Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Мод.Тесты.doc
Скачиваний:
588
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.51 Mб
Скачать

А. Кокарбоксилаза

*В. Індометацин

С. Калію оротат

D. Рібоксин

Е. Предуктал

Питання N 348

Хвора 35 років скаржиться на задишку, набрякі ніг. Місяць тому у відповідь на введення антирабічної сироватки (була покусана собакою) з’явилась кропивниця. Це супроводжувалось задишкою, тахікардією, ниючими болями в серці. Три тижні зберігався субфебрилітет. На ЕКГ подовження інтервалу PQ. Зубець Т у відведеннях V1-V6 був негативним. Був виставлений діагноз: «Гострий міокардит алергічного генезу». Яка група препаратів з перелічених застосовується для лікування міокардитів?

А. Ферментні засоби

В. Транквілізатори

С. Блокатори Н2-рецепторів

*D. Глюкокортикоїди е. Цитостатики

Питання N 349

Хвора 34 років, захворіла під час епідемії грипу, скаржиться на біль в ділянці серця, підвищення температури до 390С. Ліва межа відносної тупості серця зміщена на 2 см. Тони приглушені, на верхівці та в п’ятій точці вислуховується систолічний шум. На ЕКГ – блокада лівої ніжки пучка Гіса, вогнищеві зміни лівого шлуночка, на ФКГ – систолічний, низько амплітудний шум у всіх точках. Був виставлений діагноз: «Гострий інфекційний міокардит». У лікувальну програму був включений вольтарен. До якої групи препаратів відноситься вольтарен?

А. Стероїдний протизапальний засіб

*В. Нестероїдний протизапальний засіб

С. Імуномодулятор

D. Сечогінний засіб

Е. Антиаритмічний засіб

Питання N 350

Хвора 29 років, 15 діб тому була прооперована з приводу парапроктиту. Скаржиться на загальну слабкість, задишку, субфебрилітет, ниючі болі в серці, серцебиття. Розміри серця збільшені у поперечнику. На ЕКГ - екстрасистолічна аритмія. Був поставлений діагноз: «Гострий інфекційний міокардит». Естрасистолічна аритмія, СН-1. Який препарат призначається при екстрасистолічній аритмії?

А. Сиднофарм

В. Аспаркам

С. Нітросорбід

D. Аспірин

*Е. Кордарон

Питання N 351

Хвора 34 років, лікувалась на протязі 2 місяців з приводу значного опіку. Через 2 тижні після виписки із стаціонару у хворої з’явилась задишка, болі в серці. Межі серця розширені в поперечнику. Тони серця приглушені, I тон над верхівкою ослаблений, вислуховується систолічний шум над верхівкою та в точці Боткіна. Був виставлений діагноз: «Гострий інфекційний міокардит». В програму лікування був включений препарат амінохінолонового ряду. Який з препаратів відноситься до цієї групи?

А. Діклофенак

*В. Делагіл

С. Індометацин

D. Ібупрофен

Е. Аспірин

Питання N 352

У хворої 34 років на гострий інфекційний міокардит має місце підвищення агрегації тромбоцитів та порушення системи мікроциркуляції. Який препарат застосовується для корекції цих порушень?

*А. Трентал

В. Індометацин

С. Ліпоєва кіслота

D. Мілдронат

Е. Вітамін Е

Питання N 353

У хворої 40 років на гострий інфекційний міокардит при лабораторному обстеженні виявлено посилення процесів вільнорадикального окислення. Який препарат використовується для зменшення активності пероксидного окислення ліпідів?

*А. α-токоферол

В. Пармідин

С. Ангинін

D. Продектин

Е. Компламін

Питання N 354

У хворої 29 років на гострий інфекційний міокардит в комплексне лікування призначено гепарин. Який основний ефект цього препарату?

А. Імунодепресивний

В. Протизапальний

*С. Антикоагулянтний