Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ман.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
20.07.2019
Размер:
106.87 Кб
Скачать

Висновки

Метод математичної індукції, як було вже зазначено вище, є основним методом в експериментальних науках. Але цей метод відіграє істотну роль і в математиці, зокрема, застосовується для доведення або знаходження формул в більшості випадках в алгебраїчних задачах: в розв’язанні задач на сумування; для доведення тотожностей, нерівностей; для вивчення властивостей числових послідовностей; в задачах на ділення; для вивчення властивостей обмежених множин, а також і в геометрії.

Особисто я, вивчивши метод математичної індукції, навчився вирішувати задачі, які раніше були мені не під силу. Також я навчився класифікувати задачі. Класифікувавши задачі, я зрозумів, що розв’язувати їх стало легше. Також я покращив свої навички розв’язання задач на метод матіндукції.

На сьогодення, я з захопленням розв’язую задачі на метод математичної індукції і чекаю, коли в школі будемо вивчати математичну індукцію.

IV. Список використаної літератури

Алгебра і початки аналізу: підручник для 10 класу з поглибленим вивчення математики в серед. Закладах освіти. – К.:Освіта, 2004.- 318 с.

Математика. Фізика. – 4-те вид., перероб. і доп. – К.: ТОВ «КАЗКА», 2010. -880 с. – (Серія: «Новий довідник»;

Нестандартні уроки-лекції з математики. Навчальний посібник. – Х.:»Скорпіон», 2002. – 176с.;

Дополнительные главы по курсу математики 9 класса для факультативных занятий. Пособие для учащихся. Сост. П.В.Стратилатов. М.: «Просвещение», 1969, 143с.

А. Г. Мерзляк, В. Б. Полонський, М. С. Якір. Алгебра. Підручник для 9 класу з поглибленим вивченням математики. Харків. «Гімназія» 2010. – 384 с.

34