Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Вопросы к мод

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
20.86 Кб
Скачать
  1. Наведіть перелік основних типів електронної емісії за фізикою процесів.

  2. Наведіть визначення рівня Ферми.

  3. Наведіть визначення роботи виходу електрона та формулу, яка визначає роботу виходу електрона з металу.

  4. Наведіть та розшифруйте формулу Річардсона Дешмона. Які значення може приймати стала термоелектронної емісії.

  5. Наведіть визначення ефекту Шоттки. Запишіть та розшифруйте рівняння термоелектронної емісії з врахуванням ефекту Шоттки.

  6. Наведіть визначення тунельної емісії. При яких значеннях напруженості електростатичного поля біля поверхні тіла відбувається польова емісія.

  7. Коротко опишіть механізм виникнення автоелектронної емісії. 1 Іаведіть сфери її застосування.

  8. Надайте коротке пояснення ефекту Ноттінгема.

  9. Надайте коротке пояснення інверсійного ефекту Ноттінгема.

  10. Наведіть визначення вторинної електронної емісії та коефіцієнта вторинної електронної емісії.

  11. В чому різниця між абсолютним та відносним, коефіцієнтами вторинної електронної емісії?

  12. Наведіть залежності коефіцієнта вторинної електронної емісії від енергії первинних електронів для металів та діелектриків. Поясніть ці залежності.

  13. Поясніть криву залежності розподілу вторинних електронів по енергіях.

  14. Наведіть визначення фотоелектронної емісії.

  15. Перелічіть три основні закономірності фотоелектронної емісії.

  16. Наведіть визначення квантового виходу. Від яких факторів залежить його значення.

  17. Наведіть закон збереження енергії при фотоефекті (співвідношення Ейнштейна).

  18. Наведіть визначення ядерного фотоефекту.

  19. Наведіть визначення довжини вільного пробігу електрона. Чому дорівнює кількість електронів, які доходять від катоду до аноду без зіткнень.

  20. Наведіть визначення потенціалів збудження та іонізації.

  21. Які зіткнення називають непружними зіткненнями 1 роду?

  22. Які зіткнення називають непружними зіткненнями II ролу?

  23. Який фізичний процес має назву поступової іонізації (ступенчатой рос.)?

  24. Наведіть визначення емісійної здатності катоду. Яким вимогам мас відповідати ця характеристика катода.

  25. Наведіть визначення робочої температури ка тода, від яких факторів залежить її значення0

  26. Наведіть визначення часового ресурсу (довговічності) катода та його ефективності. Напишіть їх значення на прикладі двох довільних катодів.

  27. Які фактори впливають на довговічність катоду.

  28. Надайте характеристику вольфрамового катоду.

  29. Надайте характеристик}' танталового катоду.

  30. Надай те характеристику торійованого катоду.

  31. З 1. Надайте характеристику карбидованого катоду.

  32. Надайте характеристику барієво-вольфрамового катоду.

  33. Надайте характеристику оксидного катоду.

  34. Надайте характеристику торієво-оксидного катоду.

  35. Наведіть конструкцію трубчатих та ламельних оксидних катодів. Що стало причиною виникнення таких катодів. Які конструкції катодів Ви ще знаєте.

  36. Наведіть конструкції катодів прямого та непрямого розжарення. Які недоліки та переваги мають ці типи конструкцій. Що таке теплова інерція катоду і до яких явищ вона приводить?

  37. Наведіть конструкцію, 2 принципи дії та застосування діодів.

  38. Наведіть емісійну характеристику та анодну характеристику вакуумного діода. Які причини відмінності теоретичної та експериментальної анодних характеристик?

  39. .39. За допомогою типової анодної характеристики вакуумного діода визначте характерні її області. Що є причиною такої поведінки характеристики.

  40. Наведіть і поясніть закон «ступеня 3/2» для вакуумного діода. Як і в яких випадках можна розповсюдити дію закону «ступеня 3/2» на тріодні і багатоелектродні системи?

  41. Надайте визначення крутизні характеристики, внутрішньому опору та між електродної є мност і діода. Які основні параметри вакуумного діода Ви можете назвати?

  42. Наведіть і поясніть розподіл потенціалу в тріоді, при різноманітних режимах роботи лампи.

  43. Поясніть роль керуючої сітки в вакуумному тріоді.

  44. Поясніть терміни: проникність сітки в тріоді, діючий потенціал. Як проникність сітки буде впливати на крутизну характеристики лампи. Які фактори впливають на величину проникності лампи.

  45. Назвіть та дайте визначення основних параметрів і характеристик тріода при статичному режимі роботи Лампи.

  46. Назвіть та дайте визначення основних параметрів і характеристик тріода при динамічному режиму роботи ламп.

  47. Напишіть та поясніть співвідношення В.І. Сифорова для максимального коефіцієнта посилення каскаду посилю вальної схеми. Які висновки можна зробити аналізуючи його?

  48. Наведіть конструкцію та розподіл потенціалу в тетроді між екрануючою сіткою і анодом. Які переваги та недоліки маг конструкція лампового тетрода в порівнянні з тріодом?

  49. Дайте визначення динатроному ефекту. Поясніть на анодних характеристиках області його існування. Визначте основні заходи по зменшенню дії динатронного ефекту.

  50. Поясніть конструктивні особливості променевого тетрода, як вони впливають на зменшення динатронного ефекту. Наведіть розподіл потенціалу в променевому тетроді, дайте визначення віртуального катоду?

  51. Наведіть конструкцію та розподіл потенціалу в пентоді. Порівняйте анодні характеристики лампового Тетрода, променевого тетрода та пентода. Поясніть відмінності анодних характеристик в проекції еволюції конструкції ламп.

  52. Поясніть особливості пристрою приладів з подовженими характеристиками, які переваги вони надають

  53. Надайте визначення потужних генераторних та модуляторних ламп. Наведіть вирази для ККД схеми, коливної та потужності джерела живлення.

  54. Надайте характеристику мікровакумним приладам. Приведіть схеми основних конструкцій та характеристик.

  55. Дайте класифікацію електровакуумних ламп по потужності розсіювання на аноді. Надайте коротку характеристику, притаманну кожному класу.

  56. Надайте характеристику та наведіть основні конструкції Систем охолодження ламп різних класів потужності.

  57. В чому відмінності конструкцій електродів потужних ламп та матеріалів з яких вони виготовляються? Які застереження при експлуатації потужних ламп Ви можете назвати?

  58. Якими заходами можна досягти збільшення ККД генераторних ламп? Охарактеризуйте за допомогою графічних часових залежностей режим посилення та генерації класу Л.

  59. Якими заходами можна досягти збільшення ККД генераторних ламп? Надайте визначення кута відсічки. Охарактеризуйте за допомогою графічних часових залежностей режим посилення та генерації класів В та АВ.

  60. Якими заходами можна досягти збільшення ККД генераторних ламп? Надайте визначення кута відсічки. Охарактеризуйте за допомогою графічних часових залежностей режим посилення та генерації класу С.

  61. Проаналізуйте чому найбільше розповсюдження в якості потужних генераторних і модуляторних ламп отримали тріоди та променеві тетроди?

  62. Поясніть природу виникнення лампових шумів. Опишіть дробовий ефект. Наведіть вирази для середнього квадрату флуктуацій анодного струму вакуумного діоду та тріоду. Які ще види шумів Ви знаете?

  63. Поясніть природу виникнення лампових шумів. Опишіть ефект струморозподілення. Наведіть вирази для середнього квадрату флуктуацій анодного струму вакуумних багатоелектродних ламп. Які ще види шумів Е)и знаете?

  64. Поясніть природу виникнення лампових шумів. Опишіть флуктуації за рахунок вторинної електронної емісії. Наведіть вирази для середнього квадрату флуктуацій анодного струму. Які ще види шумів Ви знаете?

  65. Надайте характеристику електростатичного та динамічного способів керування електронним потоком в Електровакуумних приладах. Наведіть визначення кута прольоту електронів.

  66. Наведіть та поясніть схему нетривалої взаємодії електронного потоку з високочастотним полем. В яких приладах 1ІВЧ вона використовується?

  67. Наведіть та поясніть схему тривалої (розподіленої) взаємодії електронного потоку з високочастотним полем. В яких приладах НВЧ вона використовується?

  68. Дайте визначення швидкісної та фазової умов, які забезпечують ефективну взаємодію електронів з ІІВЧ тюлем. При використанні яких пристроїв ці умови досягаються?

  69. Коротко поясніть основні параметри приладів НВЧ.

  70. Дайте визначення, наведіть схему та поясніть принцип дії пролітного двохрезонаториого клістрона.

  71. Дайте визначення, наведіть схему та поясніть принцип дії відбивного клістрона.

  72. Наведіть та опишіть просторово-часову діаграму проходження електронами області взаємодії відбивного клістрона. В чому відмінність групування електронних згустків в пролітному та в у відбивному клістроні?

  73. Коротко опишіть початок роботи відбивного та прольотного клістронів в Якості генераторів 1ІВЧ коливань. Назвіть для чого ще можуть використовуватись клістрони?

  74. Дайте визначення, наведіть схему та поясніть принцип дії лампи хвилі що біжить (ЛБХ).

  75. Дайте визначення, наведіть схему та поясніть принцип дії лампи зворотної хвилі (ЛЗХ).

  76. Дай те визначення, наведіть схему та поясніть принцип дії магнетрона.

  77. В чому відмінність приладів О- та М типів? Назвіть прилади які належать до цих типів.

  78. Дайте визначення. Наведіть схему та поясніть принцип дії генератора дифракційного випромінювання СГДВ) або оротрона.

  79. Поясніть формування в області взаємодії магнетрона електронних спиць. Який параметр магнетрона б_\де впливати на швидкість обертання спиць?

  80. Охарактеризуйте режими роботи магнетрона. Дайте визначення та наведіть умови критичного режиму рЬботи магнетрона, параболу критичного режиму. В якій області, як правило, працюють ці прилади?

  81. Наведіть мови резонансу анодного блоку маг нетрона, охарактеризуйте класифікацію видів коливань НВЧ на яких працює магнетрон.

  82. Наведіть та поясніть умови потрійного резонансу необхідних для робот и ГДВ.

Соседние файлы в предмете Вакуумная и плазменная электроника