Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZED_teoriya.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
180.74 Кб
Скачать

2) Тпп, асоціації та інші організації координаційного типу. Завдання:

а) надання довідково-інформаційних послуг, основних відомостей, що не є комерційною таємницею, про діяльність українських підприємців і підприємців зарубіжних країн згідно з національним законодавством, сприяння поширенню, зокрема через ЗМІ, знань про економіку і науково-технічні до­сягнення, законодавство, звичаї та правила торгівлі в У. і зарубіжних країнах, можливості зовнішньоекономічного співробітництва українських підприємців) сприяння в організації інфраструктури інформаційного обслуговування підприємництва; в)надання послуг для здійснення комерційної діяльності іноземним фірмам та організаціям, г) встановлення і розвиток зв'язків з іноземними підприємцями, а також організаціями, що об'єднують або пред­ставляють їх, участь у роботі міжнародних неурядових організацій та інших спільних організацій; д) сприяння розвитку торгових та інших чесних звичаїв у підприємницькій діяльності, участь у розробленні правил професійної етики у конкуренції для різних сфер підприємницької діяльності, галузей економіки, спілок та об’єднань підпр-тв е)виконання інших завдань, передбачених її статутом. Асоціація підприєм­ців У., Асоціація малих підприємств виконують подібні завдання, що виконує ТПП.

3) Міжнародні організації типу мвф, Світовий Банк, вто.

МВФ - основною діяльністю є сприяння міжнародному співробітництву у валютній сфері, розширенні та збалансованості росту міжнародної торгівлі і відповідному поліпшенню макроекономічних умов країн членів. Ос­новні завдання МВФ : визначення паритету та курсу валют, відміна обмежень у поточних операціях, консультування з валютних і фінансових операцій. ВТО - головна мета: сприяння розвитку торгівлі як засобу економічного зро­стання та розвитку; вдосконалення технологій.

СБ — головне завдання полягає у стимулюванні приватних іноземних капіталовкладень шляхом надання гарантій чи шляхом прямої участі, а також у сприянні міжнародної торгівлі та підтриманні платіжних балансів.

Особливості експортно-імпортних операцій у зед організації

Здійснення екс – імп. операцій передбачає: - подання митному органу документів, що засвідчують підстави та умови вивезення чи ввезення товарів за межі чи на митну територію У.; - сплата податків і зборів встановлених на експорт та імпорт товарів; - дотримання екс –імп. вимог передбачених законодавством.

У процесі здійснення екс – імп. операцій виділяють реекспорт та реімпорт.

Реекспорт – вивезення із країни раніше ввезених товарів з метою їх перепродажу іншим країнам у тому ж вигляді, крім зміни внаслідок природного зношення або втрат за нормальних умов транспортування і зберігання з врахуванням того, що товар не використовувався з метою отримання прибутку і вивозиться не пізніше ніж через 1р з дати ввезення на митну територію країни. До товарів, що реекспортуються не застосовуються заходи нетарифного регулювання.

Реімпорт – повернення, ввезення в країну раніше вивезених товарів, які не зазнали додаткової обробки. У разі реімпорту товарів протягом 1р. з дати її експорту, суми експортного мита сплачені при їх вивезені, повертаються власникам цих товарів, або уповноваженими ними особами на підставі заяв.

Екс-імп. операція є завершеною, якщо товар пропущено через державний митний кордон контрагента для чого необхідне виконання визначених митних процедур і формальностей.

Правовою формою проведення зовнішніх торгівельних операцій є міжнародна торгова угода під якою розуміють договір між 2 чи декількома контрагентами, що знаходяться у різних країнах щодо постачання визначеної кількості та якості одиниць товарів, надання послуг, обміну науково – тех.знаннями.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]