Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

4

.pdf
Скачиваний:
13
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
263.22 Кб
Скачать

161.В. Чорний звернувся до КТС із заявою про виплату йому роботодавцем заборгованості по заробітній платі. КТС заяву не прийняла, оскільки у ній не було зазначено, яку суму має виплатити роботодавець та за який період? Чи обґрунтовані дії КТС? Яким вимогам має відповідати заява до КТС?

162.ТОВ «Орбіта» звернулось до суду про зміну умов колективного договору, зокрема, зменшення встановленого розміру заробітної плати, посилаючись на те, що трудовий колектив відмовився розглядати заяву директора. Який порядок розгляду спорів пов'язаних із зміною умов колективного договору? Яке рішення має прийняти суд?

163.Представники профспілки та адміністрації ТОВ «Чернівцізахід» вирішили перенести розгляд спору щодо внесення доповнень до колективного договору на розгляд трудового арбітражу за порадою юрисконсульта ТОВ. Дайте правову оцінку ситуації. Який порядок створення та роботи трудового арбітражу? Які повноваження трудового арбітражу?

164.Незадоволені рішенням примирної комісії за наслідками розгляду колективного трудового спору, представники ВАТ «Луганськ-схід» вирішили звернутись до районного суду, керуючись ст. 124 Конституції України. Дайте правову оцінку ситуації. Який порядок оскарження рішень примирної комісії? Які судові органи мають право розглядати колективні трудові спори? Відповідь обґрунтуйте.

165.Не досягши згоди з роботодавцем щодо визначення в колективному договорі розміру заробітної плати, працівники вирішили страйкувати. Який порядок вирішення трудових спорів (конфліктів) при укладанні колективного договору? Який порядок проведення страйку?

Äопомогà у вирішенні дàних зàвдàнь: https://vk.com/a.jurisprudent https://vk.com/zadachi_po_pravu https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680

105

Соседние файлы в предмете Трудовое право