Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

LK_5

.pdf
Скачиваний:
23
Добавлен:
14.06.2020
Размер:
5.68 Mб
Скачать

Віброізоляція інженерного устаткування

Вимірювання вібрації і вимірювальна апаратура

Забезпечення вібробезпечних умов праці

Вібробезпечних називаються умови праці, при яких виробнича вібрація не чинить на працюючого несприятливого впливу і не приводить до професійного захворювання (наприклад, вібраційної хвороби).

Вібробезпечних умови праці забезпечуються

застосуванням вібробезпечних машин;

застосуванням засобів віброзахисту, що знижують вплив на працюючих вібрації на шляхах її поширення;

проектуванням технологічних процесів та виробничих приміщень, що забезпечують неперевищення гігієнічних норм вібрації на робочих місцях;

організаційно-технічними заходами, спрямованими на поліпшення експлуатації машин, своєчасний їх ремонт і контроль вібраційних параметрів; розробкою раціональних режимів праці та відпочинку.

Дистанційне керування є перспективним і повинно отримати велике застосування. Воно виключає необхідність постійного знаходження працюючого в зоні вібруючих машин і устаткування, а періодичне знаходження в цій зоні менш небезпечно для обслуговуючого персоналу.

Для виключення контакту працюючих з вібруючими поверхнями за межами робочого місця (зони) необхідно небезпечні з точки зору вібрації ділянки виділяти огородженнями, написами, попереджувальними знаками, забарвленням і т. П.

встановлення раціональних режимів праці та відпочинку. Рекомендується, щоб загальний час контакту з вібруючими машинами, вібрація яких відповідає допустимим рівням, не перевищувала 2/3 тривалості робочого дня, а безперервна тривалість впливу вібрації, включаючи мікропаузи, 15 ... 20 хв.

Електромагнітне випромінювання

(електромагнітні хвилі) - збурення (зміна стану) електромагнітного поля, що розповсюджується у просторі.

Лекція 6 ЕлектромагнітніЕлектромагнітне випромінювання здатне поширюватися практично у всіх середовищах. У випромінюваннявакуумі електромагнітнеі поля випромінювання поширюється без затуханий на скільки завгодно

великі відстані, і досить добре поширюється в просторі, заповненому речовиною.

Джерела електромагнітного випромінювання

Джерела електромагнітних полів промислової частоти - це всі електричні прилади, лінії електропередач

Джерела слабкого електромагнітного випромінювання

Соседние файлы в предмете Охрана труда