.

Соседние файлы в предмете Технология, механизация и автоматизация железнодорожного строительства