Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕП.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
376.83 Кб
Скачать

4. Порядок поточного і підсумкового оцінювання знань студентів з дисципліни

4.1. Органічною складовою навчального процесу є систематичний, комплексний контроль й оцінювання якості набутих знань, умінь та практичних навичок студентів у відповідності з вимогами державних стандартів освіти, а також адаптації до загальноєвропейських вимог, визначених Європейською системою залікових кредитів (далі ECTS).

4.2. Система контролю й оцінювання знань студентів з дисципліни «Обґрунтування господарських рішень та оцінка ризиків» розроблена у відповідності з положеннями “Порядку оцінювання знань студентів КНЕУ з урахуванням вимог Болонської декларації”, що ухвалено Вченою радою університету (від 28.05.2009 р., протокол №9) і введено в дію наказом ректора від 04.06. 2009 р. № 395.

4.3. Оцінювання знань з нормативної дисципліни “Економіка підприємства” здійснюється на основі результатів поточного і підсумкового контролю знань (іспиту).

Об’єктом оцінювання знань студентів є програмний матеріал дисципліни різного характеру і рівня складності, засвоєння якого перевіряться відповідно під час поточного контролю та на іспиті.

4.3.1. Завданням поточного контролю є перевірка розуміння та засвоєння викладеного матеріалу, вироблених навичок проведення розрахункових робіт, умінь самостійно опрацювати тексти, здатності осмислити зміст теми чи розділу, умінь публічно чи письмово представити певний матеріал (презентація).

4.3.2. Завданням іспиту є перевірка розуміння студентом програмного матеріалу в цілому, логіки та взаємозв’язків між окремими розділами, здатності творчого використання накопичених знань, уміння сформувати своє ставлення до певної проблеми навчальної дисципліни тощо.

4.4. Оцінювання знань здійснюється за 100-бальною шкалою.

4.5. З нормативної дисципліни “Економіка підприємства”, де оцінювання знань студентів здійснюється на основі суми результатів поточного контролю та іспиту, завдання поточного контролю оцінюються в діапазоні від 0 до 50 балів (включно), а завдання, що виносяться на іспит оцінюються в діапазоні від 0 до 60 балів (включно).

4.6. На іспит виносяться ключові питання, типові та комплексні задачі, що потребують змістовної письмової відповіді та розв'язку.

4.7. Екзаменаційний білет для денної та вечірньої форм навчання містить 6 завдань, для заочної – 10 завдань, кожне з яких оцінюється за шкалою 10; 8;6;0 балів. За формою і змістом завдання поділяються на два блоки: перший блок містить 3 (5) теоретичних запитання; другий блок - 3 (5) прикладні задачі.

4.8. Результати іспиту оцінюються в діапазоні від 0 до 60 балів (від 0 до 100 балів) включно. В разі, коли відповіді студента оцінені менше ніж в 30 балів він отримує незадовільну оцінку за результатами іспиту (тобто 0 балів).

4.9. Шкала оцінювання екзаменаційних завдань:

Оцінка за 100-бальною шкалою

РІВЕНЬ ЗНАНЬ

10

відмінний

8

добрий

6

задовільний

0

незадовільний

4.10. Критерії оцінювання екзаменаційних завдань:

  • на 10 балів оцінюється відповідь, яка характеризує повне і глибоке засвоєння студентом теоретичного матеріалу, логічну послідовність його викладення, володіння понятійним апаратом, методами, методиками, творчі здібності, уміння на практичних прикладах аргументувати своє ставлення з узагальненням і ви­сновками. Розв’язання задачі повністю відповідає еталонному, методично правильно оформлена з належними формулами, стислими поясненнями проведених розрахунків і висновками;

  • на 8 балів оцінюється в цілому привільна відповідь, яка характеризує засвоєння студентом теоретичного матеріалу, логічну послідовність його викладення з окремими неточностями у визначеннях, категоріях, розкритті сутності методів, методик, узагальнення і ви­сновки не аргументовані практичними прикладами. Розв’язання задачі методично оформлене, показники визначені правильно але відсутні пояснення проведених розрахунків і висновки;

  • на 6 балів оцінюється відповідь, яка характеризує не повне засвоєння студентом теоретичного матеріалу, має суттєві неточності у визначеннях, категоріях, розкритті сутності методів, методик а також узагальнення і ви­сновки не аргументовані або відсутні. Розв’язання задачі в цілому методично оформлене з незначними помилками у проміжних й кінцевих результатах;

  • на “0” балів оцінюється відповідь, яка свідчить про низький рівень знання матеріалу і не розкриває зміст питання. Задача розв’язана не невірно або розв’язана менше ніж на 50% порівняно з еталоном.

4.11. До відомості обліку поточної і підсумкової успішності заносяться сумарні результати в балах поточно-модульного контролю та іспиту (за умови, що на іспиті студент набрав не менше 30 балів). Оцінка за національною шкалою (4-х-бальною) виставляється в відомість обліку поточної успішності поряд із загальною підсумковою оцінкою в 100-бальній шкалі (за системою ЕСТS) за наступними параметрами таблиці:

Таблиця 4.1.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]