Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Білет 11.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
20.12.2018
Размер:
73.22 Кб
Скачать

43. Стаціонарні нагнітачі пластичних мастил: загальна будова і прнцип дії.

74. Охарактеризуйте потоковий метод то автомобілів.

Поточний метод технічного обслуговування автомобілів є найбільш прогресивним і найбільшою мірою ідповідає умовам обслуговування автомобілів у великих автотранспортних підприємствах з великою кількістю автомобілів. При цьому методі всі роботи виконують на декількох розташованих у технологічній послідовності спеціалізованих постах, сукупність яких утворює потокову лінію. Всі пости потокової лінії розташовують прямолінійно, що забезпечує найбільш короткі шляхи переміщення автомобіля з поста на пост, а також дає можливість застосовувати механічну тягу. Розташування автомобілів на постах потокової лінії може бути поздовжнім (вісь автомобіля збігається з осио потокової лінії) або поперечним (вісь автомобіля перпендикулярна до осі потокової лінії). При поперечному розташуванні автомобілів скорочується довжина потокової лінії, а також полегшується, у разі необхідності, відведення автомобіля з будь-якого посту.

Білет13

13. Що таке „Положення про технічне обслуговування і ремонт дорожніх транспортних засобів автомобільного транспорту, який його зміст”?

Положення про технічне обслуговування і ремонт дорожніх транспортних засобів автомобільного транспорту визначає порядок проведення технічного обслуговування і ремонту дорожніх транспортних засобів.

Мета технічного обслуговування і ремонту – підтримування ДТЗ в технічно справному стані та належному зовнішньому вигляді, забезпечення надійності, економічності, безпеки руху та екологічної безпеки.

44. Зберігання автомобілів; способи зберігання. Немеханізовані стоянки.

Зберігання – утримання справних або роботоздатних ТЗ на території АТП.. Збер-я буває короткочасним(між змінами) і тривалим(консервація). Призначенням зберігання є забезпечення: збереженості ТЗ, готовності до виїздуна лінію.,протипожежна безпека, зручність постановки тз на місце зберігання і безпроблемний виїзд,. В атп найбільш розповсюджено 2 способи: закриті опалювальі приміщення, і відкриті майданчики.

На немеханізованих стоянках авто рухається своїм ходом, по поверхах і між ними по похилих прямих або криволінійних рампах.

75. Сутність індивідуального методу ремонту, його переваги і недоліки.

У разі застосування індивідуального методу з автомобіля знімають пошкоджені агрегати, відновлюють їх і встановлюють на той самий автомобіль, який простоює протягом усього часу ремонту. Цей метод застосовують дуже рідко. Переваги: відсутність знеособлення збільшує ресурс. Недоліки: час простою авто визначається терміном ремонту найбільш трудомісткого вузла, складність організації, оскільки треба зберігати приналежність деталей до авто.

Білет14.

Які види технічних діянь передбачені системою ТО і ремонту ДТЗ?

Система технічного обслуговування та ремонту ДТЗ передбачає:

підготовку до продажу;

технічне обслуговування в період обкатки;

щоденне обслуговування;

перше технічне обслуговування (ТО-1);

друге технічне обслуговування (ТО-2);

сезонне технічне обслуговування;

поточний ремонт;

капітальний ремонт;

технічне обслуговування під час консервації ДТЗ;

технічне обслуговування та ремонт ДТЗ на лінії.

45. Класифікація стоянок. Що таке напівмеханізовані і механізовані стоянки?

Стоянки бувають – відкриті і закриті. Відкриті – на відкритих майданчиках. закриті: за способом розташування відносно землі :наземні і підземні; за кількістю поверхів: одно і багато поверхові. За способом переміщення авто: немеханізовані, напів механізовані, механізовані.: за способом ізоляції кожного авто: манежні, боксові.

Напівмеханізовані стоянки – стоянки, де атвомобіль між поверхами рухається за допомогою ліфта, а по поверхах автомобілем керує водій. механізовані стоянки – стоянки, на яких автомобіль між поверхами та по поверхазх рухається автоматично за допомогою механізмів.