Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет Садовничий.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
30.05.2020
Размер:
308.22 Кб
Скачать

Зміст

1 Вступ……………………………………………………………………….………….3

2 Теоретична частина…………………………………………………………………..5

3 Виконання роботи………………………………………………………...…………..7

3.1 Приклад роботи програми…………………………………………………..8

4 Висновок…………………………………………………………………..…………11

5 Література…………………………………………………………………...……….12

Додаток ………………………..…………………………………………………….13

1 Вступ

C + + Builder-програмний продукт, інструмент швидкої розробки додатків (RAD), інтегроване середовище програмування (IDE), система, яка використовується програмістами для розробки програмного забезпечення на мові програмування C + +.

Спочатку розроблявся компанією BorlandSoftware, а потім її підрозділом CodeGear, нині належить компанії Embarcadero Technologies.

C + + Builder об'єднує в собі комплекс об'єктних бібліотек ( STL, VCL, CLX, MFC та ін), компілятор, відладчик, редактор коду і багато інших компоненти. Цикл розробки аналогічний Delphi [ 1 ]. Більшість компонентів, розроблених в Delphi, можна використовувати і в C + + Builder без модифікації, але зворотне твердження не вірно.

C + + Builder містить інструменти, які за допомогою drag - and - drop дійсно роблять розробку візуальної, спрощує програмування завдяки вбудованому WYSIWYG - редактору інтерфейсу і пр.

C + + Builder спочатку створювалася тільки для платформи Microsoft Windows. Пізні версії, що містять кросплатформенну компонентну бібліотеку Borland, підтримують і Windows, і Linux.

У 2003 році Borland випустила C + + BuilderX ( CBX ), написаний за допомогою тієї ж інфраструктури, що і JBuilder, який при цьому був мало

схожий на C + + Builder або Delphi. Цей продукт призначався для розробки великих програм для великих підприємств, але комерційного успіху не досяг. Наприкінці 2004 року Borland оголосила, що продовжить

розвиток класичного C + + Builder і об'єднає його з середовищем розробки Delphi, припинивши, таким чином, розробку C + + BuilderX. Через приблизно рік після цього оголошення, Borland випустила BorlandDeveloperStudio 2006, який включав в себе Borland C + + Builder 2006, який пропонував поліпшене керування конфігурацією і налагодженням. BorlandDeveloperStudio 2006 - єдиний повноцінний комплект, що містить Delphi, C + + Builder і C # Builder.

2 Теоретична частинa

Дек (відангл.Doubleended queue — двобічна  черга)  — абстрактна  структура даних, елементи якої можуть додаватись як на початок, так і в кінець.

Типові операції

• Додавання елемента в кінець черги

• Додавання елемента в початок черги

• Вибірка останнього елемента

• Вибірка першого елемента

• Перевірка першого елемента (без видалення з деку)

• Перевірка останнього елемента (без видалення з деку)

Реалізації

Існує принаймні два поширених способи ефективної реалізації двосторонньої черги: за допомогою динамічного масиву або двозв'язного списку.

Стек в інформатиці та програмуванні — різновид лінійного списку, структура даних, яка працює за принципом (дисципліною) «останнім прийшов — першим пішов» (LIFO, англ. last in, firstout). Всі операції (наприклад, видалення елементу) в стеку можна проводити тільки з одним елементом, який знаходиться на верхівці стеку та був введений в стек останнім.

Стек можна розглядати як певну аналогію до стопки тарілок, з якої можна взяти верхню, і на яку можна покласти верхню тарілку (інша назва стеку — «магазин», за аналогією з принципом роботи магазину в автоматичній зброї)

Операції зі стеком

Стек може бути організований якмасив або множина комірок в певній області комп'ютера з додатковим зберіганням ще йвказівника на верхівку стека. Заштовхування першого елемента в стек збільшує адресу вказівника, виштовхування елементу зменшує її.

Черга (англ. queue) в програмуванні — динамічна структура даних, що працює за принципом «перший прийшов — перший пішов» (англ. FIFO — firstin, firstout). У черги є голова (англ. head) та хвіст (англ. tail). Елемент, що додається до черги, опиняється в її хвості. Елемент, що видаляється з черги, знаходиться в її голові.

Основні операції з чергою

  • англ. enqueue — "поставити в чергу". Операція додавання елемента в "хвіст" черги. При цьому довжина черги збільшується на одиницю. Якщо відбувається намагання додати елемент у вже заповнену чергу, відбувається її переповнення (англ. queue overflow).

  • англ. dequeue — "отримання з черги". Операція, яка повертає елемент з голови та видаляє його з черги, таким чином встановлюючи голову на наступний за видаленим елемент та зменшуючи довжину на одиницю. При намаганні видалити елемент з пустої черги, виникає ситуація

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]