Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
вказівки до кп.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
103.42 Кб
Скачать

1 Характеристика вихідних даних для проектування

1.1 Назва і призначення виробу, що проектується

При виконанні даного розділу необхідно вказати найменування виробу та його цільове призначення (повсякденний, святковий, домашній і т.д), а також дати характеристику умов використання, для якої пори року він призначається.

Слід дати коротку характеристику виробу, вказати тип виробництва (одиничне, серійне, масове).

Студент описує ознаки груп споживачів, для яких буде виконана проектна розробка. До таких ознак відносяться: розмірно – вікова характеристика, тип статури, емоційно – психологічні ознаки, відношення до моди, вподобання в одязі (стиль, набір речей у гардеробі), соціальні риси та ін.

Розмірна характеристика групи споживачів узгоджується з існуючими розмірними стандартами типових фігур. Ознаки фігури, як сукупність антропоморфологічних ознак, визначають форму та розміри тіла людини і впливають на композиційно – конструктивне вирішення форми одягу.

Емоційно – психологічні ознаки споживачів формують певний стереотип мислення, поведінки, впливають на відношення до моди, сприйняття тих чи інших елементів моди, вподобання, вибір стилю в одязі та ін.

Соціальні риси людей впливають на їх інтереси, бажання, прагнення, які формуються під впливом соціальної належності, етнічних та демографічних ознак, матеріального забезпечення. Об’єм розділу – 3 - 4 сторінки.

    1. Аналіз вимог до вибраного виду одягу

Використовуючи літературу, студент визначає конкретні вимоги до вибраного виду одягу як предмету особистого використання (споживчі вимоги: соціальні, функціональні, естетичні, ергономічні, експлуатаційні) та об’єкту промислового виробництва (техніко – економічні: стандартизації і уніфікації, технологічності, економічності). Особлива увага приділяється групі споживчих вимог, які студент розташовує у порядку їх значущості для споживачів. Результати обгрунтування вимог бажано звести до таблиці. Об’єм розділу – 2 сторінки.

1.3 Аналіз напрямку моди

На основі аналізу журналів моделей одягу, статей періодичних видань студент приводить характеристику напрямку моди щодо вибраного виду одягу за ознаками: матеріал, об’ємність форми, силует, довжина, конструктивний устрій (лінії членування основних деталей, конструктивно – декоративні елементи). При цьому текст супруводжується рисунками та посиланнями на джерела інформації.

На основі виконаного аналізу студент формує матрицю елементів вибраного виду одягу, які відповідають напрямку моди

Таблиця 1.3 – Матриця сучасних елементів

Шифр елементу

Назва елементу

Варіанти елементів

1

Об’ємність форми

Велика, середня, мала

2

Силует

Прямий, прилеглий, напівпри-леглий, трапеція

3

Рівень довжини

Вище колін, до колін

4

Покрій

Вшивний, реглан, суцільно-кроєний, комбінований

5

Кольорова гама

Тепла, холодна

6

Декоративні елементи

Клапани, гудзики, торочка, вишивка бісером, вишивка нитками

Об’єм розділу – 2 сторінки.