Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВ-Т про навчальну практику.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
31.08.2019
Размер:
193.02 Кб
Скачать

Обов’язки керівника практики від установи, яка є базою практики

– Забезпечення студентів робочими місцями;

– забезпечення нормальних умов праці студентів та проведення обов’язкових інструктажів з охорони праці і техніки безпеки;

– здійснювати контроль за виконанням студентами програми практики, дотримання ними правил внутрішнього трудового розпорядку;

– ознайомлення студентів із діяльністю установи;

– організація переміщення практикантів по відділах і службах бази практики з метою формування у студентів комплексу практичних вмінь і навичок за відповідними напрямами;

– надання матеріалів для виконання програми практики і підготовки звітів.

Обов’язки безпосередніх керівників, призначених в установах, які є базами практики, зазначаються в окремих розділах договорів на проведення навчальної практики.

Обов’язки студента при проходженні навчальної практики

– До початку практики одержати від керівника практики від навчального закладу консультації щодо оформлення всіх необхідних документів;

– у повному обсязі виконувати всі завдання, передбачені програмою практики і вказівками її керівників;

– суворо дотримуватись правил охорони праці, техніки безпеки і виробничої санітарії, внутрішнього трудового розпорядку бази практики;

– відповідально ставитись до виконання програми практики;

– вести щоденник практики;

– своєчасно та якісно скласти та здати Звіт про проходження навчальної практики;

– своєчасно захистити Звіт про проходження навчальної практики.

Порядок захисту практики та критерії оцінювання

Після закінчення терміну проходження навчальної практики студенти захищають підготовлені Звіти.

Загальна форма звітності про проходження навчальної практики – це подання письмового Звіту підписаного та оціненого безпосередньо керівником від установи, яка є базою практики. Письмовій Звіт затвердженої на кафедрі форми подаються на рецензування керівнику практики від навчального закладу.

Форма Звіту є єдиною для всіх студентів ІІ курсу, має містити відомості про виконання програми практики, аналіз розглянутих документів, висновки за результатами навчальної практики.

Захист навчальної практики проходить комісійно. До складу комісії із захисту практики входять: завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін, викладачі кафедри які здійснювали керівництво навчальною практикою.

Студент отримує оцінку «ВІДМІННО», у тому випадку, якщо виконано в повному обсязі програму навчальної практики, знаходження на базі практики кожного дня (підтверджується щоденником практики); проводив аналіз нормативно-правової бази, узагальнив необхідний практичний матеріал. Захисчт Звіту навчальної практики здійснив на високому рівні, кваліфіковано надав відповіді на питання комісії.

Студент отримує оцінку «ДОБРЕ», у тому випадку, коли виконав програму практики, кожен день знаходився на базі навчальної практики, виконував усі доручення керівника практики від установи, зібрав необхідний практичний матеріал, але у Звіті містяться певні недоліки в оформленні, не повні відповіді на питання, які підлягали обов’язковому опрацюванню. При захисті Звіту недостатньо обґрунтовано відповідав на питання комісії, однак в цілому показав знання предмету практичного навчання.

Студент отримує оцінку «ЗАДОВІЛЬНО», у випадку, коли в цілому виконав програму навчальної практики, кожен день знаходився на базі практики, але у Звіті допустив помилки при оформленні, не повністю висвітлив нормативно-правове забезпечення роботи бази практики. Звіт має реферативний характер. При захисті студент невпевнено відповідав на питання комісії, або відповіді були неповні і необхідно було додаткове уточнення.

Студент отримує оцінку «НЕЗАДОВІЛЬНО» у випадку, якщо виконано програму практики менш ніш на 50 %, не кожен день знаходився на базі практики, несумлінно виконував завдання керівника практики від установи. Звіт здав несвоєчасно, або у Звіті містяться грубі помилки, використано не чинне законодавство. В цілому якість та зміст Звіту не відповідає загальним вимогам.

Студент, який не виконав індивідуальне завдання на практику, може бути вдруге направлений для її проходження під час канікулярного періоду за домовленістю із базою практики.

В разі повторного невиконання програми практики, студент вважається таким, який не виконав навчальний план і відраховується з числа студентів.