Скачиваний:
9
Добавлен:
07.12.2020
Размер:
463.03 Кб
Скачать

Модулі введення-виведення мають два незалежні канали по 8 входів і 8 виходів в кожному та може керувати 8 × 2 = 16 і контролювати 8 × 2 = 16 об'єктів. Кожен канал управляє інтерфейсними реле.

Також для безпосереднього керування приколійними пристроями у відповідності з керуючими діями ДСП застосовуються релейно-контактні схеми.

В системі МПЦ-М між основним і резервним ПЛК кожного обчислювального каналу є «гарячий» зв'язок, який використовує канал передачі даних «Hot Stanby». За допомогою цього зв'язку здійснюється обмін інформацією про справність технічних засобів ПЛК. На підставі цієї інформації, приймається рішення: основний або резервний ПЛК буде брати участь у передачі команд керування на віддалені модулі введення/виводу і інформації про стан пристроїв централізації (див. таблицю 1.10).

До рівня об’єктів керування та контролю відносяться приколійні пристрої, які не будуть змінюватись залежно від системи. Системи, що розглядаються будуть забезпечувати інтерфейс керування сигналами, стрілками та іншими елементами верхньої будови колії які однакові для всіх систем.

1.3 Висновки по розділу

У результаті проведеного аналізу понять “концепцій” з різних джерел інформації встановлено, що ці поняття лежать в основі створення концепції систем керування рухом поїздів на станції.

При дослідженні понять ”стратегій” з різних джерел інформації, можна зробити висновок про те, що ці поняття є основою для створення стратегій технічних систем керування, які розділяються на стратегії релейної та мікропроцесорної СЗАТ.

У результаті проведеного аналізу поняття ”принципу побудови” з різних джерел інформації встановлено, ці поняття лежать в основі для створення принципів побудови технічних систем керування.

При проведенні дослідження понять було визначено, що в основі систем керування лежать концепції. З них утворюються стратегії, які є основою для принципів побудови (таблиця 1.8).

При аналізі структур технічних систем виявлено, що на основі системного підходу, а саме з точки зору закономірності ієрархічної упорядкованості систем, можливо детально дослідити будь-які структури систем керування рухом поїздів на станції та виділити в них загальні для всіх систем рівні.

Підрівень мережа використовується для зв’язку рівня забезпечення й планування та рівня спряження з рівнем управління та контролю. В системах застосовується мережа різних типів, відповідно з різною пропускною здатністю.

В системі БМРЦ до рівня забезпечення відносяться виносне табло та пульт маніпулятор, а до рівня забезпечення набірна група. Під час аналізу систем МПЦ було виявлено, що в таких системах ці два рівні об’єднуються. До рівня забезпечення та планування в системах МПЦ відносяться маніпулятор типу мишка, монітор та системний блок.

Соседние файлы в предмете Технология, механизация и автоматизация железнодорожного строительства