Добавил:
Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

7 завдання

.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
17.12.2019
Размер:
277.22 Кб
Скачать
  1. Скласти опорний конспект за допомогою засобів текстового редактора MS WORD та ресурсів Інтернету, у якому викласти інформацію щодо використання гнотобіотичних тварин в медико-біологічних та ветеринарних дослідженнях і представити у вигляді діаграми (які є гнотобіоти, як їх отримують)

Безмікробних птахів одержують шляхом інкубації яєць зі стерильною шкаралупою в стерильному інкубаторі.

Стерильних ссавців отримують кесаревим розтином вагітних тварин, або видаленням матки (гістеректомія) та вирощуванням “новонароджених” в стерильних ізоляторах. Утримують гнотобіотів в гнотобіологічних ізоляторах з мікрокліматом при наявності двох шлюзів: повітряного (аерошлюз) та рідинного (гідрошлюз). Через шлюзи за допомогою контейнерів в ізолятор вводять посуд, харчі, повітря, воду, хірургічний інструментарій, клітки та всі інші простерилізовані матеріали.

Одержаних стерильних тварин тримають на молочно-кислій дієті для наявності певної кишкової флори, яка зберігає їхню специфічну апатогенність. Приміщення гнотобіологічного ізолятору стерилізують газами. Таким чином, отримання та утримання гнотобіотів на всіх етапах роботи здійснюється повністю в стерильних умовах.

  1. Знайти у мережі Інтернет реферат на тему « Використання гнотобіотичних тварин в медико-біологічних та ветеринарних дослідженнях » і оцінити реферат з позицій наукового змісту, повноти викладення матеріалу. використання джерел літератури останніх 3 років

Матеріал сприймається легко, інформація сучасна, присутні наукові терміни, латинська термінологія відсутня, розгорнутий зміст відсутній, інформація доволі цікава.

  1. Створити список ключових слів щодо теми.

Гнотобіонти, імунобіологічні препарати, стерильність, вакцина, сироватка, антитіло, ізолятор, мікроби, бактерії, медицина, імунітет.

  1. Вказати які джерела були використані під час виконання завдання рукованіфахові джерела та джерела ресурсів Інтернету).

http://info-farm.ru/alphabet_index/g/gnotobionty.html

http://dic.academic.ru/dic.nsf/dic_biology/1343/%D0%93%D0%9D%D0%9E%D0%A2%D0%9E%D0%91%D0%98%D0%9E%D0%A2%D0%AB

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]