Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Страхование_МУ_к_КР.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.11.2019
Размер:
283.14 Кб
Скачать

1. Мета і завдання контрольної роботи

Дисципліна “Страхування” викладається для спеціальностей 7.050107 “Економіка підприємства” та 7.050106 “Облік і аудит”.

Виконання контрольної роботи з дисципліни “Страхування” є складовою навчального процесу, активною формою самостійної роботи студентів заочної форми навчання.

Мета контрольної роботи – закріплення теоретичних знань, отриманих під час лекцій, вивчення додаткового матеріалу по курсу та набуття практичних навичок рішення задач.

Завдання контрольної роботи:

  • з’ясування сутності і об’єктивної необхідності страхування;

  • залучення студентів до самостійної творчої роботи з економічною літературою: навчити підбирати, обробляти та аналізувати конкретний матеріал, робити правильні висновки;

  • набуття практичних навичок в рішенні задач з курсу;

  • набуття вмінь використовувати законодавчі і нормативні документи, закономірності і механізм страхових відносин держави, підприємств та фізичних осіб в практиці страхування.

2. Загальні вимоги до виконання та оформлення контрольної роботи

Контрольна робота містить теоретичні питання, тести та практичне завдання згідно теми дисципліни, яка вивчається.

Контрольна робота виконується за варіантами. Номер варіанту контрольної роботи студент обирає відповідно до його порядкового номера за списком в академічному журналі.

Для правильної відповіді на теоретичне питання контрольної роботи студентам необхідно ознайомитись з відповідним теоретичним матеріалом у конспекті лекцій та рекомендованих літературних джерелах, з законодавчою базою. Додаткову літературу – монографії, навчальні посібники, журнальні статті – студенти підбирають самостійно.

Викладаючи теоретичне питання, доцільно скласти план. Питання повинно бути розкрито у повному обсязі.

Розв’язання практичного завдання повинно містити пояснення до кожної виконаної дії. Необхідно навести потрібні формули, в кінці зробити висновки.

Контрольна робота оформляється на одному боці білого паперу формату А4 ( мм) рукописним або машинописним способом. Обсяг роботи 10 – 15 друкованих аркушів 14 шрифтом через 2 інтервали з полями 3 – 4 см для зауважень рецензента. Сторінки повинні бути пронумеровані. Текст роботи треба писати розбірливо, без помарок і скорочень, крім загальноприйнятих.

У роботі вказується номер варіанту і повний текст завдань. В кінці роботи подається список використаної літератури. У тексті повинні бути посилання на літературні джерела.

Прийом контрольних робіт проводиться протягом семестру і припиняється за десять днів до початку сесії. В іншому разі прийом роботи здійснюється за наявності письмового дозволу завідуючого кафедрою.

3. Критерії оцінювання контрольної роботи

Контрольна робота вважається зарахованою, якщо теоретичне питання розкрито в повному обсязі, дані вірні відповіді з коментарями, правильно виконано практичне завдання і робота оформлена згідно з вимогами до її виконання.

Контрольна робота вважається не зарахованою, якщо неправильно або не повністю розкрито теоретичне питання, практичне завдання виконано з помилками, має місце відхилення від вимог до оформлення.

При перевірці контрольної роботи викладач робить зауваження до питань, які мають помилки або неповну відповідь. Студент, отримавши незараховану роботу, повинен виправити помилки та дати відповіді на зауваження викладача, після чого робота реєструється.

Якщо робота виконана в строк, за індивідуальним варіантом, перевірена викладачем та зарахована, студент допускається до залiку.