Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

samrob_3

.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
21.03.2020
Размер:
36.86 Кб
Скачать

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства

Кафедра лісівництва

САМОСТІЙНА РОБОТА №3

з дисципліни ,,Недеревні ресурси лісу”

на тему: ,,Збір, заготівля та переробка дикорослих плодово-ягідних рослин”

Виконала ст. 3 курсу 1 групи

Котенко О.В,

Перевірив: доц. Левченко В.В,

Київ–2018

Мета: вивчити терміни збору, способи зберігання, види переробки основних дикорослих плодово-ягідних рослин лісів України та вимоги Правил до їх заготівлі.

Завдання

1. Згідно методичних рекомендацій необхідно засвоїти терміни та способи збирання, способи зберігання та переробки основних дикорослих плодово-ягідних рослин лісів України.

2. Згідно Порядку заготівлі другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань в лісах України та Порядку спеціального використання лісових ресурсів необхідно написати вимоги щодо заготівлі (збирання) дикорослих плодів, горіхів, ягід.

Виконання завдання 2

Згідно Порядку заготівлі другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань в лісах України та Порядку спеціального використання лісових ресурсів:

  1. основу ресурсної бази для заготівлі в лісах дикорослих плодів, горіхів, ягід становлять ягідники у разі проективного покриття ними понад 10 відсотків площі земель лісового фонду та насадження, у складі яких нараховується понад 50 плодових і горіхоплідних кущів і дерев на гектарі;

  2. заготівля дикорослих плодів, горіхів, ягід, провадиться способами, що виключають виснаження їх ресурсів.

  3. постійні лісокористувачі повинні підтримувати лісові ділянки, де здійснюються побічні лісові користування, у належному санітарному стані;

  4. забезпечувати охорону ягідників, плодових, горіхоплідних та інших насаджень, від хижацького використання і знищення.

Висновок: під час виконання самостійної роботи я опрацював Порядок заготівлі другорядних лісових матеріалів і здійснення побічних лісових користувань в лісах України та Порядок спеціального використання лісових ресурсів, набув навички щодо термінів збору, способів зберігання, видів переробки основних дикорослих плодово-ягідних рослин лісів України та запам’ятав вимоги Правил до їх заготівлі.

Соседние файлы в предмете Недревесные Ресурсы Леса