Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Upravlinski_akti_Polyakova.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.08.2019
Размер:
88.58 Кб
Скачать

Іі Основні види організаційно-управлінських актів міської, районної та прирівняної до них прокуратури та їх характеристика:

2.1 План роботи прокуратури міста, району.

Базою для формування організаційно – управлінських завдань прокуратури є план роботи.

У діяльності прокуратур міської, районної ланок застосовуються різні види планів. За строком виконання планових заходів вони поділяються на перспективні (довгострокові), поточні та індивідуальні.

Особисте планування прокурора і інших працівників є важливим елементом організації праці. Воно дає змогу раціонально використовувати особистий робочий час протягом певного часу. Особистий план складає кожен оперативний працівник з урахуванням заходів, передбачених поточним планом, а також тих завдань, які йому необхідно вирішити.

Міські і районні прокурори часто включають до своїх планів ті заходи, які передбачені поточними планами вищестоящих прокуратур. Така практика, як правило, не завжди продумана та часто не враховує стан правопорядку відповідного міста чи району.

Управлінське значення поточного плану роботи обласної прокуратури проявляється у тому, що в ролі виконавців окремих запланованих заходів поряд з працівниками відповідної прокуратури можуть включатись і працівники міської чи районної прокуратури. Такі заходи є відповідними управлінськими командами для міських чи районних прокурорів, забезпечуючи узгодженість їх діяльності в системі органів прокуратури.

У процесі підготовки планів міських чи районних прокуратур необхідно враховувати вимоги наказів та вказівок вищестоящих прокурорів, їх доручень, рішень колегії і координаційних та міжвідомчих нарад. Підставами для включення до плану заходів є дані про порушення законності, які одержують із матеріалів перевірок, матеріалів кримінальних і цивільних справ, аналізу прокурорської і право застосовної практики, повідомлень контролюючих органів та інших джерел.

Роботу по вивченню аналітичних документів, наданих пропозицій та іншої інформації, а також по формулюванню проекту плану здійснює особисто прокурор міста (району). Якщо в прокуратурі значна кількість оперативних працівників, то ці обов’язки можуть бути покладені на одного із заступників прокурора, який готує проект плану і доповідає прокуророві.

Контроль за організацією виконання планових завдань здійснює прокурор міста, району.

2.2. Наказ прокурора міста, району.

Наказ прокурора є нормативним актом внутрішнього управління прокуратури, у якому дається вказівка про виконання відповідних положень закону всіма підлеглими працівниками прокуратури. Накази також можуть стосуватися матеріального, соціального чи іншого забезпечення працівників, накладення на них заходів заохочення чи стягнення.

Наказ прокурора міста, району містить в собі сукупність норм і правил, що створюють реальний механізм виконання органами прокуратури відповідних завдань. У наказах регулюються окремі аспекти внутрішньо організаційних відносин у прокурорській системі, порядок діяльності самої прокуратури, визначаються критерії розмежування повноважень прокурорсько – слідчих працівників. Наказами можуть також затверджуватися інші документи – плани, положення, статути.

Основними вимогами до формування наказу можна назвати наступне:

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]