Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Рдлвм.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
17.12.2019
Размер:
198.66 Кб
Скачать

Кабінет міністрів україни

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

ННІ ветеринарної медицини, якості і безпеки продукції тваринництва

Факультет ветеринарної медицини

Кафедра організації, економіки та

маркетингу у ветеринарній медицині

КУРСОВА РОБОТА

з організації та економіки ветеринарної справи

на тему:

«Структура, штати та посадові обов’язки Могилів – Подільської районної державної лікарні ветеринарної медицини»

Виконав:

Студент 4 курсу 7 групи

Паламарчук Віталій Миколайович

Київ 2012

Зміст

1.Вступ. Розміщення Могилів-Подільської РДЛВМ

2. Основні положення про РДЛВМ.

3. Штати та обов’язки ветспеціалістів Могилів-Подільської РДЛВМ станом на 31.12.2011р

4. Завдання лікарні

5. Матеріально – технічне забезпечення ветуставнови

6. Висновки та пропозиції

7. Використана література

1. Вступ

1 Розміщення Могилів-Подільської рдлвм

Районна лікарня державної ветеринарної медицини розміщена в місті Могилів-Подільський по вул.. Московській, 19 в одноповерховому будинку. На відстані 250 метрів від центру міста і 120 кілометрів від обласного центру м. Вінниця.

Віницька область розташована в чентральній частині України, у межах двох природних зон – мішаних лісів і лісостепової. Зона мішаних лісів займає більшу північну частину області і становить 68% території, а лісостепова – меншу південну.

Географічне положення області і району зручне щодо розташування головних транспортних шляхів сполучення. Зокрема, близькість до столиці України – міста Києва.

Районна лікарня розташована в зоні Полісся. Клімат помірно-континентальний. Рельєф місцевості рівний. Середньорічна температура повітря становить +8,3°С. середня температура влітку +20 а взимку -18°С. Найбільш теплі місяці червень і липень, найбільш холодні - січень і лютий. Річна кількість опадів становить 670 мм, основна їх кількість припа­дає на осінньо-зимовий період та теплу пору року. Пануючі вітри влітку - південно-східні, взимку - північно-східні.

2. Основні положення про рдлвм.

Могилів – Подільська районна лікарня державної ветеринарної медицини - лікувально-профілактична установа, яка обслуговує населені пункти, державні і кооперативні господарства та інші організації в закріпленій за нею частині.

ОСНОВНІ ЗАВДАННЯ РДЛВМ

  1. Організація і проведення ветеринарних міроприємств по попередженню і ліквідації хвороб тварин в районі.

  2. Організація і втілення міроприємств поставлених Ветеринарним статутом України, Ветеринарно-санітарних правил, а також інструкцій по боротьбі з хворобами тварин.

  3. Організація і втілення належного санітарно-зоогігієнічного стану в спеціалізованих тваринницьких комплексах організованих на промисловій основі і на фермах інших господарств.

4. Вивчення ветеринарно-санітарного стану господарств і населених пун­ктів і планування профілактичних міроприємств, в тону числі по боро­тьбі з незаразними хворобами.

  1. Організація і проведення, силами спеціалістів, диспансеризації тварин, різних діагностичних досліджень.

  2. При виникненні заразних хвороб організовує і проводить карантинні та інші ветеринарно-санітарні міроприємства.

  3. Проведення, разом з медично-санітарними закладами, міроприємств по охороні населення від хвороб, спільних для тварин і людей.

  4. Проведення амбулаторного і стаціонарного лікування хворих тварин, а також організація і проведення лікувальної роботи в господарствах.

  5. Керування роботою ветеринарних спеціалістів дільниць ветеринарної медицини, пунктів ветеринарної медицини, господарств і подання їм допомоги в організації і проведенні міроприємств по боротьбі з хворобами тварин.

  6. Контролює виконання ветеринарно-санітарних правил на фермах і проводить інші заходи направлені на підвищення санітарної якості молока та інших продуктів тваринництва.

  1. Організовує та при необхідності проводить ветеринарно-санітарну експертизу м'яса й молока.

  2. Систематично перевіряє ветеринарно-санітарний стан пасовищ, водопоїв, доріг перегону худоби, боєнь, забійних пунктів та інших об'єктів ветеринарного надзору.

  3. Організовує і втілює ветеринарно-санітарний нагляд при заготовках, перегоні, перевозі і забої тварин, переробці і зберіганні продуктів і сировини тваринного походження, при торгівлі худоби, птахами і продуктами тваринного походження, а також при зборі і утилізації трупів тварин.

  4. Організовує і проводить дезінфекцію, дезінсекцію, дезінвацію і дератизацію тваринницьких господарств, на підприємствах по зберіганню і переробці продуктів і сировини тваринного походження.

  5. Організовує і проводить ветеринарні міроприємства, направлені на попередження і ліквідацію слабості маточного поголів'я.

  6. Дає заключення про причини падежу тварин.

  7. Проводить міроприємства по пропаганді ветеринарних знань серед населення і працівників ферм.

  8. Фінансує в порядку, передбаченому указами Міністерства сільського господарства України і Міністерства України, ветеринарні міроп­риємства, проведені за рахунок бюджету, забезпечує ветеринарні діль­ниці, ветеринарні пункти медикаментами, біопрепаратами, деззасобами, інструментами та іншими ветеринарними товарами, а також орга­нізовує через організації "Зооветпостач" постачання ними господарств.

  9. Виконує інші ветеринарні міроприємства залежно від місцевих умов.

В районній лікарні проводиться заняття і семінари ветери­нарних працівників району.

СПЕЦІАЛІСТИ РДЛВМ МАЮТЬ ПРАВО.

  1. Видавати в установленому порядку ветеринарні свідоцтва і справки.

  2. Клеймувати м'ясо клеймами установленого зразка.

  3. Забороняти у випадках, передбачених вет.сан. правилами, забій худоби та птиці