Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3_tema3.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
08.05.2019
Размер:
141.31 Кб
Скачать

4.3. Практичні роботи (завдання), які виконуються на занятті:

Треба вміти:

  1. Заповнення медичної документації терапевтичного відділення, ведення якої належить до обов’язків медичної сестри

  2. Проведення обліку медикаментозних засобів в різних підрозділах терапевтичного відділення

  3. Виписування та облік сильнодіючих та наркотичних речовин

5. Зміст теми

5.1. Етичний кодекс медичної сестри України

ДОДАТОК 1.

Клятва Флоренс Найтінгейл

Перед Богом і перед обличчям зібрання я урочисто обіцяю вести життя, сповнене чистотою, і чесно виконувати свої професійні обов’язки. Я буду утримуватися усього отруйного та шкідливого і ніколи свідомо не використаю і не призначу ліків, які можуть завдати шкоди. Я зроблю все, що у моїх силах, щоб підтримувати і підвищувати рівень моєї професії. Я

буду зберігати у таємниці особисту інформацію, яка опиниться у моєму впорядженні під час роботи з пацієнтами та їх родичами. Я буду віддано допомагати лікарю в його роботі і присвячу себе невтомному піклуванню про благополуччя всіх доручених моїй турботі.

ДОДАТОК 2

Міжнародна рада медсестер

Кодекс професійної етики медсестер

Кодекс міжнародної ради медсестер

Етичні основи сестринської справи

На медсестру покладені чотири основні обов’язки: зберігати здоров’я, запобігати захворюванням, відновлювати здоров’я та полегшувати страждання.

Потреба в роботі медсестри універсальна. Сестринська справа передбачає повагу до життя, гідності і прав людини. Вона не має обмежень за національними та расовими ознаками, за ознаками віросповідання, кольору шкіри, віку, статі, політичного або соціального стану.

Медсестри надають допомогу окремим особам, сім’ям і спільнотам та координують свою діяльність з роботою інших груп.

МЕДСЕСТРА І ПАЦІЄНТ

Основну відповідальність медсестра несе перед тими, хто має потребу в її допомозі. Надаючи допомогу, медсестра намагається створити атмосферу чемного відношення до цінностей, звичаїв та духовних переконань пацієнтів. Медсестра зберігає отриману конфіденційну особисту інформацію і ділиться нею з великою обережністю.

МЕДСЕСТРА І ПРАКТИКА

На медсестрі лежить особиста відповідальність за здійснення сестринської справи на практиці і за постійне удосконалення кваліфікації. Медсестра намагається виконувати роботу на самому високому рівні, можливому в даній ситуації. Вона приймає виваженні рішення про особисту компетенцію, даючи і беручі на себе доручення. Виконуючи професійні обов’язки, медсестра повинна постійно вести себе так, щоб не підірвати довіру до професії.

МЕДСЕСТРА І СУСПІЛЬСТВО

Медсестри, як і інші громадяни несуть відповідальність за здійснення і підтримку заходів, спрямованих на задоволення суспільних запитів в галузі охорони здоров’я.

МЕДСЕСТРА І ЇЇ ПРОФЕСІЯ

Медсестра виконує головну роль у визначенні і втіленні бажаних стандартів сестринської практики і спеціальної освіти. Медсестра бере активну участь в розвитку професійних знань. Медсестра, працюючи в професійній організації, бере участь в розробці і забезпеченні справедливих соціальних і економічних умов праці.