Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
укр. мова реферат візитки.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
13.09.2019
Размер:
89.09 Кб
Скачать

8). Висновок

Міні-дослідження— опитано близько двадцяти бізнесменів — засвідчило, що для більшості з них правила передачі візитки — умовність, якою можна нехтувати. Фінансові можливості потенційних партнерів і виконання договірних зобов’язань важать для підприємців значно більше, ніж хороші манери (не кажучи вже про доброчесність).

Утім, всі респонденти висловили готовність дотримуватися будь-яких правил, щоб не налякати культурних і перспективних контрагентів. Зауважимо у зв’язку з цим, що перше враження, справлене за допомогою стильної візитної картки, можна запросто зіпсувати подальшою поведінкою. А ось позбутися ярлика «нувориша» — людини, яка грубо порушила етикет вже на етапі знайомства, буде досить складно.

Отже, дотримуючись правил вручення та правильного оформлення візиток, ви не лише засвідчите свою особисту культуру, а й прокладете місток у взаєминах з діловими партнерами, а це значною мірою сприятиме розвитку вашого бізнесу.

9). Бібліографія

1) Марія Бондар. Візитка все стерпить. // Український дiловий тижневик "Контракти". - 2005 р.- №37 - С.5.

2) Остап Дроздов .Зустрічають по візитці .// Львівський тижневик . - 2005 р.- №46 –С. 7.

3) Молдованов М.І.,Сідорова Г.М. Сучасний діловий документ: зразки найважливіших документів українською мовою.- К.: Техніка,1992.

4) Слиньков В.Н. Документы административного делопроизводства в менеджменте бизнеса. – К.: Либідь, 1999.

5) Шевчук С.В. Українське ділове мовлення. – К.: Вища школа, 1997.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]