Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ситуативні завдання 2

.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
13.10.2020
Размер:
13.63 Кб
Скачать

Ситуативні завдання:

Ситуація 1

Гр. Федченко у літній день стояв біля фонтану в центрі міста і плював у фонтан. На зауваження жінок, які гуляли з дітьми біля фонтану, відповідав нецензурною лайкою. Одна з жінок побачила дільничного офіцера поліції і звернулась за допомогою.

 

Ситуація 2

Дільничний офіцер поліції побачив, що гр. Малишко розкладає молочні продукти на тротуарі. На вимогу поліцейського жінка відповіла, що все життя торгує, і забереться геть, як тільки товар буде продано.

 

Ситуація 3

Під час прийому громадян до дільничного офіцера поліції звернулись жителі одного з будинків на території його обслуговування із заявою покарати гр. Шкірянко за те, що він виготовляє самогон і сморід стоїть на весь будинок. Окрім того, до нього ходять різні пияки, яких завжди повний під’їзд.

 

Ситуація 4

Дільничний офіцер поліції побачив жінку, яка сиділа на вулиці і палила. На вимогу припинити правопорушення, жінка зауважила, що вона все життя палить на вулиці, а поліцейський не знає законодавства.

 

Ситуація 5

Гр. Скріпничук присів у сквері на лавці, дістав бутерброди, чвертку, одноразові стаканчики і запропонував другу пом’янути його жінку. Після першого стакану їх побачив дільничний офіцер поліції. На вимогу поліцейського припинити, чоловіки відмовились допити пляшку вдома, бо там забороняють діти, і зауважили, що у поліцейського немає совісті.

Ситуація 6

Дільничний офіцер поліції отримав заяву на гр. Бутенко, який за адресою свого проживання у багатоквартирному будинку у нічний час вмикав гучну музику і на зауваження сусідів не реагував.

 

Ситуація 7

Дільничним офіцером поліції було виявлено осіб, які на паркінгу розважального центру голосно кричали, штовхалися, нецензурно лаялися, чіплялися до громадян. Окремі з них були в стані алкогольного сп’яніння. На зауваження поліції не реагували. Дільничний офіцер поліції викликав наряд поліції.

 

Завдання до вищевказаних ситуацій:

1. Проаналізувати фабули ситуацій.

2. Визначити:

- чи є в діях осіб склад правопорушення (кваліфікувати за статтю КУпАП та відповідною частиною статті)?

- який спосіб документування (звичайний, спрощений). Обґрунтувати обраний спосіб нормами КУпАП?

- які процесуальні документи складає дільничний інспектор поліції?

- які поліцейські заходи дільничний інспектор поліції уповноважений застосувати у вказаних ситуаціях?

- які заходи забезпечення провадження поліцейські уповноважені застосувати щодо конкретних осіб? (ситуація 7).

3Скласти протокол про адміністративне правопорушення, на підставі статті 258 КУпАП, оскільки правопорушник оспорював винесену постанову в кожній із вищевказаних ситуативних завдань.

4. Розробити алгоритм дій дільничного інспектора поліції по документуванню даного правопорушення.