Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Програма практики в гол упр екон.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
565.25 Кб
Скачать

2. Організація виробничої переддипломної практики в головному управлінні економіки полтавської обласної державної адміністрації Мета і завдання практики

Головною метою проходження практики є поглиблення та закріплення теоретичних знань, отриманих в процесі навчання у ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», а також придбання практичних навичок щодо проведення аналізу економічного стану Полтавської області, доходів і видатків бюджету області, фінансово-господарської діяльності суб’єктів підприємництва.

Завдання з проходження виробничої переддипломної практики полягають в наступному:

  1. Ознайомлення з організаційною структурою та функціями Головного управління економіки Полтавської облдержадміністрації.

  2. Вивчення нормативно-правових та інструктивних документів, якими керується у своїй діяльності Головне управління економіки Полтавської облдержадміністрації.

  3. Дослідження процесу здійснення економічної роботи Головним управлінням економіки Полтавської облдержадміністрації.

  4. Ознайомлення з програмним забезпеченням операцій, що виконуються фахівцями Головного управління економіки Полтавської облдержадміністрації.

В результаті проходження виробничої переддипломної практики студент повинен:

- знати законодавчі та нормативно-правові акти, що регламентують діяльність;основні цілі, завдання, функції, права, обов’язки та організаційну структуру; посадові обов’язки та організаційну структуру;посадові обов’язки, права та відповідальність працівників; організацію і методи фінансово-економічної роботи на різних ділянках Головного управління економіки Полтавської облдержадміністрації;

- уміти проводити аналіз стану і тенденцій економічного і соціального розвитку, доходів і видатків бюджету Полтавської області, фінансово-господарської діяльності суб’єктів підприємства.

    1. Зміст практики

При проходженні виробничої переддипломної практики студенти повинні охопити усі основні напрямки діяльності Головного управління економіки Полтавської облдержадміністрації у відповідності до календарного плану проходження практики.

В процесі проходження практики студенти повинні:

- ознайомитися з організаційною структурою Головного управління економіки Полтавської облдержадміністрації;

- вивчити основи підготовки програм економічного і соціального розвитку Полтавської області;

- вивчити порядок проведення аналізу інвестиційної та інноваційної діяльності підприємств полтавської області;

- ознайомитись з роботою щодо ліквідації збитковості підприємств Полтавської області;

- вивчити порядок складання і використання в практичній діяльності Головного управління економіки Полтавської облдержадміністрації Програми економічного і соціального розвитку області.

  1. Методичні рекомендації до складання звіту

Проходження студентами виробничої переддипломної практики в Головному управлінні економіки Полтавської облдержадміністрації завершується наданням керівнику практики від кафедри фінансів виконаного у письмовій формі звіту з наступним захистом його на кафедрі фінансів перед комісією.

Звіт практики складається з двох частин: текстової і додатків.

У першій частині звіту студент освітньо-кваліфікаційного рівня „спеціаліст” повинен дати глибокий аналіз зібраних аналітичних матеріалів, які знаходять своє вираження у розрахунках, статистичних таблицях, графіках, діаграмах. Результати аналізу слугують базою для виявлення проблем у розвитку об’єкта дослідження, обов’язковою умовою є дослідження методики оцінювання ефективності його функціонування. Це дозволить обґрунтувати шляхи поліпшення фінансової ситуації, вдосконалення взаємовідношень, що виникають у ході досліджуваних процесів. Пропозиції студента, повинні відповідати критеріям повноти дослідження, наукової обґрунтованості та економічної ефективності.

Обсяг основної частини звіту становить 30-40 стандартних аркушів (формат А4) друкованого тексту, якій містить розділи відповідно до програми практики.

Текстова частина звіту з практики в Головному управлінні економіки Полтавської облдержадміністрації повинні відображати наступні розділи:

  1. Організаційна структура та функції Головного управління економіки Полтавської облдержадміністрації.

  2. Фінанси Полтавської області.

2.1.Доходи і видатки бюджету Полтавської області.

2.2. Фінансові результати економічної діяльності підприємств Полтавської області.

2.3. Структура оборотних активів, дебіторської та кредиторської заборгованості підприємств Полтавської області.

2.4. Баланс підприємств Полтавської області за видами економічної діяльності.

  1. Порядок формування Програм економічного та соціального розвитку Полтавської області на поточний рік.

  2. Інвестиції за видами діяльності підприємств Полтавської області.

  3. Інноваційна діяльність підприємств Полтавської області

  4. Інформаційне забезпечення функціонування Головного управління економіки Полтавської обласної державної адміністрації.

За змістом кожний вказаний вище розділ містить: