Скачиваний:
1
Добавлен:
07.12.2020
Размер:
21.01 Кб
Скачать

Рецензія

на дипломний проект Шовкопляса Олександра Олександровича

За темою: Дослідження структур систем мікропроцесорних централізацій

Дана тема вперше розглядається у дипломному проектуванні. Необхідність такого дослідження обумовлена відсутністю на даний час системного підходу щодо виявлення існуючих закономірностей у мікропроцесорних систем централізацій (МПЦ) та їх властивостей. Тому тема дипломного проекту є актуальною та відповідає вимогам магістрату.

У дипломному проекті представлені математичні моделі структур існуючих систем МПЦ, а в основу їх розроблення покладена теорія графів. Графи структур отримані за допомогою графоаналітичного методу дослідження.

На основі системного підходу та з точки зору закономірності ієрархічної упорядкованості систем при проведенні дослідження структур виявлена можливість виділити в МПЦ загальні для всіх систем рівні.

Результати проведених досліджень сприятимуть кращому сприйняттю студентами структур систем МПЦ, оскільки існуючий підхід щодо їх побудови такої можливості не надавав.

Окрім того, у дипломному проекті також проведені дослідження впливу періоду контролю справності каналів резервування щодо виявлення можливих небезпечних відмов в існуючих системах мікропроцесорних централізацій.

Відповідно до завдання визначено економічну ефективність від впровадження на станції системи МПЦ та основні небезпечні фактори при її експлуатації.

Дипломний проект виконано на високому інженерно-технічному рівні з використанням відповідних інформаційних та нормативних джерел, твердження обґрунтовані, висновки логічні, а розрахунки та дослідження проведені у відповідності з діючими методиками.

Дипломний проект виконано з урахуванням вимог нормативних документів, а автор, Шовкопляс Олександр Олександрович, заслуговує оцінки «відмінно» та присвоєння освітньо-кваліфікаційного рівня магістр з автоматики та автоматизації на транспорті.

Рецензент,

к. т. н., доцент кафедри АТ В.П. Мороз

Соседние файлы в предмете Технология, механизация и автоматизация железнодорожного строительства