Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
акціонерні товариства.docx
Скачиваний:
37
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
27.82 Кб
Скачать

Висновок

З вище наведеного можна зробити наступні висновки. Акціонерне товариство - господарське товариство, статутний капітал якого не може бути меншим ніж 1250 мінімальних заробітних плат і який поділено на визначену кількість часток однакової номінальної вартості, корпоративні права за якими посвідчуються акціями.

Сільськогосподарські акціонерні товариства є заснованими на засновницькому договорі і статуті організаціями з виробництва, переробки і реалізації сільськогосподарської продукції, виконання робіт і надання послуг, статутний капітал яких формується шляхом реалізації, насамперед, певної кількості акцій однакової номінальної вартості, і несуть відповідальність за зобов'язаннями тільки майном товариства.

За способом функціонування акцій законодавство розрізняє відкриті й закриті акціонерні товариства. Акціонери відкритого товариства можуть відчужувати належні їм акції без згоди інших акціонерів та товариства. У закритому акціонерному товаристві акції розподіляються між засновниками або серед заздалегідь визначеного кола осіб і не можуть розповсюджуватися шляхом підписки або купівлі-продажу на біржі.

Список використаної літератури

  1. Акціонерні товариства. Залучення інвестицій.-Київ, “Українська інвестиційна газета”,1997р.

  2. Бланк И.А. Инвестиционный менеджмент.-Киев, “ИНТЕМ ЛТД”,2005р.

  3. Королько В.Г. Основи паблік рілейшнз: Посібник.-Київ: Інститут соціології НАН України, 1999р.

  4. Пересада А.А. Основы инвестиционной деятельносты.-Киев, “Либра”,2000р.