Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Судимий за грабіж Рузанов та Корнійчук

.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
03.08.2020
Размер:
35.33 Кб
Скачать

Судимий за грабіж Рузанов та Корнійчук, перебуваючи в нетверезому стані, зустріли вночі ще більш п’яного Бойченка і на пропозицію Рузанова вирішили заворлдіти його майном. Домовившись про технічний розподіл функцій, вони наздогнали Бойченка, після чого, Рузанов вдарив його кулаком в обличчя, а коли той упав ногою в живіт. Бойченко знепритомнів. Корнійчук обшукав його, але грошей та якихось цінних реченй не знайшов, а верхнього одягу зловмисники вирішили не барти. Залишивши Бойченка в непритомному стані, вони попрямували до будинку, в якому проживав Корнійчук.

По дорозі вони зустріли Ігумнова, який ніс велику валізу і був гарно одягнений. Рузанов запропонував Корнійчуку: «Давай «зробимо» і його». Той погодився, і вони заступили Ігумнову дорогу. Корнійчук дістав великий кухонний ніж і, демонструючи його Ігумнову та погрожуючи вбивством, наказав віддати валізу і портмоне Рузанову. Спочатку Ігумнов начебто почав виконувати наказ Корнійчука, поставив валізу на землю і дістав портмоне, однак коли Рузанов спробував його взяти, вдарив того по голові. Між ними розпочалася бійка. В неї втрутився Корнійчук, який несподівано для Рузанова двічі вдарив Ігумнова ножем у груди та живіт. Ігумнов упав, а Рузанов, побачивши, що той не подає ознак життя, втік з місця події. В свою чергу, Корнійчук, остаточно переконавшись, що Ігумнов мертвий, відтягнув труп у кущі, взяв валізу та портмоне і приніс їх у свою квартиру. Там він оглянув «здобич» і виявив у портмоне 6800 гривень, 200 доларів і водійські права Ігумнова, а у валізі — одяг і пістолет Макарова з обоймою набоїв. Водійські права Ігумнова Корнійчук спалив, а пістолет з набоями заховав у квартирі. Потім пішов до свого сусіда Штепи. Розповівши про вчинене ним щодо Ігумнова, Корнійчук запропонував Штепі за 500 гривень відвезти труп за місто і скинути у водосховище. Штепа погодився, одержав гроші, і разом з Корнійчуком на автомобілі Штепи вони відвезли труп Ігумнова до водосховища і скинули у воду. Після повернення до квартири Корнійчука той подарував Штепі спортивний костюм і светр з валізи Ігумнова.

Примітки- 1) вважати, що, наносячи Ігумнову удари ножем, Корнійчук діяв з метою

заволодіння його майном; 2) вважати, що умисел суб’єктів не був спрямований на викрадення водійських прав Ігумнова та пістолета з набоями.

Допомога у вирішенні даних завдань:

https://vk.com/a.jurisprudent

https://vk.com/zadachi_po_pravu

https://www.facebook.com/profile.php?id=100012358907680