Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЛабPaб3.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
1.27 Mб
Скачать

5. Варіанти завдань

Розробити програму:

  1. За один перегляд файлу, елементами якого є дійсні числа, не використовуючи додаткові файли надрукувати його елементи в наступному порядку: спочатку всі числа менші заданого числа А, потім всі числа на відрізку від А до В, потім всі інші. При друку слід зберігати порядок в кожній з груп. Для реалізації задачі слід використати дві черги (перша черга буде зберігати числа на заданому відрізку, числа більші за В розміщуються в другій черзі).

  1. Формування стека, куди поміщаються цілі позитивні числа, що вводяться з клавіатури. Процес введення повинен припинятися, як тільки серед чисел, що вводяться, з'являється негативне число. Після цього програма повинна вивести на екран терміналу вміст стека, при цьому порядок чисел, що виводяться, повинен бути зворотним по порівнянню послідовністю їх введення.

  2. Обчислення значення многочлена р(х)= a0 + a1x + а2х2 + ... + аnхn в цілочисельній точці х. При цьому значення коефіцієнтів a0, a1 ... аn вводяться з клавіатури і динамічно розміщуються в пам'яті у формі черги.

  3. Обчислення значення многочлена р(х)= a0 + a1x + а2х2 + ... + аnхn в цілочисельній точці х. При цьому значення коефіцієнтів a0, a1 ... аn вводяться з клавіатури і динамічно розміщуються в пам'яті у формі стеку.

  4. Реалізувати базові операції для роботи зі стеком: додати елемент в стек, видалити елемент зі стеку, надати значення верхівки стеку, перевірити на наявність елементів, роздрукувати вміст стеку, видалити стек з пам’яті.

  5. Злиття двох списків, що містять зростаючу послідовність цілих позитивних чисел, в третій список так, щоб його елементи розташовувалися також в порядку зростання.

  6. Реалізувати базові операції для роботи з однозв’язним списком: додати елемент в список, видалити елемент зі списку, знайти елемент в списку, перевірити на наявність елементів, роздрукувати вміст списку, видалити список з пам’яті.

  7. Використавши операції роботи зі стеком перетворити арифметичний вираз зі звичним порядком запису на зворотній.

  8. Реалізувати базові операції для роботи з двозв’язним списком: додати елемент в список, видалити елемент зі списку, знайти елемент в списку, перевірити на наявність елементів, роздрукувати вміст списку, видалити список з пам’яті.

  9. Використовуючи операції роботи з однозв’язним списком реалізувати видалення кожного k-го елемента, залишивши r (r<k) елементів. В реалізації використати циклічний список.

  10. Формування стека, куди поміщається послідовність символів, що вводяться з клавіатури. Процес введення символів повинен припинятися, як тільки серед символів, що вводяться, з'являється крапка. Після цього програма повинна реверсувати стек. Під реверсуванням тут розуміється зміна напряму посилань в стеку на протилежне, тобто після реверсування вершина і дно стека міняються місцями.

  11. Перевірити чи є заданий рядок символів правильним виразом який містить всі види дужок.

  12. Сортувальний вузол має Т образну форму. З правої боку зібрана деяка кількість вагонів двох типів (наприклад, білі та чорні), загальною кількістю N>100. Відстійник може вміщувати 2N вагонів. Використовуючи три сортувальні операції: В, З, МИМО, зібрати вагони з лівого боку, так щоб вагони передувались.

  13. Рядок містить запис арифметичного виразу. На основі виразу побудувати бінарне дерево та на його основі обчислити значення дерева.

  14. Файл містить послідовність цілих чисел. Побудувавши бінарне дерево, відсортувати послідовність чисел в зростаючому порядку, використавши стандартну процедуру обходу дерева.

  15. Підрахувати кількість різних символів в текстовому файлі, у відповіді зазначити символ та скільки раз він зустрічається в тексті. Символи видрукувати в алфавітному порядку. Для реалізації задачі використати однозв’язний список.

  16. Підрахувати кількість різних символів в текстовому файлі, у відповіді зазначити символ та скільки раз він зустрічається в тексті. Символи видрукувати в порядку зростання частоти використання символу. Для реалізації задачі використати однозв’язний список.

  17. Підрахувати кількість входження кожного слова в текст. Для реалізації задачі використати бінарне дерево.

  18. Виконати операцію злиття трьох черг, елементи в кожній з черг розташовані в порядку не убування. В результуючій черзі елементи повинні бути відсортовані.

  19. Сформувати відсортований список в порядку зростання. Елементи списку цілі числа, які зчитуються з текстового файлу. Числа в список потрібно одразу розміщувати в потрібне місце.

29

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]