Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Варіант-31

.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
12.05.2020
Размер:
18.62 Кб
Скачать

Лабораторна робота № 4

31. Розробити функцію, параметром якої є символьний рядок – речення. Функція має надрукувати всі слова з цього речення, в яких перша й остання літери збігаються (незалежно від регістрів літер) та повернути кількість знайдених слів. З клавіатури ввести декілька різних речень. Використовуючи розроблену функцію, надрукувати всі слова з цих речень з однаковими першою та останньою літерами.

Лабораторна робота № 5

31. Розробити функцію зі змінною кількістю параметрів, всі неоголошені параметри якої є цілими беззнаковими числами, жодне число не закінчується нулем. Функція повинна кожного числа в зворотному порядку (наприклад, 325 перетворити на 523) та надрукувати таблицю заданих і перетворених чисел. У програмі доцільно використати допоміжну функцію для формування числа з переставленими цифрами.

Лабораторна робота № 7

31. Розробити функцію, яка перевіряє, чи серед цифр заданого довгого цілого числа є вказана цифра. Згенерувати N випадкових багатоцифрових чисел (кожне число сформувати з двох послідовних випадкових) і записати їхні внутрішні коди у бінарний файл. Застосувавши розроблену функцію для перевірки числа, у новий текстовий файл переписати тільки ті числа, які не містять заданої користувачем цифри. Роздрукувати вміст отриманого текстового файла. Зазначити обсяги обох створених файлів.

Лабораторна робота № 8

31. З клавіатури ввести квадратну матрицю дійсних чисел. Виконати транспонування введеної матриці і надрукувати отриману протранспоновану матрицю. Потім з цієї матриці вилучити рядок з найменшою сумою елементів і знову надрукувати скорочену матрицю.

Лабораторна робота № 9

31. З клавіатури в двозв’язний список занести послідовність символьних рядків (речень), розташувавши їх відразу за порядком зростання кількості слів у реченнях. Потім у новий однозв’язний список перенести ті речення, що містять задане користувачем ключове слово. Використати окрему функцію для визначення кількості слів у реченні. У новий список треба переносити тільки адреси речень, не змінюючи їхнього розташування у динамічній пам’яті, але витираючи їх із початкового списку. Надрукувати обидва списки.

Лабораторна робота № 10

31. 1) послідовність структур, що мають два поля: <Рік>, <Подія> – впорядкування за роками; 2) си­мет­­ричний справа наліво; 3) 3.1) надрукувати інформацію про події, які потрапляють у заданий інтервал років: Y1…Y2; 3.2) видалити всі вузли дерева, що мають один дочірній вузол; 4) нижній (від листків) зліва направо; 5) видален­ня вузлів, що мають один дочірній.

Соседние файлы в предмете Алгоритмизация и программирование