Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Индивидуальная работа Гаценко А., группа 4211-1....doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
94.21 Кб
Скачать

4. Найрозповсюдженіші зразки антивірусних програмних забезпечень

Avira AntiVir Personal — безкоштовна антивірусна програма з високою ступеню захисту від вірусів і іншого шкідливого ПО.

avast! Free Antivirus — безкоштовна антивірусна програма яка розроблена для повноцінного захисту домашнього ПК.

Ad-Aware — одна з найкращих безкоштовних програм для захисту від шпигунів.

Panda Antivirus Pro пропонує простий захист для комп'ютера. Встановіть продукт і ви забудете про віруси, шпигунів, хакерів та онлайн-шахраїв.

Emsisoft Anti-Malware — безкоштовний антивірус який сканує комп'ютера на наявність вірусів, троянів, червів та іншого шкідливого програмного забезпечення.

AVG Anti-Virus Free — потужний антивірус для домашнього використання який надає захист від вірусів та шпигунів і доступний для безкоштовного завантаження.

Zillya! — український антивірус, який ефективно захистить ваш комп'ютер від будь-якого типу шкідливих програм.

Panda Cloud Antivirus — перший безкоштовний антивірус, робота якого основана на принципі захисту «з хмари».

Антивирус Касперского - антивірус, що володіє (за рахунок спеціального алгоритму) дуже високим відсотком визначення вірусів, включно з невідомими.

Eset NOD32 Antivirus - популярна антивірусна програма, що швидко працює та ефективно захищає від усіх видів вірусів, шпигунських і рекламних програм.

Norton AntiVirus знешкоджує всі види вірусів, захищає комп'ютер під час роботи в інтернеті, перевіряє електронну пошту і мережні файли.

PC Tools ThreatFire — безкоштовний антивірус, який виявляє шкідливі програми на основі аналізу їх поведінки.

PC Tools AntiVirus Free — потужний інструмент для захисту комп’ютера від шкідливого програмного забезпечення, що розповсюджується безкоштовно.

Security Essentials — безкоштовна антивірусна програма яка надійно захищає від вірусів, шпигунських програм, руткітів та троянів.

5. Значення антивірусної програми у роботі пк.

Вибір правильного антивіруса - дуже важлива річ. Особисто мені приходилось неодноразово боротись з різними троянами, які в моментально псує системні файли, і практично жодну програму запустити не можливо, допомагає лише повторна установка Windows і ін. Нещодавно була кумедна ситуація - при з’єднанні з інтернетом у мене через 1-5 хв. після з’єднання миттєво виключався комп’ютер, наче з розетки видьоргнув хто. Думаю, це був якийсь вірус, хоча оскільки бази антивіруса були застарівші - антивірус ніяких об’єктів не виявляв. Прийшлось переустановити Windows і проблема зникла і вже пів року все гаразд. Я в селі користуюсь певним авторитетом серед жителів в тому плані, що до мене досить часто звертаються односельці з проханнями допомогти купити комп’ютер, а ще частіше - допомогти переустановити ОС чи щось налаштувати. Тому я бачив багато ситуацій, які створюють віруси і навіть намагався вивчати їх поведінку, види і т.д. Були ситуації коли приходив до когось до дому, спостерігав явище, коли комп’ютер сильно "глючив", але завантажувався, і практично нічого не працювало, все це було результатом того, що на комп’ютері кишіли десятки видів вірусів. І при спробі встановити якийсь антивірус, видавалось повідомлення про помилку. В такому випадку користувався антивірусом, що завантажується з компакта, видаляв віруси, а потім переустановлював Windows. І ще море ситуацій.

Висновок

Таким чином, знаючи, що ПК може бути заражений різноманітними вірусами та шкідливими програмами, необхідно уважніше ставитись до програм, які завантажуються на ПК та до антивірусних програмних забезпечень. При зараженні комп’ютера можна втратити багато документів та необхідних програм, які потім важко буде відновити. Тому, щоб позбавити себе зайвих проблем та ускладнень при роботі ПК, не лінуйтесь оновлювати антивірусні програмні забезпечення на своєму комп’ютері.

Окрім цього, остерігайтеся повідомлень з інтеренету, в яких вас попереджають про те, що ви відправили повідомлення електронної пошти з вірусом. Це може вказувати на те, що вірус помістив Вашу електронну адресу в список відправників заражених повідомлень. Це не обов'язково означає, що у вас на комп'ютері вірус. Деякі віруси можуть підробляти адреси електронної пошти. Крім того, є особлива категорія шкідливого ПО, яке називають шахрайськими програмами забезпечення безпеки: дані програми працюють, відображаючи помилкові повідомлення про віруси в спливаючих вікнах на комп'ютері.

Ніщо не може гарантувати безпеку вашого комп'ютера, але існує безліч способів, за допомогою яких можна знизити ризик зараження вірусом.

Дуже важливо оновлювати антивірусні програми за допомогою останніх оновлень (т.зв. файли баз даних), що дозволить програмі виявляти і видаляти останні загрози.

Доступні методи підвищення безпеки комп'ютера і скорочення ймовірності зараження: брандмауер (US), оновлення комп'ютера, оновлення підписки на антивірусне програмне забезпечення (наприклад, Microsoft Security Essentials). Крім того, слід дотримуватися кількох рекомендацій, вироблених на основі передового досвіду. Щоб отримати докладні відомості та дізнатися про те, як уникати зараження, відвідайте веб-сайт Microsoft Windows,.

Оскільки ніякий метод безпеки не може забезпечити гарантований результат, важливо регулярно створювати резервні копії критично важливих файлів.

Список використаної літератури

  1. Денисов Т.В. "Антивирусная защита"//Мой Компьютер-№4-1999г.

  2. Руденко В. Д., Макарчук А. М., Патланжоглу М. А. Курс информатики / Под ред. Мадзигона В. Н. – К.: Феникс, 2000.

  3. Інформатика: Комп'ютерна техніка. Комп'ютерні технології: Посіб. / За ред. д-ра екон. наук, проф. О. І. Пушкаря. – К.: вид. центр «Академія», 2002.

  4. Бібліотека MSDN. http://msdn.microsoft.com

  5. Вільна енциклопедія «Вікіпедія» http://ru.wikipedia.org

3