Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Mytno_tarifne_reguluv.doc.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.04.2019
Размер:
178.18 Кб
Скачать

2.5.3.2 Підготовка завдання за вибором студента

А. Написання виробничої ситуації (кейсу).

Кейс (від англійської case – випадок) являє собою чітко структурований стислий опис реальної управлінської ситуації в сфері МЕД України, підготовка та аналіз якої дозволяє у студента виробляти певні навички по засадам застосування інструментів митно-тарифного регулювання.

Об’єктом кейсу є суб’єкти міжнародної торгівлі, які підпадають під дію механізмів та інструментів митно-тарифного регулювання. Предметом кейсу є різноманітні міжнародні економічні відносини та ділові операції у різних сферах бізнесу, рішення і події, які випливають із процедур митно-тарифного регулювання при просуванні товарів та вантажів через митну територію держав.

Структура (зміст) кейсу включає наступні складові:

а) основна частина (8-10с.): опис проблемної ситуації; характеристику основних подій, що призвели до виникнення проблемної ситуації; фактори, що впливають на подальший розвиток проблемної ситуації; позиції і інтереси учасників у розв’язанні проблемної ситуації та шляхів їх розв’язання;

б) питання для обговорення (як правило 3-4 питання проблемного характеру, що не мають очевидної відповіді);

в) додатки (таблиці, схеми, діаграми, графіки, офіційні рішення та інші допоміжні матеріали – до 5с.).

Основні етапи підготовки кейсу: попереднє визначення теми кейсу у обраній організації; узгодження теми кейсу із відповідною кафедрою (викладачем курсу); встановлення стосунків з відповідальними працівниками організації, що є об’єктом кейс–дослідження; визначення засад кейс–дослідження (надання консультаційних послуг організації в процесі підготовки кейсу; отримання дозволу на збір матеріалів, використання звітів організації; інтерв’ювання співробітників та партнерів компанії; встановлення умов дотримання конфіденційності , тощо); збір матеріалів; підготовка попереднього варіанту кейсу; узгодження попереднього варіанту кейсу з викладачем відповідної дисципліни (за бажанням студента); доопрацювання кейсу; узгодження кейсу з організацією-об’єктом дослідження.

Б. Підготовка аналітичної доповіді (огляду), яке являє собою есе з обраної тематики, написане особисто автором, і демонструє його здібності та розкриває отримані ним відповідні знання, вміння та навички, що були сформовані під час опанування ним теоретичного курсу та набутого досвіду під час проходження практики.

Теми аналітичної доповіді:

1. Трансформаційні заходи сприяння становленню ефективної системи митно-тарифного регулювання зовнішньої торгівлі України в умовах інтеграції до ЄС.

2. Гармонізація законодавства з питань оподаткування експортно-імпортних операцій до вимог Європейського Співтовариства.

3. Інструменти оптимізації системи нетарифного регулювання на підставі досвіду країн-членів СОТ.

4. Трансформація митних тарифів в Україні у контексті її членства у СОТ.

5. Політика неопротекціонізму розвинених держав в умовах глобалізаційних перетворень у світовій торговельній системі.

6. Порядок оподаткування товарів, що переміщуються в межах інтеграційних об’єднань.

7. Тарифні переговори в рамках Світової організації торгівлі .

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]