Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нове кримінально-процесуальне законодавство.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
98.3 Кб
Скачать

Тема 10. Провадження у Верховному Суді України. Провадження за нововиявленими обставинами

  1. Поняття, значення, підсумкові рішення стадії перегляду судових рішень Верховним Судом України. Підстави для перегляду судових рішень Верховним Судом України.

  2. Суб'єкти, строки, порядок подання заяв про перегляд судових рішень Верховним Судом України. Зміст заяви.

  3. Повноваження Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у зв'язку із одержанням заяви про перегляд судового рішення Верховним Судом України.

  4. Підготовка до перегляду судового рішення у Верховному Суді України. Порядок розгляду справи Верховним Судом України.

  5. Повноваження Верховного Суду Україниза результатами розгляду заяви.

  6. Поняття, значення, підсумкові рішення стадії перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами. Суди, які переглядають справи за нововиявленими обставинами.

  7. Поняття та види нововиявлених обставин.

  8. Суб'єкти, порядок та строки звернення із заявами про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами. Вимоги до заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

  9. Відкриття кримінального провадження за нововиявленими обставинами.

  10. Порядок здійснення перегляду судового рішення за нововиявленими обставинами.

  11. Судові рішення за наслідками кримінального провадження за нововиявленими обставинами.

Тема 11. Кримінальне провадження на підставі угод. Кримінальне провадження щодо неповнолітніх

  1. Кримінальне провадження на підставі угод: загальна характеристика. Поняття та види угод у кримінальному судочинстві.

  2. Ініціювання та укладення угоди. Наслідки укладення та затвердження угоди.

  3. Загальний порядок судового провадження на підставі угоди. Вирок на підставі угоди. Наслідки невиконання угоди.

  4. Кримінальне провадження у формі приватного обвинувачення: загальна характеристика.

  5. Кримінальне провадження щодо окремих категорій осіб: загальна характеристика.

  6. Загальна характеристика кримінального провадження щодо неповнолітніх. Види проваджень щодо неповнолітніх. Обставини, що підлягають встановленню у кримінальному провадженні щодо неповнолітніх.

  7. Кримінальне провадження щодо злочинів неповнолітніх.

  8. Кримінальне провадження щодо неповнолітніх, які не досягли віку кримінальної відповідальності.

Тема 12. Кримінальне провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Кримінальне провадження, яке містить відомості, що становлять державну таємницю. Відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження

  1. Кримінальне провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру: загальна характеристика. Підстави для здійснення кримінального провадження щодо застосування примусових заходів медичного характеру. Особи, щодо яких здійснюється таке провадження.

  2. Обставини, що підлягають встановленню під час досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

  3. Права особи, яка бере участь у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

  4. Порядок здійснення досудового розслідування та судового розгляду у кримінальному провадженні щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

  5. Кримінальне провадження, яке містить відомості, що становлять державну таємницю: загальна характеристика.

  6. Загальна характеристика провадження із відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження. Умови відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження. Особи, які мають право звертатися до суду із заявою про відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження.

  7. Підсудність заяви про відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження. Зміст заяви про відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження. Наслідки недодержання вимог до змісту заяви.

  8. Підготовка заяви відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження до розгляду. Судовий розгляд заяви відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження. Судове рішення за результатами розгляду заяви про відновлення втрачених матеріалів кримінального провадження.

Тема 13. Кримінальне провадження на території дипломатичних представництв, консульських установ України, на повітряному, морському чи річковому судні, що перебуває за межами України під прапором або з розпізнавальним знаком України, якщо це судно приписано до порту, розташованого в Україні. Міжнародне співробітництво під час кримінального провадження

  1. Кримінальне провадження на території дипломатичних представництв, консульських установ України, на повітряному, морському чи річковому судні, що перебуває за межами України під прапором або з розпізнавальним знаком України, якщо це судно приписано до порту, розташованого в Україні: загальна характеристика.

  2. Поняття, основні напрями та форми міжнародного співробітництва під час кримінального провадження.

  3. Особливості правового регулювання міжнародного співробітництва під час кримінального провадження.

  4. Учасники міжнародного співробітництва під час кримінального провадження.

  5. Порядок зносин при міжнародному співробітництві у кримінальному провадженні. Запит про міжнародне співробітництво. Зберігання та передання речових доказів і документів. Доказова сила офіційних документів.

  6. Поняття, види та предмет міжнародної правової допомоги.

  7. Порядок зносин та процесуальна форма запитування та надання міжнародної правової допомоги.

  8. Вручення документів. Тимчасова передача. Виклик особи, яка перебуває за межами України. Допит за запитом компетентного органу іноземної держави шляхом проведення відео- або телефонної конференції. Розшук, арешт і конфіскація майна. Контрольована поставка. Прикордонне переслідування. Створення і діяльність спільних слідчих груп.

  9. Поняття і види видачі та передачі осіб.

  10. Особливості підстав і умов видачі (екстрадиції). Обставини, що перешкоджають видачі (екстрадиції).

  11. Екстрадиційний процес. Тимчасова видача. Тимчасові заходи. Рішення за запитом про видачу особи (екстрадицію) та його оскарження.

  12. Кримінальне провадження у порядку перейняття: поняття та загальна характеристика.

  13. Порядок і умови перейняття кримінального провадження від іноземних держав. Обставини, що унеможливлюють перейняття кримінального провадження.

  14. Порядок і умови передання кримінального провадження компетентному органу іншої держави. Зміст та форма клопотання. Наслідки передання кримінального провадження компетентному органу іншої держави.

  15. Визнання та виконання вироків судів іноземних держав.

  16. Передача засуджених осіб.