Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТДП тематика контрольних робіт .doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
325.63 Кб
Скачать

7. Оформлення контрольної роботи

Контрольна робота повинна бути написана чітким розбірливим почерком, грамотно і охайно або набрана на комп’ютері. Слід уникати в роботі книжкових висловів і фраз. Необхідно самостійно формулювати свої думки, не допускати повторень, уважно сте жити за тим, щоб у роботі не було суперечностей між окремими її положеннями.

При оформленні контрольної роботи слід дотримуватись встановлених стандартом вимог.

Текст пишеться з однієї сторони білого паперу формату А - 4. Кожна сторінка обме жується полями: лівим — не менше 30 мм, правим — не менше 20 мм.

Відстань між заголовком і текстом має бути 15—20 мм. Кожне питання, зазначене в плані контрольної роботи, починається з нової сторінки і повинно мати свій заголовок.

На всі таблиці, схеми, малюнки, графіки у тексті необхідно давати посилання. Назви таблиць повинні відображати основний зміст числової інформації. Таблицю розміщу ють після першого посилання на неї в тексті. Кожна таблиця супроводжується порядко вим номером.

У списку використаної літератури треба подати джерела у такій послідовності: Конс титуція України, закони України, постанови і декрети Уряду, статистичні збірники, а по тім додаткова література в алфавітному порядку із зазначенням прізвища та ініціалів ав тора.

Використані книги і брошури слід записувати у такій формі:

прізвище та ініціали автора, назва книги, місто видання, назва видавництва, рік видання. Міста Москва, Київ визначаються першими літерами: — М., — К., а назви ін ших міст подаються повністю.

Журнальні та газетні статті треба записувати так: прізвище та ініціали автора, назва статті, назва журналу чи газети, рік ви дання, номер журналу чи газети.

Кожна сторінка, починаючи з плану роботи, позначається порядковим номером, який проставляється в правому верхньому кутку сторінки.

Після списку літератури студент ставить свій підпис і дату виконання роботи.

Текст контрольної роботи можна писати від руки чорнила ми (пастою) чорного або синього кольору, друкувати на ком п’ютері.

Титульний аркуш оформляється відповідно до зразка.Завершену роботу студенти подають до учбової частини не пізніше місячного терміну до початку зимової сесії.

8. Рецензування і захист роботи

Контрольну роботу перевіряє викладач дисципліни. В рецензії викладач має вказати позитивні сторони та недоліки роботи.

Контрольна робота, яка має позитивну оцінку, допускається до захисту. На захисті студенту необхідно розкрити основний зміст роботи, навести пропозиції, обґрунтувати свою точку зору та відповісти на питання викладача.

Після захисту контрольної роботи студент отримує оцінку («відмінно», «добре», «задовільно»).

Робота з незадовільною оцінкою підлягає переробці протягом терміну, встановлено го викладачем, але не пізніше тижня до початку сесії. Студент, що отримав незадовіль ну оцінку, не допускається до іспиту з даного курсу.

Оцінку «відмінно» отримує студент, в якого акуратно і правильно оформлена кон трольна робота, яка має цільову спрямованість, вміщує практичний результат і глибо кий аналіз питань обраної теми, висновки про позитивні моменти і недоліки, пропозиції щодо усунення недоліків.

Оцінку «добре» отримує студент за роботу, у якій виконані всі вказані вимоги, але є деякі недоліки методичного характеру, недостатньо аргументовані висновки і пропози ції. Ця робота повинна бути виконана правильно і акуратно.

Оцінку «задовільно» отримує студент, в якого робота вміщує мало елементів науко вого дослідження, слабо проведений аналіз, висновки і пропозиції аргументовані недос татньо, робота оформлена неакуратно з порушенням вимог до виконання.

Роботи, які не відповідають вказаним вимогам, повертаються на доопрацювання через учбову частину коледжу.