Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metod_diplomnogo_proektuvannya.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
24.04.2019
Размер:
118.78 Кб
Скачать

І. Зміст дипломного проекту

  1. Пояснювальна записка

Пояснювальна записка розкриває теоретичні питання та обґрунтовує процес виконання розділів дипломного проекту згідно теми та завдання; пояснювальна записка складається з трьох частин:

  1. Проектно-технологічна частина.

  2. Економічна частина.

  3. Охорона праці.

Текст має бути чітким, логічно-послідовним, в необхідному для розкриття питання обсязі ( до 70 сторінок рукописного або друкованого тексту). В пояснювальну записку додаються 15 фотографій, які найбільш характерно розкривають тему дипломного проекту (фото від 13х18 см, наклеєні на листи формату А4) з відповідним поясненням (умови фотозйомки, експозиційні параметри, при портретній зйомці – схеми освітлення).

  1. Практична частина

Практична частина відображає рівень вмінь та навичок з виконання фоторобіт різних жанрів та технологію виготовлення. Практична частина подається в обсязі 12 кольорових і чорно-білих фоторобіт (розміром 20Х30 см) за темою дипломного проекту і до 5 шт. фотографії різних жанрів.

ІІ. Пояснювальна записка. структура пояснювальної записки :

Титульний лист

Завдання на дипломне проектування

Зміст

Вступ

  1. Характеристика фотоекспозиції

  2. Засоби та прийоми композиційного рішення фоторобіт

  3. Вибір і характеристика фототехнічних засобів та

матеріалів

  1. Технологічний процес фотозйомки та виготовлення фоторобіт

  2. Процес обробки та друк фотовідбитків

  3. Економічна частина

  4. Охорона праці

  5. Висновки

Література

Додатки

Титульний лист та лист завдання на дипломний проект і заповнюється за строго визначеними правилами.

Зміст, у якому приводяться заголовки всіх розділів і підрозділів дипломного проекту з вказівкою сторінки, з якої вони починаються.

ІІІ. ЗМІСТ ПОЯСНЮВАЛЬНОЇ ЗАПИСКИ

Вступ

Коротко розкрити соціальні, економічні, психологічні та інші аспекти розвитку фотомистецтва та показати його роль у дизайнерській діяльності. Визначення актуальності обраної теми дипломного проекту для професійної діяльності в галузі фотомистецтва.

  1. Характеристика фотоекспозиції

Використання фотографічних процесів в різних галузях науки і техніки, в культурі, мистецтві і освіті,висвітлення сьогодення роботи фотомайстрів різних періодів, сучасних вітчизняних та зарубіжних фахівців за обраною тематикою. Для пояснення аналітичного матеріалу в тексті рекомендується використовувати репродукції фоторобіт. Репродукції, що відносяться до даного розділу розміщують в кінці тексту розділу та підписуються. Наприклад: ілюстрація 1; ілюстрація 2 – Робота Олександра Родченка, і т.ін. Або надаються у додатках в кінці пояснювальної записки після літератури. Незалежно від місця розміщення необхідно робити помітки у тексті розділу.

  1. Засоби та прийоми композиційного рішення фоторобіт

Питання композиції повинні охоплювати по обсягу досить великий матеріал, тому що під композиційну будову вибираються умови і засоби для її одержання на знімку. У розділі докладно характеризуються композиційна побудова кадру, найбільш характерна для обраної теми, оскільки сам процес зйомки без композиції кадру втрачає сенс у творчості фотохудожника. Необхідно послідовно розглянути такі засоби композиції як:

Світлове рішення фотознімку.

Вибір точки зйомки.

Масштаб зображення.

Вибір фону.

Способи виявлення форми, фактури.

По кожній з вказаних вище позицій описати авторське рішення для отримання найкращого результату створенні фотоекспозиції.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]