Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТАЕМВ формдок ч 2 2012.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
276.99 Кб
Скачать

Групова вправа № 7

Організація десантно-штурмових дій

командиром аеромобільної роти

З’ясування завдання

1. ____ аеромобільна бригада знаходиться в районі ______________________________, готується до ________ порушення їх системи управління, виведення з ладу системи ППО та авіації шляхом проведення десантно-штурмових дій.

2. Засобами старшого командира по об’єктам КОРИЧНЕВИХ і його найближчим резервам фронтова авіація наносить бомбоштурмові удари з «Ч»–_____ до «Ч»–_____. Нанесенням авіаційних ударів і вогнем артилерії придушуються засоби ППО противника в смузі прольоту ___ км з центром на ______________________.

3. ___ аемр призначена для ведення десантно-рейдових дій із завданнями до «Ч»+_____ десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою знищити ___________________, до «Ч»+_________ повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою знищити _______________, до «Ч»+____ десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою знищити __________. Головним завданням вважати ______. Виконанню головного завдання буде заважати ______ тому знищення вказаних об’єктів вважати першочерговими завданнями.

4. Для виконання завдання роті додані підрозділи бойових і військово-транспортних вертольотів, ____________.

5. Готовність до десантування ________________.

Розрахунок часу

з/п

Найменування

Тривалість

Час

початку

Час

закінчення

1.

З’ясування завдання.

2.

Розрахунок часу.

3.

Віддача розпоряджень.

4.

Оцінка обстановки.

5.

Підготовка озброєння до бойового застосування.

6.

Поповнення запасів матеріальних засобів.

7.

Прийняття рішення.

8.

Віддача бойового наказу.

9.

Робота командирів взводів з підготовки бою.

10.

Організація взаємодії.

11.

Обід.

12.

Контроль готовності, доповідь командирові батальйону.

13.

Вечеря .

14.

Відпочинок особового складу.

15.

Підйом, екіпірування, сніданок.

16.

Вихід до посадочних площадок.

17.

Завантаження матеріальних засобів в вертольоти.

18.

Посадка особового складу в вертольоти.

19.

Контроль готовності, доповідь командирові батальйону.

Оцінка обстановки

1. В районі десантування й ведення бойових дій противник встановлений:

- _________________________ на охороні до ________;

- ______________________ на охороні до ___________;

- ________________________ на охороні до _________;

- _____________________________ на охороні ______;

- _____________________________________________;

- _____________________________________________.

На охороні _____________________________________, в складі кожного ______________, враховуючи час може бути до _______ військовослужбовців із складу охорони і _____ обслуговуючого персоналу, озброєних стрілецькою зброєю, в складі ________ може бути _________________.

Противник буде намагатися ______________________.

Висновок. Знищення _____ можна здійснити десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою силами ______ ____________ чисельністю до ___________.

________ складається із _______________, розташовується на площі ____ км, віддалення між __________________ ______ до ______ км. На охороні ______, в _____ _____ БМП _____, до ____ військовослужбовців. В складі __________ може бути до _____ військовослужбовців, озброєних стрілецькою зброєю, до ___ БМП, до __ кулеметів і __ ПУ ПТКР.

Противник буде намагатися ______________________.

Висновок. Знищення ____ можливе після попереднього ураження бомбоштурмовими ударами фронтової авіації (вогню артилерії) повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою силами _____________.

Вогневий взвод оперативно-тактичних ракет розташовується на стартовій позиції вогневої батареї в ______ км від лінії зіткненні військ на площі _____ х _____ м. Самохідна пускова установка знаходиться на _____________ позиції і висувається на ___________ позицію звичайно за ___ хв. до пуску ракети. У ___ м від стартової позиції розгортається виносний пульт управління, сполучений із пусковою установкою кабелем. Поблизу очікувальної позиції розташовується ___ взводу, ___ і інший транспорт. Взвод виявляється по наявності пускової установки і ТЗМ. При пусках ракет демаскується спалахом і загравою (уночі), характерним розкотистим звуком, а також появою над позицією великої хмари диму і пилу. Район розташування взводу охороняється підрозділами прикриття силою до ______. На позиції може бути до __ БМП ____ _______, особового складу до ___ військовослужбовців, озброєних стрілецькою зброєю, до ___ ПУ ПТКР, до __ РПГ і до __ кулеметів.

Противник буде намагатися ______________.

Висновок. Знищення ____________ можливе після попереднього ураження _________________ після дорозвідки десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою ____.

2. Рота особовим складом укомплектована на ____%. Запаси матеріальних засобів: - боєприпасів до стрілецької зброї – ____ бк; - продовольства – ___ д/д. Особовий склад участі в бойових діях (не) приймав, має добру (задовільну) загальновійськову і спеціальну підготовку, (не) приймав участь в багатьох широкомасштабних навчаннях. На озброєнні – ___ ____. Для виконання завдання роті додані підрозділи бойових і військово-транспортних вертольотів, _____ із складу ____ бригади.

3. В районі десантування і ведення бою місцевість _____ рівнинна, (не) дозволяє відкривати вогонь з великої відстані, відсутність (наявність) листяного покриву на деревах ускладнює умови прихованого спостереження і ведення вогню.

4. За даними розвідки в районі десантування і ведення бою радіаційного і хімічного забруднення немає, великих підприємств ядерної енергетики і хімічної промисловості немає (якщо є – можливий вплив). Час доби і року в основному сприяють (заважають) прихованому виконанню бойових завдань.

Висновок. Рота із доданими засобами (не) спроможна послідовно у взаємодії з підрозділами армійської авіації у встановлений час самостійно виконати поставлені бойові завдання з урахуванням попереднього вогневого ураження противника (для забезпечення виконання завдання необхідно __________________________________).

Прийняття рішення

Вирішив:

1. Основні зусилля зосередити на __________________ _____ і _________, головним завданням вважати ________.

Здійснити переліт за маршрутом: вихідне положення – __ ____________________________ («Ч» - ___); № 1 _________ ______________________ «Ч» - ______; № 2 _____________ ____________ «Ч» - ______________; № 3 _______________ __ «Ч» - ____; № 4 ______ «Ч» рубіж бойового розходження.

До «Ч»+_____ десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою знищити ______________, до «Ч»+_____ повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою знищити ________________, до «Ч»+_______ десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою знищити _________________.

Вогневе ураження противника здійснити:

- засобами старшого командира ___________________, об’єктам ППО в смузі прольоту з «Ч»–____ до «Ч»–______;

- вогнем бойових вертольотів, ПТКР, стрілецької зброї під час знищення визначених об’єктів.

Бойовий порядок мати:

- під час перельоту в складі колони вертольотів;

- в пішому бойовому порядку (в бойовому порядку вертольотів) під час ______________________ противника;

- в бойовому порядку вертольотів (в пішому бойовому порядку) під час _______________________.

2. Десантування здійснити посадочним (парашутним) способом на відповідні площадки приземлення за допомогою вертольотів Мі-8МТ.

3. Бойові завдання підрозділам визначити:

- 1 пдв з ______ – здійснити переліт за маршрутом: вихідне положення – _______________________ («Ч» - ____); № 1 __________ «Ч» - ____; № 2 ____________ «Ч» - ____; № 3 ________ _______ «Ч» - _____; № 4 _______________ «Ч» рубіж бойового розходження.

Самостійною (у взаємодії з ________) десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою ______ групами до Ч+____ знищити ____ противника, десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою на правому (лівому) фланзі роти від «Ч»+____ з рубежу ___________ (права, ліва), у напрямку ______________ – _______________ (ближня, дальня) до «Ч»+____ захопити та знищити ____________ .

У разі відсутності _______________________ самостійно (у взаємодії з ________) провести дорозвідку у напрямку _____________ – _______ – _____________ та повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою знищити _____.

В подальшому вийти в район _____ ________________;

- 2 пдв з ______ – здійснити переліт за маршрутом: вихідне положення – _______________________ («Ч» - ____); № 1 __________ «Ч» - ____; № 2 ____________ «Ч» - ____; № 3 ________ _______ «Ч» - _____; № 4 _______________ «Ч» рубіж бойового розходження.

Повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою в складі роти (самостійно) до «Ч»+______ знищити ______ ___________, десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою в центрі бойового порядку роти (на правому, лівому фланзі роти) від «Ч»+_______ з рубежу _____ – _______ (права, ліва) в напрямку ______________ – _______ __________ (ближня, дальня) до «Ч»+____ захопити та знищити _________________.

У разі відсутності ____________________ самостійно (у взаємодії з ______) провести дорозвідку у напрямку _________ – ______ – _______ та повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою знищити _______________.

В подальшому вийти в район _____ ________________;

- 3 пдв з ______ – здійснити переліт за маршрутом: вихідне положення – _____________________ («Ч» - ____); № 1 ____ _______ «Ч» - ____; № 2 ____________ «Ч» - ____; № 3 ______ ______ «Ч» - _____; № 4 _____________ «Ч» рубіж бойового розходження.

Повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою в складі роти (самостійно) до «Ч»+______ знищити ______ ___________, десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою в центрі бойового порядку роти (на правому, лівому фланзі роти) від «Ч»+_______ з рубежу _____ – _______ (права, ліва) в напрямку ________ – ____________ (ближня, дальня) до «Ч»+____ захопити та знищити __________.

У разі відсутності _______________________ самостійно (у взаємодії з ________) провести дорозвідку у напрямку _____________ – _______ – ______________ та повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою знищити ______ ________________________.

В подальшому вийти в район _____ ________________;

- ___ в складі роти здійснити переліт за маршрутом: вихідне положення, № 1 _____, № 2 _______, № 3 _______, № 4 _______, рубіж бойового розходження, посадочна площадка _____ м __________. Бути в готовності до __________ противника в складі взводів (самостійно) шляхом _________.

4. Порядок взаємодії:

- вихід до вертольотів, завантаження зброї, боєприпасів, посадку особового складу здійснити в складі роти;

- в ході бойового перельоту зв'язок підтримувати за допомогою штатних засобів, вести розвідку за наземним і повітряним противником;

- придушення засобів ППО противника до десантування здійснюється силами старшого командира, під час десантування силами вертольотів передового ешелону;

- з «Ч»–___ до «Ч»–___ засобами старшого командира по об’єктам КОРИЧНЕВИХ і його найближчим резервам фронтова авіація наносить бомбоштурмові удари;

- в ході проведення повітряно-штурмової атаки об’єктів противника без висадження підрозділів десанту удари бойових вертольотів здійснюються по найбільш важливим цілям, вогнем із стрілецької зброї особового складу знищуються вогневі засоби і жива сила противника;

- висадку підрозділів роти забезпечують бойові вертольоти, посадку бойових вертольотів – особовий склад роти вогнем із стрілецької зброї;

- відбиття нападу повітряного противника здійснювати вогнем бойових вертольотів і стрілецької зброї;

- сигнали:

- оповіщення:

про загрозу застосування ЗЗМУ – «СИРЕНА-28»;

про застосування ЗЗМУ – «ХІМІЧНА ТРИВОГА», ракета СХТ, по радіо – 3443;

- управління:

про напад повітряного противника - «ПОВІТРЯ», по радіо – 4114.

- взаємодії:

цілевказання від орієнтирів і трасуючими кулями в напрямку цілі.

Бойовий наказ

1. В районі десантування й ведення бойових дій противник встановлений:

- __________________________ на охороні до _______;

- _____________________ на охороні до ____________;

- ___________________ на охороні до ______________;

- _______________________ на охороні до _________;

- _____________________________________________;

- _____________________________________________.

2. __ аемр призначена для ведення десантно-рейдових дій із завданнями до «Ч»+___ десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою знищити _____________, до «Ч»+___ повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою знищити ______________________, до «Ч»+_____ десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою знищити _____________________. Головним завданням вважати знищення _____________. Виконанню головного завдання буде заважати ________ ______________ тому знищення вказаних об’єктів вважати першочерговими завданнями.

Для виконання завдання роті додані підрозділи бойових і військово-транспортних вертольотів, ___ із складу ____ бригади.

3. Засобами старшого командира по об’єктам КОРИЧНЕВИХ і його найближчим резервам фронтова авіація наносить бомбоштурмові удари з «Ч»– __ до «Ч»– __. Нанесенням авіаційних ударів і вогнем артилерії придушуються засоби ППО противника в смузі прольоту __ км з центром на ________________________________.

4. НАКАЗУЮ:

- 1 пдв з ______ – здійснити переліт за маршрутом: вихідне положення – _______________________ («Ч» - ____); № 1 __________ «Ч» - ____; № 2 ____________ «Ч» - ____; № 3 _______________ «Ч» - _____; № 4 ___ ____________ «Ч» рубіж бойового розходження.

Самостійною (у взаємодії з ______) десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою ______ групами до Ч+____ знищити ____ противника, десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою на правому (лівому) фланзі роти від «Ч»+____ з рубежу ___________ (права, ліва), у напрямку _____________ – _______________ (ближня, дальня) до «Ч»+____ захопити та знищити ______________ .

У разі відсутності _______________________ самостійно (у взаємодії з ________) провести дорозвідку у напрямку ___________ – ______ – ________ та повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою знищити _______________.

В подальшому вийти в район _____ ________________;

- 2 пдв з ______ – здійснити переліт за маршрутом: вихідне положення – ______ _______ («Ч» - ___); № 1 ___ _____ «Ч» - ___; № 2 ________ «Ч» - ____; № 3 _____ ______ «Ч» - ____; № 4 _________ «Ч» рубіж бойового розходження.

Повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою в складі роти (самостійно) до «Ч»+______ знищити _______ ________, десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою в центрі бойового порядку роти (на правому, лівому фланзі роти) від «Ч»+_______ з рубежу _____ – _______ (права, ліва) в напрямку ____________ – _______________ (ближня, дальня) до «Ч»+___ захопити та знищити ______.

У разі відсутності ______________________ самостійно (у взаємодії з ________) провести дорозвідку у напрямку ___________ – _____ – _________ та повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою знищити _______.

В подальшому вийти в район _____________________;

- 3 пдв з ____ – здійснити переліт за маршрутом: вихідне положення – _________________ («Ч» - ____); № 1 ____ _______ «Ч» - ____; № 2 _______ «Ч» - ____; № 3 ______ ____ «Ч» - ___; № 4 ____ «Ч» рубіж бойового розходження.

Повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою в складі роти (самостійно) до «Ч»+______ знищити ______ ___________, десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою в центрі бойового порядку роти (на правому, лівому фланзі роти) від «Ч»+_______ з рубежу _____ – ___________ (права, ліва) в напрямку ______________ – _______________ (ближня, дальня) до «Ч»+____ захопити та знищити _______.

У разі відсутності ____________ самостійно (у взаємодії з ______) провести дорозвідку у напрямку _________ – ______ – _________ та повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою знищити ________________________.

В подальшому вийти в район _____ ________________;

- ___ в складі роти здійснити переліт за маршрутом: вихідне положення, № 1 ___, № 2 _____, № 3 ____, № 4 ____, рубіж бойового розходження, посадочна площадка ____ м ________. Бути в готовності до ____________ противника в складі взводів (самостійно) шляхом __________.

5. Витрата боєприпасів на виконання найближчого завдання – __ бк.

6. Готовність до десантування _____________.

7. Я знаходжусь разом із командиром _________ взводу, заступник – штатний і командир __ взводу.

Організація взаємодії, управління та забезпечення

Підготовка до десантування і ведення бою.

- підготовку озброєння до бою завершити до ________;

- з _____ до ____ віддати бойовий наказ підлеглим та з ___ до ___ організувати взаємодію на макеті місцевості на КСП роти;

- готовність до виходу на посадочну площадку _______;

- завантаження матеріальних засобів в вертольоти з ____ до ___, посадка особового складу з ______ до _____;

Десантування і бій.

Десантно-штурмовою (повітряно-штурмовою) атакою ___ груп до Ч+___ знищити ______, повітряно-штурмовим ударом двох взводів (роти) до «Ч»+___ знищити ___, десантно-штурмовою атакою роти (одного взводу) від «Ч»+__ з трьох (чотирьох) напрямків захопити та знищити ________.

У разі відсутності __ провести дорозвідку у напрямку __ та повітряно-штурмовою (десантно-штурмовою) атакою знищити ___.

Сигнали

оповіщення:

  • про загрозу застосування ЗЗМУ – «СИРЕНА-28»;

  • про застосування ЗЗМУ – «ХІМІЧНА ТРИВОГА», ракета СХТ, по радіо – 3443;

управління:

  • про напад повітряного противника - «ПОВІТРЯ», по радіо – 4114.

взаємодії:

  • цілевказання від орієнтирів і трасуючими кулями в напрямку цілі.