Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НОВАЯ МЕТОДИЧКА по оформлению дипломных работ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
552.96 Кб
Скачать

2.7.2. Основна частина магістерської роботи

У першій частині дипломної роботи – теоретичній, обґрунтовується теоретична база обраної проблеми, дається огляд літературних джерел, нових розробок, іншої інформації, пов’язаної з темою.

В огляді літератури дипломник окреслює основні етапи розвитку наукової та практичної думки за своєю проблемою. Стисло, критично висвітлюючи роботи попередників, дипломник повинен назвати ті питання, що залишились невирішеними і, отже, визначити своє місце у розв’язанні задачі.

Теоретична частина розробляється на засадах вивчення спеціальної літератури, нормативно – законодавчої документації з обліку, фінансово – статистичної інформації, досвіду зарубіжних систем обліку чи міжнародних стандартів обліку.

Свої теоретичні дослідження доцільно обґрунтувати шляхом критичної оцінки, порівняння, узагальнення світового та вітчизняного досвіду у галузі обліку, залучення наукових досягнень тощо.

Результатом теоретичної частини повинна бути певна теоретична модель пошуку механізмів розв’язання проблеми, поставленої у дипломній магістерській роботі, яка формулюється у висновках до першого розділу. Ця модель повинна мати наскрізний характер, тобто щоб її алгоритм можна було б використовувати для аналізу відповідної інформації в аналітичній частині, пошуків в дослідницькій частині та обґрунтування рекомендацій, пропозицій і висновків у проектній частині.

Обсяг теоретичного розділу повинен складати до 40 сторінок машинописного тексту.

Теоретичну частину (перший розділ) рекомендується подати у вигляді трьох-чотирьох підрозділів за погодженням з керівником. Обсяг викладення матеріалу з кожного підрозділу має бути приблизно однаковим - в межах 10-13 сторінок, оформлених згідно з вимогами, наведеними в розділі 4 цих методичних рекомендацій.

В аналітичній частині аналізуються явища, які досліджуються у дипломній магістерській роботі (технологія обліку, система економічного аналізу та аудиту на підприємстві). Вихідними даними для аналітичної частини є технічна, економічна, фінансова, адміністративна, організаційна, облікова та інші види документації підприємства. Форма подання аналітичного матеріалу може бути довільною (словесна, графічна, таблична, у вигляді моделей, блок-схем тощо), але обов’язково повинна кореспондуватися з моделлю, відображеною у теоретичній частині.

Зміст і структура другого напрямку визначається темою і направлена на виявлення напрямів вдосконалення об’єкту та предмету проектування.

Обсяг аналітичного розділу повинен складати до 40 сторінок машинописного тексту.

Аналітична частина має бути закінчена висновками, де у стислій формі наводяться результати дослідження і аналізу та формулюються напрямки проектних розробок.

Третя частина роботи – проектна. Вона має містити розробку однієї ідеї, яка буде комплексним заходом з вдосконалення системи обліку, аналізу, аудиту об’єкту дослідження, або декількох заходів, пов’язаних між собою ідеєю вдосконалення предмету та об’єкту дослідження.

Вибір форми побудови проектної частини визначається темою дипломної магістерської роботи, результатами аналізу та досліджень, шляхами проектування тощо.

Проектні пропозиції можуть мати вигляд організаційних, економічних, облікових, інноваційних та інших заходів (нормативного документу, моделі, методики тощо).

Обов’язковою умовою якісного виконання проектної частини є застосування сучасної комп’ютерної техніки, економіко-математичних методів та моделей, досягнень вітчизняних і зарубіжних підприємств, результатів наукових досліджень. Виклад матеріалу підпорядковують одній провідній ідеї, чітко визначеній дипломником.

Проектна частина також закінчується чітко сформульованими висновками за розділом. Її обсяг має складати до 30 сторінок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]