Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Рекомендації до КП.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.11.2019
Размер:
914.43 Кб
Скачать

20. Методичний посібник з складання доповіді для захисту курсових проектів і архітектурно – конструктивного розділу дипломних проектів.

(промислові будівлі)

Згідно завданню, мною запроектована будівля _______ /назвати тему курсового проекту: по паспорту типового проекту, по робочих кресленнях, по індивідуальному завданню/ в місті ______ /назвати місце будівництва/.

Розрахункова зимова температура зовнішнього повітря середньої холодної доби ___0С. Глибина промерзання ґрунту _____мм.

Розміри генплану _____ м. /вказати розміри ділянки/.

Окрім проектованої будівлі на ділянці розташовані: /перерахуйте будівлі і споруди, розташовані на схемі генплану/ дорогі шириною ___м, з радіусом закруглення ___м, ширина тротуарів 1,5м, 2м.

Відсоток озеленення склав ____% /вказати/.

На території ділянки передбачені: зони відпочинку, автостоянки, спортивні майданчики /перерахувати/.

Схема генплану розроблена з урахуванням рельєфу місцевості, пануючого напряму вітру, технологічного зв'язку між будівлями, рухи транспорту.

Проектована будівля /вказати повну назву/ каркасно-панельна. Матеріал каркаса ______ /ж/б, збірний, фундаменти монолітні, змішаний, сталевий/.

Дати повну характеристику будівлі, вказавши:

- галузь народного господарства;

- призначення будівлі;

- клас, довговічність,вогнестійкість;

- вид будівлі по розташуванню опор;

- наявність підйомно-транспортного устаткування;

- вид за способом забудови;

- наявність ліхтарів;

- вид покриття;

- вид водовідведення з даху;

- вид віконного заповнення.

Параметри будівлі:

- крок колон /крайних, середніх рядів/;

- проектна висота;

- повна висота будівлі;

- ширина прольотів, ширина будівлі;

- конфігурація будівлі;

- конструктивна схема будівлі.

Просторова жорсткість забезпечується в 2-х напрямах: у поперечному - сполученням елементів рами: колони з фундаментами /закладенням в стакан або кріпленням анкерними болтами сталевих колон/, кроквяних конструкцій з колонами; у подовжньому - рами сполучаються між собою: фундаментними балками, підкрановими балками, підкроквяними конструкціями, обв'язувальними балками, плитами покриттів, зв'язками. /обрати те, що в проекті/.

Планувальний коефіцієнт проектованої будівлі ___; об'ємний коефіцієнт ___м. / дивися ТЕП проекту/

Фундаменти під збірні з/б колони запроектовані монолітні склянкового типу по серії 1.412 ____ типорозмірів /вказати скільки марок/

Верх фундаментів на відмітці - 0,150. Відмітка підошви фундаментів ____м. Під фундаментом влаштовується бетонна підготовка товщиною 100мм з бетону М-50.

Для передачі навантаження від стін на фундаменти в проекті передбачені фундаментні балки перетину ____ /вказати трапецеїдальне або таврове/. Спираються вони на бетонні стовпчики, передбачені на фундаментах. Верх фундаментних балок на відмітці - 0.030, низ-0.480. Зазори між торцями балок заповнюються бетоном марки М 100.По верху фундаментних балок влаштовується гідроізоляція з рулонного матеріалу по цементному розчину, що захищає стіни від ґрунтової вогкості і атмосферної вологи.

Під фундаментну балку влаштовують піщану або шлакову підсипку, захищаючу балку від пучення ґрунту і утеплюючи пристінну частину підлоги.

Для відведення атмосферної вологи від будівлі отмостка з асфальтобетону завтовшки 30-50 мм по щебеневій підготовці товщиною 150 мм. Ширина отмостки 1м, ухил 2-3% від будівлі.

Основним елементом каркаса є збірні з/б колони суцільного /постійного або змінного перетину/, /вказати розміри перетину/ крайні, середні, фахверкові.

Відмітка верху колони ______. У стакани фундаментів колони замонолічуються бетоном на дрібному заповнювачі маркою не нижче за марку колони.

У проектованій будівлі рейки для руху крана укладається на збірні ж/б підкранові балки завдовжки ____м.

Підкранові балки спираються на консолі колон і кріпляться анкерними болтами з подальшою зваркою - нижній пояс і зваркою заставних деталей через металеву накладку - верхній пояс.

Для передачі горизонтальних гальмівних зусиль на колони простір між колонною і підкрановою балкою замоноліччуються бетоном марки 200.

Рейки до збірних з/б підкранових балок кріпляться притискними лапками - ретельно очищається поверхня підкранових балок і рейок, під рейки і притискні лапки прокладаються прогумовані прокладки. Притискні лапки кріплять болтами з шплінтом, плоскими і пружинними шайбами, пружною прокладкою і корончатою гайкою.

Несучими елементами покриття в проектованій будівлі є кроквяні балки /ферми/ прольотом ___м, заввишки ___м /вказати контури, форму поперечного перетину по верхньому поясу кроквяної балки /ферми/. По верхньому поясу передбачені заставні деталі для кріплення плит покриття. На опорах - заставні деталі, до яких приварюються опорні планки з прорізами, через які пропускаються анкерні болти, затягуються гайками з прокладкою шайб, після чого гайки приварюються до шайб, а шайби до опорних планок /у фермах опорні планки приварюються до заставних деталей колон/.

У проекті застосовані і підкроквяні балки /ферми/, оскільки крок колони крайніх рядів 6м, середніх, - 12м, а крок кроквяних балок /ферм/ 6м.

До колон підкроквяні балки /ферми/ кріпляться зваркою заставних деталей. Колони середніх рядів, на які спираються підкроквяні балки /ферми/ на 700мм коротше за колони крайніх рядів. На опорах підкроквяних балок /ферм/ передбачені болти, приварені до заставних деталей для кріплення кроквяних балок /ферм/ за допомогою шайб і гайок з подальшою зваркою гайок до шайб, шайб до опорних планок, /а у фермах опорні планки приварюються до заставних деталей підкроквяних ферм/

У проекті забезпечують просторову жорсткість уздовж будівлі вертикальні зв'язки. Вони металеві вертикальні між колонами в осях _____ хрестові, оскільки крок колони б м / портальні, оскільки крок колон 12 м/. Зв'язки влаштовуються також і по ліхтарях, між крайніми парами ліхтарних ферм.

По кроквяних балках /фермах/ влаштовуються покриття із збірних ребристих з/б плит розміром 3х6м, які до кроквяних балок /ферм/ кріпляться зваркою заставних деталей, крайні в 4-х місцях, останні - в 3-х місцях. Покриття беспрогінне, тепле. Шви між плитами покриття замонолічують монтажним бетоном марки не нижче 200 /або цементним розчином мазкі не нижче 100/.

По настилу із збірних з/б плит влаштовується пароізоляція ___, потім ______/вказати матеріал і товщини всіх шарів покрівлі/.

У проекті передбачені світлоаераційні ліхтарі шириною ___м, завдовжки ___м. Вони складаються із сталевої ліхтарної ферми, що спирається на кроквяні балки /ферми/, кріпляться до неї болтами, ліхтарних панелей завдовжки 12 м і ліхтарних палітурок /заввишки 1,25; 1,5; 1,75м/. Палітурки встановлюються в 1 ярус /або 2/, ліхтарі мають покриття, таке ж як і в будівлі. Бічна огорожа складається з 3-х смуг: нижній - гладкій бортовій частині з ____ /вказати з чого/, ліхтарних палітурок і карнизної смуги. Торцева огорожа ліхтаря з дерев'яні щитів, обшитих плоскими азбоцементними листами.

Для поліпшення освітлення денним світлом в покритті будівлі запроектовані зенітні ліхтарі - ілюмінатори з оргстекла. Купол їх оргстекла спирається по металевому коробу.

Стіни проектованої будівлі самонесучі шлакопемзобетонні панелей, рядові, простінкові, кутові завтовшки ___мм. До колон кріпляться гнучкими анкерами 14мм. У місцях пристрою зовнішніх дверей на висоту дверей стіни цегляні завтовшки 250 /380 мм/. Перегородки у проекті цегляні, завтовшки 120 і 250мм, спираються на бетонну підготовку в підлогах завтовшки 500мм. Дверні отвори в перегородках перекриваються перемичками.

Підлоги проектувалися з урахуванням дій на них. Підлоги в проекті ___ /назвати види полови і їх пошарову конструкцію/.

Дах в проектованій будівлі багато скатний, теплий, крівля рулонна, водовідведення з даху ____ /вказати який, обґрунтувати чому і пояснити його особливості/.

Віконні заповнення ____ /розказати які, тобто чим заповнюються віконні отвори, матеріал заповнення, кріплення/

Двері дерев'яні /якщо є металеві/ одне і двопільні, зовнішні і внутрішні, полотна дверей щитові /вказати елементи їх кріплення/

Ворота в проектованій будівлі автомобільні і залізнодорожні /вкзати розміри, матеріал/. Отвори воріт обрамляються збірними з/б рамами, що складаються із стійок і ригелів. Перед автомобільними комірами влаштовуються пандуси розмірами в'їзду автотранспорту 6х1,5 м для зручності.

Зовнішня обробка стін будівлі - розшивання швів, цегляні ділянки обштукатурюються під панелі. Стінні панелі з офактуреною зовнішньою поверхнею.

Внутрішня обробка. Стелі забарвлюються вапняною фарбою після тієї, що затерла швів. Цегляні стіни і перегородки обштукатурюються з подальшим забарвленням залежно від призначення приміщень /вказати яка прийнята в проекті/ великопанельні стіни після тієї, що затерла швів забарвлюються / вказати чим/. В вологих приміщеннях стіни на висоту __м облицьовувалися глазурованою керамічною плиткою.

У проекті складена відомість внутрішньої обробки приміщень.