Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
5. Транспортна інфраструктура міста. Розселення...doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.11.2019
Размер:
396.29 Кб
Скачать

12. Вулиці і дороги місцевого значення

Вулиці і дороги місцевого значення складають основу планувальної структури житлових, промислових і комунально-складських районів, громадських центрів, зон відпочинку.

Житлові вулиці забезпечують транспортний зв'язок мікрорайонів, міжмагістральних територій і груп житлових кварталів з магістральними вулицями районного значення. Уздовж них розміщуються житлова забудова, громадські центри і окремі об'єкти торгового і побутового призначення. Житлові вулиці призначені для пропуску легкових і вантажних автомобілів, обслуговуючих район; тут забороняється рух наземного громадського транспорту.

Дороги промислових і комунально-складських районів забезпечують транспортні зв'язки в межах району і з магістральними вулицями районного значення і магістральними дорогами регульованого руху. Призначені переважно для пропуску вантажного руху.

Паркові дороги забезпечують транспортні зв'язки в межах зон відпочинку, території парків і лісопарків і призначені для руху легкового автомобільного транспорту. Допускається рух міського електротранспорту (тролейбус, трамвай). Повністю заборонено рух вантажного і масового пасажирського автомобільного транспорту.

Пішохідні вулиці служать для вдосконалення пішохідного руху і поліпшення соціальних, функціональних і естетичних характеристик міського середовища.

Словник Ключові слова і поняття

9.4. Транспортна інфраструктура міста – комплекс транспортних споруд і комунікацій

9.5. Транспортна рухливість населення – середня кількість поїздок на рік, що здійснюється в розрахунку на одного жителя міста

9.6. Вулично-дорожня мережа – система, що поєднує місто в цілісний функціонально-планувальний комплекс і складається з низової сітки (під’їзди до будинків, проїзди, місцеві вулиці, і системи магістральних вулиць і доріг

9.7. Магістральні дороги – ділянки вулично-дорожньої мережі з рухом переважно транзитного або вантажного автомобільного транспорту, що пролягають в межах перспективної забудови населених пунктів або промислових і комунально-складських зон

9.8. Магістральні вулиці – транспортний зв'язок між житловими, промисловими районами і громадськими центрами в найбільших і крупних містах)

9.9. Вулиці і дороги місцевого значення – вулиці населених пунктів призначені для транспортного і пішохідного зв’язку житлових утворень, промислових зон, комунально-складських районів з магістральними вулицями.