Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення про Конкурс судових дебатів.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
77.31 Кб
Скачать

7. Суддівство

7.1. Суддями Конкурсу виступають : викладачі кафедри міжнародного права Анакіна Т.М., Комарова Т.В., Сенаторова О.В., Сорокун В.М., аспірант кафедри міжнародного права Толстенко Ю.О. та курсант 4 курсу ІПЮК для СБ України Юрлов М.М.

Головний суддя Конкурсу Сенаторова О.В.

7.2. Суддівська колегія на всіх раундах, крім фіналу, складається з трьох суддів. Склад суддівської колегії на кожну гру, крім фінальної, визначається шляхом жеребкування. На фіналі суддівська колегія складається з шести суддів.

7.3. Команда – переможець в кожному раунді визначається рішенням суддівської колегії, з урахуванням індивідуальних балів гравців. Назва команди-переможця вноситься до протоколу гри, але не оголошується командам одразу після гри.

7.4. Критеріями оцінювання виступу гравця виступають :

  • Знання права: знання джерел права щодо справи (15-30 балів)

  • Застосування права до обставин справи (10-20 балів)

  • Вміння відповідати на запитання суддів (12-24 бали)

  • Стиль (сукупність прийомів у представленні матеріалу), збалансованість (самовладання і гідність, фізична урівноваженість, упевненість у рухах), люб’язність (ввічливість; хороші манери; чемність у жестах та зауваженнях) і поведінка (поводження, передусім, щодо інших; вираз обличчя). (8-16 балів)

  • Управління часом (уміле та раціональне використання часу) та організація (планомірна, продумана організація презентації) (5-10 балів)

Загальна кількість індивідуальних балів кожного гравця сягає від 50 до 100 балів.

Інформація про індивідуальні бали вноситься до спеціального «рахункового листу», в якому судді, крім балів, зазначають, чи вважають доцільним залучення гравця до команди Університету з Jessup.

8. Призи та заохочення.

8.1. Всі команди нагороджуються грамотами участі в Першому конкурсі судових дебатів з міжнародного права Національного університету «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого».

8.2. Команди-фіналісти нагороджуються медалями за перше та друге місце. Команда-переможець отримує Кубок Конкурсу та автоматично входить до складу команди Університету з Jessup. Крім цього, до цієї команди будуть залучені ще чотири гравці, які були обрані суддями на протязі Конкурсу.

8.3. Кращий доповідач Конкурсу буде нагороджений окремим міні-кубком “Best Oralist”.