Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Друк1_(Звіт з практики 2016).docx
Скачиваний:
29
Добавлен:
30.03.2016
Размер:
64.46 Кб
Скачать

Розділ 2 Проект автоматизації аналізу наявності сировини та матеріалів (СіМів)

У “Асканії” більшість бізнес – процесів наразі автоматизовано. Я вирішив, що можна також автоматизувати аналіз наявності сировини та матеріалів (СіМів) для виконання планів виробництва готової продукції (ГП) та планів вторинної обробки ГП.

  • Для цього потрібно добавити до ІС нові можливості, а саме:

  • передбачити БД для моніторингу наявності усіх можливих видів СіМів;

  • при закупівлі та доставці СіМів додавати їх до БД як наявні у визначеній кількості;

  • можливість автоматичного звірення при плануванні виробництва ГП.

Для зручності та наочності використаємо програму Microsoft Project. Оскільки проект теоретичний, то можна зобразити проект у спрощеному та у загальному вигляді. Створимо діаграму Ганта, введемо приблизний час та приблизний обсяг ресурсів для виконання проекту.

Етапи проекту: програмування, тестування, впровадження. Вводимо їх у програму: Розробка доповнення до ІС підприємства, тестування доповнення, впровадження доповнення. Початок проекту назначимо на 4 квітня 2016 року. Перший етап можна виконати приблизно за 15 днів з запасом, (бо це буде всього лише доповнення до існуючої ІС підприємства), на тестування (яке передбачує в собі також налагодження виявлених хиб) виділимо 5 днів, на впровадження – 2 дні. Робочий день складає 8 годин. Субота і неділя – вихідні, тож кожні 5 днів проекту будуть розділятися двома вихідними.

На перший етап буде виділено 3 осіб, на другий – 2, а на третій – 1 особа.

15 днів роботи по 8 годин на 3 особи, при оплаті праці 25 грн. за годину вимагають виділення 9000 грн. на перший етап.

5 днів роботи по 8 годин на 2 особи вимагають виділення 2000 грн. на другий етап.

2 дні роботи по 8 годин на 1 особу вимагає виділення 400 грн. на третій етап.

Проект буде закінчено до 4 травня 2016р. Видатки будуть сягати 11400 грн. Автоматизація аналізу наявності сировини та матеріалів прискорить виробництво готової продукції і має окупитися в останньому кварталі 2016 р.

Висновки

  • Підприємство “Асканія” є юридичною особою з дня реєстрації, має самостійний баланс, розрахунковий, валютний та інші рахунки, печатку зі своїм найменуванням, кутовий та інші штампи, фірмовий знак та інші необхідні реквізити, і здійснює комерційну діяльність відповідно до Статуту та в межах, що встановлені законодавством України.

  • Суб'єкти підприємницької діяльності, яким відповідно до законодавства надано дозвіл на ведення комерційної діяльності мають вести бухгалтерський облік і подавати фінансову звітність у порядку, що встановлений законодавством України.

  • Проходження економічної практики своєю метою має закріплення теоретичних знань шляхом їх співставлення з практичною діяльністю виробничого підприємства, зорієнтоване на застосування теоретичних знань у різних ситуаціях, що властиві майбутній професії

  • Використання сучасної інформаційної інфраструктури на підприємствах є одним з ключових факторів конкурентоспроможності.

  • У “Асканії” більшість бізнес – процесів наразі автоматизовано

  • Мною був розроблений план проекту автоматизації аналізу наявності сировини та матеріалів (СіМів) для виконання планів виробництва готової продукції (ГП) та планів вторинної обробки ГП. Умовний проект буде закінчено до 4 травня 2016р. Видатки будуть сягати 11400 грн. Автоматизація аналізу наявності сировини та матеріалів прискорить організаційний процес перед виробництвом готової продукції і має окупитися в останньому кварталі 2016 р.

  • Асортимент групи компаній “Асканія” дуже широкий. Саме це дозволяє отримувати прибутки за будь-яких умов, адже асортимент товарів і послуг настільки різноманітний, що нагадує портфель акцій підприємств: коли ризики збалансовані і прибуток стабілізований.