Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ситуативні задачі

.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
13.10.2020
Размер:
12.73 Кб
Скачать

Ситуативні завдання:

Задача № 1

В чергову частину Приморського відділу поліції за дрібне хуліганство о 19 годині 30 хв. був доставлений гр. Хоменко Ю.В. Начальник ВП прийняв рішення про на­правлення матеріалів в районний суд. Хоменко Ю.В. був доставлений в кімнату для затриманих. Наступного дня о 10 годині ранку, при перевір­ці начальником ВП кімнати для затриманих, було зроблено зауважен­ня про те. що гр. Хоменко Ю.В. затримано незаконно, тому що строк адміністративного затримання не повинен перевищувати 3-х годин. Черговий по ВП на прохання гр-на Хоменко Ю.В. не повідомив його жінку про його місце знаходження по телефону.

Завдання: Дайте оцінку діям чергового по ВП. Визначте алгоритм дій чергового в даній ситуації.

Задача № 2

В чергову частину Приморського ВП поліцейським нарядом Гусаком О.С. і  Левченко С.Т. був доставлений громадянин Ступка О.Л. Підставою для затримання стало те, що він не побажав поступитися місцем в трам­ваї пристарілій жінці.

Завдання: Дайте оцінку діям поліцейських Гусакову О.С. і  Левченко С.Т. Визначте алгоритм дій поліцейських в даній ситуації.

Задача З

О 21 год. 30 хв. нарядом патрульної поліції у чергову частину Суворовського ВП за злісну непокору законній вимозі патрульної поліції була доставлена громадян­ка Ільїна К.М. У зв’язку з тим, що в складі добового наряду була відсут­ня співробітник жінка, особистий огляд Ільїної К.М. не проводився, їй було запропоновано здати особисті речі черговому по ВП.

Ільїна К.М. заявила, що заборонених предметів при ній немає, піс­ля чого вона була переведена в кімнату для затриманих.

Завдання: Дайте оцінку діям чергового по ВП. Назвіть порядок проведення особистого огляду доставлених у чергову частину ВП.

Задача 4

О 20 годині, в суботу, в чергову частину Хаджибеївського ВП за дрібне хуліганство був доставлений громадянин Іларіонов К.В. Начальником ВП в цей же день було прийняте рішення про направленням матеріалів до суду.

Завдання: Проаналізуйте ситуацію, складіть алгоритм дій працівників ВП у даному випадку.