Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MINSTERSTOVO_OSVITI_I_NAUKI_MOLODI_TA_SPORTU_UK...doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.09.2019
Размер:
1.16 Mб
Скачать

3. Організаційно-технічний розділ

Контент-аналіз

Відповідно до обраної мною теми « Довіра студентів до влади» я проаналізував електронні ЗМІ, релізи інформаційних агентств і електронну версію телевізійних новин.

I. Інтернет-видання (Легітимність влади в Україні: дві тенденції сучасності, Олексій Сидорчук «Дзеркало тижня», «Сегодня», «Обозреватель», «Главред», «Ліга», «УКРІНФОРМ», «Українські новини», «Українська правда», «Кореспондент», «Форум»)

II. Релізи інформаційних агентств («Інтерфакс – Україна», «Кореспондент.net», «Українська правда» ).

III. Електронні версії випусків ( УНІАН, Українські новини, «Інтер»).

Політична

сфера

легітимність

це морально-психологічне сприйняття влади громадянами, визнання її права здійснювати управління соціальними процесами, згода, готовність їй підпорядковуватися.

Кількість згадувань

Інтернет

видання

Інформаційні

агенства

Електронні

Версії

випусків

6

4

12

влада

Політичне панування, політичний устрій

8

5

11

публічність

ознака легітимності політичної влади в Україні.

3

1

3

Соціальна

сфера

демокра́тія

політичний режим, за якого єдиним легітимним джерелом влади в державі визнається її народ.

4

3

3

громадя́ни́н

людина, яка належить до певної територіальної спільноти — міста, країни тощо.

2

2

3

Дослідивши невеличке інформаційне поле електронних видань у кількості 15 повідомлень, я вивив результати в діаграмі.

З діаграми видно, що найбільша частка повідомлень припадає на електронні версії випусків, а найменша на інтернет-видання.

Висновок

Отже, в цій роботі я розглянув сутність поняття легітимності державної влади (що нерозривно зв`язано з поняттям власне легітимності, а також зробила соціологічне дослідження і проаналізувала його. Які висновки я можу зробити? На мою думку, легітимність державної влади – це одна з «вічних» проблем людства, яка існує з того самого часу, коли з`явилася держава і власне влада. Звичайно, не існує проблем, які неможливо було б розв`язати. Теоретично, можна знайти багато шляхів для подолання будь-якої кризи, в тому числі і кризи легітимності влади, але в практичному вимірі – для кожної країни в кожну епоху потрібен індивідуальний підхід, знання особливостей, менталітету суспільства, економічних та інших чинників які впливають на цю державу тощо.

Україна – це країна, яка за свою історію досить часто зазнавала криз легітимності влади. Останні події підтвердили, що Помаранчева революція була не останнім, мабуть, проявом таких криз і що влада діяла і продовжує діяти врозріз суспільним інтересам. Ця проблема веде до втрати стабільності, появи недовіри народу до будь-якої влади взагалі, відсутності злагодженості в суспільстві. Молодь, яка є нашою надією, як показують опрацьовані дані, майже повністю зневірилась, не надіється на краще майбутнє, проявляє свою пасивність до цієї проблеми, тому авторитетність державної влади та її органів, легітимність їх діяльності мають стати одним з першочергових завдань державної політики на Україні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]