Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Британец

.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.01.2020
Размер:
2.52 Mб
Скачать

Яскравим представником породи домашніх кішок є британський короткошерстий «улюбленець домогосподарок». Дана порода кішок була штучно сформована в Англії в 19 столітті в результаті гібридного альянсу англійських домашніх кішок і преславутих персів. У процесі розробки нової породи частіше використовували пухнастих «голодранців» з вулиць і міських парків. Якщо заглянути в минуле, то ми побачимо, що ще 12 років тому в нашій країні і не припускали існування здебільшого нині широко відомих і затребуваних порід кішок. Початок селекційного періоду був ознаменований прибуттям з колись дружніх нам країн по соціалістичному союзу такої породи, як перські кішки. За кілька років перси досягли ейфорії, стали частими відвідувачами і безпосередніми учасниками виставок, виняток становили інші породи кішок. За період світанку персів на внутрішній арені країни селекціонери домоглися того, що були виведені всі кольори і відтінки цієї породи, і за тим кішок чекало визнання міжнародної публіки.

Цей плюшевий звір, володіє надзвичайно м'якою, подвійний вовною, хвіст не великий, але прямий, закруглений на кінчику. Трохи круглі і широко поставлені вушка і великі, широко розкриті очі, створюють нам неповторний образ добродушності і спокою. Так само головним перевагою породи є шкірна складка навколо круглої, немов куля, і масивної голови, такого не знайти ні в жодній іншій породі.

Забарвлення у звірків вирішуються найрізноманітніші, як однотонні, так і з малюнком. Колір очей же залежить від забарвлення, коли кішка біла, то й очі в неї повинні бути блакитні, як у колор-пойнта, якщо ж це шиншила, то очі повинні бути зеленими.

Звичайно, суперечка про переваги чи недоліки того чи іншого стандарту може не припинятися хоч вічність, проте це зможе функціонувати лише в тому випадку, якщо ви дотримуєтеся однієї системи.

СТАНДАРТ WCF ДЛЯ ПОРОДИ BRI

Тіло

Від середнього розміру до великого, мускулисте, приосадкувате. Груди, плечі і спина широкі і масивні. Шия коротка і міцна. Кінцівки короткі, масивні. Лапи товсті, круглі. Хвіст середньої довжини, товстий, з заокругленим кінчиком.

Голова

Кругла, масивна, широка, з сильним підборіддям. Ніс короткий, широкий, прямий. Профіль з переходом (без стопа). Щоки повні і сильні. Великі, круглі подушечки вусів надають короткої морді чіткі обриси.

Вуха

Середніх розмірів, широкі біля основи, злегка закруглені на кінцях. Широко розставлені.

Шерсть

Коротка, щільна, що не прилягає, плюшева на дотик, але не пухнаста.

Забарвлення

Визнані всі забарвлення, в тому числі колорпойнт без білого.

Недоліки

Профіль з стопом.

Очі

Великі, круглі. Широко розставлені. Колір відповідає забарвленню шерсті.

Соседние файлы в предмете Биология