Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Индивид.религ.rtf
Скачиваний:
0
Добавлен:
22.07.2019
Размер:
118.5 Кб
Скачать

9.Пасха (Великдень).

Серед багатьох християнських релігійних свят особливе місце належить святу Пасхи. Святкування Пасхи встановлене першими христия­нами в пам'ять "страждань, смерті і чудесного вос­кресіння" Ісуса Христа.

Великдень — найзначніше християнське свято на честь воскресіння Ісуса Христа. Відзначається у першу неділю після весняного рівнодення і повного місяця, обов'язково окремо від іудейської Пасхи.

У народному побуті українців Великдень чітко утримував елементи язичницької весняної ритуалістики: випікання обрядового печива, фарбування яєць, ігри, танці й розваги молоді, вшанування предків, аграрно-магічні, очисні обряди тощо.

Православ'я в Україні складалося на протязі ба­гатьох століть і є логічним продовженням київського християнства. Його специфіка у обрядово-культовій сфері, мистецькому оформленні церков, оригіналь­ному трактуванні деяких канонів обумовила форму­вання в ньому таких рис, як демократизм, соборно-правність, народність, віротерпимість, гуманізм. Свій практичний вираз українське православ'я знайшло у русі за створення української автокефальної право­славної церкви та її визнання вселенським право­слав'ям.

ІІІ.Висновок.

Можна зробити висновок, що важливою стороною релігійної діяльності церкви є реалізація положень віров­чення в релігійному культі — спеціальних обрядах і діях, що закріплюють і підтримують релігійну віру. Особливу сторону культової практики становлять таїнства — особ­ливі дії, що пов'язують людей з Богом, передають їм Божу благодать.

У зв’язку з цим з’являється багато релігійних свят, приурочених до певних подій, пов’язаних з життям Ісуса Христа, Богородиці, сходження на земля Святого Духа тощо.

В Україні всі християнські свята знайшли відображення в традиціях і обрядах нашого народу. Однією з головних причин цього є багато вічна історія формування релігійних поглядів на цій території. Тож на мою думку, християнство назавжди зостанеться панівною релігією нашого народу.

Література

  1. О мифологии й философии Библии / Беленький Л. С. - М., 1977.

  2. Біблійний довідник / Гелей Г.. - Торонто, 1985.

  3. Книга Одкровення / Маркс К., Енгельс Ф. Тво­ри. - Т. 21.

  4. Релігієзнавство / Титиов В.Д.-Х.:Право,2004.-142с.