Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktika_4k.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
06.09.2019
Размер:
558.59 Кб
Скачать

4 Оформлення звіту

По закінченні практики студент складає письмовий звіт відповідно до вимог робочої програми практики, до нього повинен бути прикладений щоденник проходження практики, в якому відбиті всі роботи, виконані студентом. Щоденник проходження практики заповнюється щодня. У ньому повинен бути відгук керівника практики від підприємства, скріплений печаткою Організації.

Звіт по практиці складається з двох розділів:

  1. Перший розділ звіту представляється в описовій формі, відповідно до дійсної програми практики, з додатком схем, документальних форм і копій зроблених практикантом розрахунків.

  2. Другий розділ звіту відображає розроблені питання до завдання по студентській науковій роботі (індивідуальне завдання). Звіт по науковому розділу містить назву теми, розрахунки, пояснювальну записку і додатки.

Для оформлення звіту студенту виділяється наприкінці практики 2-3 дні. Пишуться звіти від руки, чітким почерком на одній стороні листа білого папера А4 з дотриманням ЕСКД і ДСТУ, або машинописним способом. Обсяг 30-40 сторінок рукописного тексту. Обсяг друкарського набору при друкуванні через 2 інтервали на папері формату А4, або комп'ютерів з використанням шрифту Times New Roman текстового редактора Word розміру 14 з полуторним міжрядковим інтервалом 25-30 сторінок. Титульний лист складається за рекомендованою формою (див. додатки). Звіт обов'язково повинен мати зміст із вказівкою сторінок. Текст звіту необхідно друкувати, залишаючи береги таких розмірів: лівий - не менше 20 мм, правий - не менше 10 мм, верхній - не менше 20 мм, нижній - не менше 20 мм. Сторінки нумеруються в правому верхньому куті листа. Допоміжний матеріал треба відносити до додатків. До нього входять: інструкції, схеми, бланки, форми звітності і т.д. (приклади оформлення таблиць, рисунків, схем надані у додатках). Належним образом оформлений переплетений звіт здається для ознайомлення, захисту й оцінки викладачу-керівнику практики від інституту. При оцінці враховується письмовий відгук керівника практики від базового підприємства, викладений у щоденнику практики студента. Звіт оцінюється за чотирьохбальною шкалою.

Студент, що не виконав вимог практики, що одержав негативний відгук про роботу чи незадовільну оцінку при захисті звіту, направляється на практику вдруге чи відраховується з ВНЗ.

5 Порядок проходження практики

Студент-практикант повинен керуватися наступними вказівками.

Прибувши для проходження практики на підприємство (організацію), студент зобов’язаний оформитися у відділі (службі) кадрів наказом начальника підприємства як практикант. Робота практикантів фіксується по прийнятому в підприємстві порядку обліку, виходячи з установленої тривалості робочого дня всіх співробітників.

Календарний графік, що уточнює тривалість перебування практиканта на тому чи іншому робочому місці, у залежності від конкретних умов проходження практики і структури апарата підприємства, визначається керівником від підприємства.

Студенту необхідно представити керівнику практики від підприємства за два-три дні до закінчення терміну практики щоденник, звіт і індивідуальне завдання для попереднього заліку.

Уся звітність студента представляється на кафедру “Менеджменту організацій” на протязі першого тижня після закінчення практики. До захисту допускаються студенти, що цілком виконали програму практики, що представили позитивний відгук і мають на звіті підпис керівника від інституту “До захисту”.

Короткий зміст індивідуального завдання:

1. Необхідно надати обґрунтування обраної теми, розкрити значення вирішення поставлених завдань для розвитку економіки України в умовах здійснення ринкових перетворень. Коротко освітити стан проблеми та ситуації, в якій вона вирішується. Вибір організації здійснює сам студент, опираючись на особисті інтереси, попит, знання, важливості отримання необхідної інформації тощо. Тому об’єктами управління можуть бути самі різні організації, наприклад, промислові підприємства, банки, страхові компанії, інвестиційні фонди, навчальні заклади, муніципальні структури та ін.

2. Характеристика організації як об’єкта управління може бути проведена за різними напрямками, але в першу чергу слід виділити наступні:

  • вид діяльності яку виконує організація: продукція, послуги, галузева належність, кордони розповсюдження (регіональна, національна, міждержавна);

  • історія створення і розвитку об’єкта: час створення, основні події розвитку (росту, об’єднання, реструктуризації, виділення в самостійний об’єкт, зміни організаційно-правової форми і т.д.);

  • масштаби діяльності, тобто характеристики об’ємів виробництва (не обов’язково в точних кількісних вимірах, але в термінах: велике, середнє, мале або дрібне підприємство), значення і ролі організації в галузі, регіоні, державі, в міжнародному розподілі праці;

  • організаційно-правова форма та характер власності (згідно діючого законодавства України), законодавча основа функціонування; територіальне розміщення, що характеризується зазначенням території або кількох територій, на яких розташовані підрозділи об’єкта;

  • сучасний стан об’єкту, що дозволяє отримати повну уяву про умови його функціонування, проблеми та наміри (або завдання) керівництва стосовно подальшого розвитку.

Перелік тем індивідуальних завдань

Завдання 1. Система планів підприємства

Функціонування системи планування на підприємстві. Різновиди планів та їх форми. Фактори, що впливають на вибір форми планування. Структура планових органів підприємства. Система планових норм, нормативів і показників. Поточне планування на підприємстві. Оперативно-календарне планування. Методи і інструменти планових розрахунків.

Завдання 2. Маркетингові дослідження і планування збуту продукції

Формування плану збуту з урахуванням: дослідження ринку, життєвого циклу продукції, попиту. Конкурентноздатність товару та встановлення ціни його продажу. Бюджет реалізації продукції та його зв’язок з бюджетами підприємства.

Завдання 3. Виробництво продукції. Бюджет виробництва

Зміст плану виробництва. Основні показники плану виробництва. Виробнича програма підприємства. Планування обсягів виробництва продукції в вартісному виразі. Бюджет виробництва продукції та його зв’язок з бюджетами підприємства.

Завдання 4. Планування персоналу і оплати праці

Завдання та зміст планування кадрового забезпечення. Визначення планової кількості працюючих на підприємстві. Планування продуктивності праці. Планування фонду оплати праці. .Бюджет прямих витрат праці та його зв’язок з бюджетами підприємства.

Завдання 5. Планування витрат виробництва. Бюджет собівартості валової, товарної і реалізованої продукції

Мета та завдання розробки плану собівартості продукції. Класифікація витрат та групування витрат за економічними елементами. Складання зведеного кошторису витрат на виробництво та планової (нормативної) калькуляції. Бюджети собівартості валової, товарної, реалізованої продукції та бюджет незавершеного виробництва та їх зв’язок з бюджетами підприємства.

Завдання 6. Фінансове планування. Бюджет грошових надходжень і витрат від операційної, фінансової та інвестиційної діяльності

Завдання та види фінансових планів. Планування потреби в основному та оборотному капіталі. Структура, показники і сфера застосування балансу доходів і видатків, платіжного календаря, кредитного та касового плану. Методи розрахунку потреби в оборотних коштах. Методи вимірювання прибутковості підприємства. Методи розрахунку прибутку від реалізації продукції. Оцінка фінансового стану підприємства.

Завдання 7. Економічна оцінка планів

Показники економічної ефективності. Вибір критерію економічної ефективності. Розрахунок показників ефективності планів. Планування заходів щодо запобігання банкрутства підприємства.

ОБОВ’ЯЗКОВО 8 і 9!!!!!!!!!!!! + ЩЕ 2 НА ВИБІР

Завдання 8. Організація: її види та основні характеристики

Виробничо-технологічні характеристики. Життєвий цикл організації та його основні стадії. Вид організації: комерційна чи некомерційна, форма власності, бюджетна чи не бюджетна, організаційно-правова форма існування.

Завдання 9. Організаційна структура

Характеристика типу та ефективності існуючої організаційної структури. Формування та зміна організаційних структур, фактори, які обумовлюють необхідність цього. Процес розробки та впровадження нової організаційної структури.

Завдання 10. Система управління персоналом організації

Планування роботи з персоналом. Маркетинг персоналу. Ділова оцінка персоналу. Управління кар'єрою та службово-професійним ростом працівників. Соціальний стан. Засоби мотивації персоналу в організації. Етика ділових відносин. Управління конфліктами. Оцінка ефективності праці керівників та спеціалістів підприємства.

Завдання 11. Принципи побудови зовнішньоекономічних служб на фірмі

Основні причини виходу на зовнішні ринки чи розширення зовнішньоекономічної діяльності. Міжнародна сегментація. Вибір цільового ринку для зовнішньоекономічної діяльності. Стратегія проникнення на зовнішні ринки. Планування зовнішньоекономічної діяльності на рівні фірми. Контроль і оцінка ефективності зовнішньоекономічної діяльності.

Додаток А

Національна академія державного управління

при Президентові України

Одеський регіональний інститут державного управління

Кафедра менеджменту організацій

Звіт з комплексної практики з фаху

Виконав студент _________________

Печатка Група ___________________________

підприємства Перевірив:

Керівник практики від підприємства

________________________________

Керівник практики від ВНЗ

Одеса - 2008

Додаток Б

ЗМІСТ

ПЕРЕЛІК УМОВНИХ ПОЗНАЧЕНЬ

8

ВСТУП

9

РОЗДІЛ 1 МІСЦЕ НЕДЕРЖАВНИХ ПЕНСІЙНИХ ФОНДІВ СЕРЕД

ІНСТИТУЦІОНАЛЬНИХ ІНВЕСТОРІВ УКРАЇНИ

12

1.1 Характеристика фінансових інститутів

12

1.1.1 Правові основи функціонування інститутів фінансового ринку України у порівнянні з Російською Федерацією

12

1.1.2 Динаміка розвитку інститутів спільного інвестування в Україні

26

1.2 Система недержавного пенсійного забезпечення України

30

1.2.1 Концепція пенсійного забезпечення в Україні

30

1.2.2 Переваги, проблеми та завдання недержавних пенсійних фондів

36

РОЗДІЛ 2 АНАЛІЗ РИНКУ КОРПОРАТИВНИХ ОБЛІГАЦІЙ УКРАЇНИ

48

2.1 Можливості інвестування активів недержавних пенсійних фондів

48

2.2 Структура та аналіз ринку корпоративних облігацій України

53

2.2.1 Види облігацій

53

2.2.2 Історія ринку корпоративних облігацій в Україні

57

2.2.3 Попит, пропозиція та обсяг ринку корпоративних облігацій

України

60

РОЗДІЛ 3 ФОРМУВАННЯ СТАРТОВОГО ПОРТФЕЛЮ ЦІННИХ

ПАПЕРІВ ДЛЯ НЕДЕРЖАВНОГО ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ

74

3.1 Формування портфелю корпоративних облігацій

74

3.2 Формування портфелю акцій

84

3.3 Формування стартового портфелю з активів недержавного пенсійного фонду

95

ВИСНОВКИ

99

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

101

ДОДАТКИ

104

Додаток В

РОЗДІЛ 1 МІСЦЕ НЕДЕРЖАВНИХ ПЕНСІЙНИХ ФОНДІВ СЕРЕД ІНСТИТУЦІОНАЛЬНИХ ІНВЕСТОРІВ УКРАЇНИ

1.1 Характеристика фінансових інститутів

      1. Правові основи функціонування інститутів фінансового ринку України у порівнянні з Російською Федерацією

На фінансовому ринку України працюють різноманітні інституціональні інвестори, найбільш поширеними з яких є інститути спільного інвестування та нещодавно започатковані недержавні пенсійні фонди……

ТЕКСТ

…………

Узагальнюючи вищевикладене, можна зробити висновок, що нові інститути спільного інвестування здатні суттєво прискорити розвиток фондового ринку України, забезпечити збільшення надходжень інвестицій від вітчизняних та іноземних інвесторів і стати потужним джерелом інвестиційних ресурсів для економіки країни [30].

1.2 Система недержавного пенсійного забезпечення України

1.2.1 Концепція пенсійного забезпечення України

Економічна криза пострадянських країн упродовж останніх років, в тому числі й в Україні, призвела до глибокої кризи солідарної пенсійної системи. Різке скорочення реальної заробітної плати поставило систему соціального захисту України в скрутне становище. Заощадження громадян, які вони зробили на старість, знецінилися через високий рівень інфляції, що існував донедавна, катастрофічно зменшився розмір соціальних виплат [6, 27].

Додаток Д

За період 04.01 - 27.05.05 р. індекс „ПФТС-Cbonds” зріс на 1,06% з 99,95 до 101,03 пунктів (рис. 2.1). [22].

Рисунок 2.1 - Динаміка зміни індексу „ПФТС-Cbonds”

Додаток Е

Показники, що кількісно характеризують економічну ефективність СРЗ, можуть бути різними відносними величинами, тому що й ефект, і витрати можуть носити різні прояви. Тому їх класифікують по цілому ряді ознак (рис. 2.2) [2].

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]