Скачиваний:
1
Добавлен:
07.12.2020
Размер:
61.44 Кб
Скачать

Висновки

У ході виконання дипломного проекту проведено дослідження структур існуючих систем мікропроцесорних централізацій.

У результаті аналізу понять концепцій, стратегій та принципів побудови з різних джерел інформації встановлено, що ці поняття лежать в основі створення концепцій, стратегій та принципів побудови систем керування рухом поїздів на станції.

При дослідженні структур технічних систем виявлено, що на основі системного підходу та з точки зору закономірності ієрархічної упорядкованості систем, можливо детально дослідити структури систем керування рухом поїздів на станції та виділити в них загальні для всіх систем рівні.

На основі графоаналітичного методу дослідження розраховано показники структур систем МПЦ. Визначено, що система МПЦ «НВП«САТЕП» має найбільший коефіцієнт центральності та компактності, а отже її доцільно використовувати, коли об’єкти керування та контролю мають зосереджений характер розташування. В системі МПЦ-У найбільша надмірність та кількість основних контурів, що вказує на високу живучість системи, а отже її доцільно використовувати при великих об’ємах інформації, що передається.

У результаті дослідження математичних моделей графів структур систем МПЦ представлено метод визначення несправності елементів структур за допомогою програмного пакету Maple. Такий підхід значно підвищує функційну безпечність систем, адже представлений метод покращує їх діагностику.

Визначено, що для забезпечення рівня безпечності SIL 4 доцільно використовувати структуру 2 з 2 та структуру 2-х дубльованих комплектів 2 з 2 з 10-8. Для того, щоб забезпечити рівень безпечності SIL 3 доцільно використовувати структуру 2 з 2, структуру 2-х дубльованих комплектів 2 з 2 та мажоритарну структуру 2 з 3 з 10-8.