Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2metod_diplom_1.doc
Скачиваний:
21
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.17 Mб
Скачать

2 Організація дипломного проектування

    1. Тематика кваліфікаційних робіт

Тематику кваліфікаційних робіт розробляють випускові кафедри з урахуванням їх профілю, замовлень промислових підприємств, організацій, призначень студентів на місце майбутньої роботи і практики тощо.

Студент може запропонувати власну тему кваліфікаційної роботи.

Тема кваліфікаційної роботи повинна бути оригінальною та наближатися до реальної. Реальні теми визначаються за замовленнями підприємств, проектних організацій та інших установ або як один із варіантів проектів заводів, цехів, конструкцій агрегатів, машин і т. ін., які розробляються в проектних організаціях і закладах, або як частина науково-дослідної роботи, що виконується у науково-дослідних інститутах, наукових підрозділах ВНЗ та інших організацій. У такому разі є раціональним виконання комплексних кваліфікаційних робіт студентами декількох спеціальностей.

Організація виконання комплексних кваліфікаційних робіт визначається окремим Положенням.

Зміст розділів кваліфікаційних робіт залежить від напряму підготовки, спеціальності і може доповнюватися згідно із особливостями теми додатковими підрозділами за рішенням випускової кафедри.

2.2 Порядок затвердження та зміни тем кваліфікаційних робіт

Теми кваліфікаційних робіт, їх керівники, а також бази переддипломної практики затверджуються наказом ректора.

Теми кваліфікаційних робіт формулюють керівники робіт.

Теми розглядають і затверджують на засіданні кафедри не пізніше, ніж за півтора місяці перед початком переддипломної практики. Їх назви не повинні перевищувати 120 знаків з урахуванням пунктуації та пропусків між словами.

За поданням випускових кафедр керівниками кваліфікаційних робіт можуть бути призначені науково-педагогічні працівники академії або висококваліфіковані фахівці науково-дослідних інститутів, вищих навчальних закладів, промислових підприємств та інших організацій.

Консультантами з частин кваліфікаційних робіт з економіки та охорони праці призначаються викладачі відповідних кафедр за узгодженням із завідувачем випускової кафедри.

Зміна теми кваліфікаційної роботи допускається у виняткових випадках і не пізніше першого тижня після завершення переддипломної практики. Заміна теми кваліфікаційної роботи оформлюється наказом по академії за поданням завідувача випускової кафедри.

Внесення змін до завдання на кваліфікаційну роботу затверджує завідувач випускової кафедри за заявою і обґрунтуванням керівника кваліфікаційної роботи.

2.3 Оформлення завдань на кваліфікаційну роботу і переддипломну практику

Завдання на кваліфікаційну роботу і переддипломну практику розробляє керівник згідно із затвердженими наказом по академії темами роботи і базою переддипломної практики для кожного студента окремо.

Завдання на дипломне проектування оформлюється на спеціальному бланку з обох боків аркуша (додаток А). У завданні на кваліфікаційну роботу вказується термін її закінчення.

Згідно з темою кваліфікаційної роботи керівник практики розробляє докладне індивідуальне завдання на збирання під час переддипломної практики матеріалів, необхідних для її виконання.