Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ГОС

.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
168.27 Кб
Скачать

3. Салат “Столичний”. Варені мясні продукти, картоплю, огірки нарізають тонкими скибочками, та заправляють частиною майонеза із соусом, викладають гіркою, оформлюють яйцем, шматочками вареного мяса, крабами, салатом. Для салата використовують відварну м’якоть птиці. При t=10-14.

Риба смажена в тісті. Брусочки філе риби маринують 20-30хв. З додаванням оцту, спецій, зелені, масла, занурюють у рідке тісто(кляр) ,та обсмажують у фритюрі. При відпуску рибу викладають пірамідкою, окремо лимон, та союз майонез з корнішонами. Подаються на порцеляновому круглому блюді, металевий соусник на підставній тарілці із ложкою, з ліва тарілка для кісток.

Рагу овочеве. Нарізана кубиками картопля, та петрушку обсмажують, лук пасерують. Капусту білокачанну нарізають шашками, припускають, цвітну капусту-розбирають та варять. Далі картоплю та овочі з’єднують з сметанним соусом, та тушкують 10-15хв. Після цього додають нарізану тикву, припущену капусту, та продовжують тушкувати. За 5хв до готовності кладуть горощок зелений, чеснок, спеції. При відпуску рагу поливають жиром та посипають зеленню.

6. Цільовий ринок, найбільш прибуткові сегменти ринку. Цільовий ринок орієнтований на вузьку специфічну групу споживачів через спеціалізований комплекс маркетингу, спрямований на задоволення потреб. Сегментація ринку-це розподіл в процесі маркетингового планування і дослідження сукупності споживачів на ряд груп, об’єднаних за певними ознаками, які відрізняються одна від іншої ставленням пропонованого товару. Для досягнення ринкового успіху важливо щоб наше підприємство краще задовольняло потреби обраного сегменту ніж конкуренти.

З.15.

1. Імідж - це штучне створення неперевершеного образу. Імідж, що постійно не підкріплюється реальними значними справами, тане з часом, як сніг на весняному сонці. Для професіонала дуже важливий ефективний взаємовигідний контакт із навколишнім світом, тому визначною частиною його іміджу є:висока самооцінка, впевненість у собі;віра в доброзичливість Всесвіту і віра в добру людину;соціальна й особиста відповідальність („я - причина всього позитивного і негативного в моєму житті");бажання змінюватися й уміння ризикувати при здоровому почутті самозбереження.

Особистий імідж є важливою складовою для кар'єри. Є декілька причин, які вказують на це:ми віримо в те, що бачимо;ми всі зайняті люди і часто приймаємо рішення на основі першого враження;імідж впливає на тих, хто приймає рішення в питаннях професійного росту;ми діємо, усвідомлюючи це чи ні, як представники своєї професії або організації;добре виглядати і впевнено почуватися - це добре для нас самих. Зі всього набору власних характеристик кожна особистість має відібрати ті, що будуть позитивно сприйняті суспільством, оточуючими, часто на підсвідомому рівні. Імідж ділової людини - це повний образ особистості, в якому найяскравіше втілене те, як особистість виглядає, говорить, одягається, діє; її вміння триматися, осанка, поза і мова тіла, аксесуари. Особистий імідж, як уже зазначалось, формується під впливом внутрішніх і зовнішніх факторів. Він відображає погляд на особистість як з боку свого „Я" - самоімідж, так і з боку оточення - бажаний імідж, а також необхідний імідж, що повинен відповідати тому чи іншому статусу. Розглянемо ці типології більш детально.

2. Лінійні керівники - очолюють організацію чи її відокремлені виробничі підрозділи. За рівнями управління виокремлюють певні категорії керівників. — Керівники низового рівня (керівники першого рівня, операційні керівники). Вони є первинними розпорядниками таких ресурсів, як люди, сировина й обладнання, здійснюють розстановку працівників на робочих місцях, за необхідності переміщують їх, дають їм виробничі завдання, мотивують їхню працю в межах прийнятої в організації системи мотивування, контролюють результати. — Керівники середнього рівня. Очолюють великі автономні підрозділи організацій. їх завданнями є координування і контролювання роботи керівників низового рівня. Типові посади — начальник цеху, завідувач секції, завідувач філії, завідувач відділення тощо. До їх обов'язків належать підбір, розстановка та переміщення керівників низового рівня, вирішення питань про їх стимулювання тощо. — Керівники вищого рівня. Ця категорія найменша. Типовими посадами є президент, голова правління генеральний директор тощо. Вони відповідають за прийняття найважливіших рішень в організації, від них залежить її діяльність загалом. Найважливішою вимогою до керівника будь-якого рівня є вміння управляти людьми, що передбачає досконале знання підлеглих, їхніх здібностей і можливостей щодо виконання конкретної роботи. Лінійні керівники, в першу чергу, розробляють перспективні плани розвитку своїх підрозділів і відповідно в цілому прораховують майбутню потребу в працівниках для реалізації цих планів.

6. Заходи стимулювання збуту на споживачів, торговельних посередників та власний торговий. Ширина, глибину та насиченість товарного асортименту. Споживачі: *розповсюдження зразків або купонів, *компенсації, *премії, *призи, *винагороди клієнтів, *безкоштовні проби, *гарантії. Роздрібні торговці: *зниження цін, *рекламні та демонстраційні знижки, *безлімітні товари. Заохочення ділових партнерів і торгових агентів: *комерційні виставки та з’їзди, *змагання комерційних представників і конкурси на кращу рекламу. Посередники: *допомога в організації реклами, *система знижок збуту, *подарунки, *доставки частини товарів безкоштовно. Торговий персонал: 1. Застосування різних форм оплати праці, *премії, конкурси. Ширина дорівнює кількості видів товарів, а саме 1(меблі), глибина = кількість асортиментних груп 6 одиниць, насиченість кількість асортиментних груп(41од.).

З.16.

1. 1. Забезпечення обліку статистичних даних показників діяльності Станції. 2. Забезпечення правильного ведення затверджених форм первинної документації. 3. Здійснення контролю за дотриманням та правильністю ведення первинної документації. 4. Визначення та організація потоків різних видів статистичної інформації. 5. Розробка схем маршрутів документів для забезпечення існування потоків інформації та їх реалізація. 6. Удосконалення шляхів інформаційного забезпечення управління службою. 7. Організація систематичного накопичення статистичної інформації для подальшого формування державної та галузевої статистичної звітності. 8. Забезпечення складання та подання річних та періодичних статистичних звітів про роботу служби у встановлені терміни. 9. Підготовка статистичного матеріалу, довідників для проведення аналізу діяльності служби. 10. Проведення статистичного аналізу з встановленням вірогідності статистичної інформації та визначенням закономірностей. 11. Впровадження сучасних інформаційних технологій для підвищення ефективності використання статистичної інформації. 12. Своєчасне видання статистичної інформації по актуальних проблемах та пріоритетних напрямках. 13. Забезпечення системи підвищення кваліфікації фахівців Відділу шляхом самопідготовки, на семінарах, курсах спеціалізації та удосконалення. 15. Участь у підготовці та проведенні науково-практичних конференцій, семінарів, нарад, засідань з актуальних питань, що стосуються діяльності служби. 16. Планування роботи Відділу і складання звітів про виконану роботу згідно існуючих положень та форм. 17. У своїй роботі для отримання необхідних інформаційних матеріалів Відділ контактує з місцевими органами влади, статуправлінням та іншими установами та організаціями.

2. Має право: запитувати від виконавців необхідну для аналізу інформацію про хід виконання розпорядчих документів; залучати до участі в розробленні проектів різних документів, узагальненні матеріалів співробітників відділів та управлінь органу виконавчої влади; вносити пропозиції щодо вдосконалення діяльності органу виконавчої влади.

Повинен знати: Конституцію України; акти законодавства та нормативні документи, що стосуються державної служби та діяльності відповідного органу виконавчої влади; структуру, завдання та функції підрозділів відповідного органу виконавчої влади; розподіл обов’язків між керівництвом органу виконавчої влади; обов’язки посадових осіб апарату органу виконавчої влади; основи економіки; методи керування апаратом управління органу виконавчої влади; форми та методи роботи із засобами масової інформації; правила ділового етикету; правила та норми охорони праці та протипожежного захисту; основні принципи роботи на комп’ютері. Кваліфікаційні вимоги: освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем;стаж роботи за.

3.Термін "кейтеринг" (catering) у перекладі з англійської означає громадське харчування. Цим словом називали працівника або фірму, що поставляють продукти харчування, напої, посуд і все необхідне для якого-небудь свята чи суспільного заходу.

До доставки обідів на борт літаків висуваються жорсткі вимоги. Зараз послуги бортового кейтерингу стали надавати приватні спеціалізовані фірми, наприклад, «Київ-Кейтеринг». Сьогодні кожен бокс(касолетка) із про­дуктами, які доставляються на борт літака, перевіряється і пломбується службою авіаційної безпеки. Пасажири літаків можуть вибирати обід із дієтичного, кошерного, дитячого та вегетаріанського меню (без урахування різновидів меню економ- та бізнес-класу).  Гаряче харчування надається пасажирам при тривалості польоту понад трьох годин і далі кожні чотири години на денний час, і кожні шість годин – у нічний. Існує і список заборонених до використання на борту продуктів: наприклад, не можна використовувати січене м’ясо, не подадуть на борту літака сир, салати заправляти майонезом повинен сам пасажир, соус до овочів подається в окремій упаковці. Залежно від напрямку, часу вильоту та тривалості польоту пасажирам пропонується холодний або гарячий сніданок, гарячий або холодний обід і закуски, а також напої. Більше 6 год-2 разове гаряче(салат з свіжих овочів з запеченим солодким перцем,рис відварений, риба приготована на пару,тістечко кошик; салат цезар,картопляне пюре, свинний стейк, фрукти на вибір). 5год-одне повне гаряче,друге-типу сніданок(грецький салат,курячий бульйон з грінками, теляча відбивна,тістечко; яєчня з двох яєць,відварені сосиски, помідор,грінки). 3год-гаряче(зеленій салат з помідорами та каперсами, м’ясне рагу,налисники з сиром). 2год-сендвіч,чай,кава Вранці(до 12 год) подають напої, мін.води, соки, кава, чай. В обід і ввечері – червоне і біле вино. Для бізнес класу в індивідуальних пляшках (100-150мл).

6. Сегментація ринку-це розподіл в процесі маркетингового планування і дослідження сукупності споживачів на ряд груп, об’єднаних за певними ознаками, які відрізняються одна від іншої ставленням пропонованого товару. В нашому випадку принципами сегментації ринку можуть бути: географічним (адміністративний поділ - Україна, київська обл., район), клімат (помірно-континентальний), тип населеного пункту(місто). Демографічним: вік(до 6р., 6-12, 13-19, 20-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, 70-74, >75), стать, раса(негроїдна, європеоїдна, монголоїдна), освіта, релігія, національність, рівень доходів. Поведінковий: емоційне ставлення до товару, пошук переваг(якість товару), ступінь потреби в послугах, товару). Психографічний – соц.класи(середній, вищий, еліта).

З.17.

1. Якість обслуговування— проблема комплексна, її вирішення передбачає ефективне використання всіх важелів, різних форм і методів впливу. В основу вирішення цієї проблеми покладено системний підхід єдність і взаємодія організаційних, технічних, економічних, соціологічних правових заходів. Якість обслуговування — це сукупність властивостей послуг, що обумовлює здатність усе повніше задовольняти потреби: туристів. Комплексний підхід до визначення якості туристичних послуг викликає необхідність класифікувати послуги за кількома групами: Інформаційні послуги. Послуги транспортних перевезень. Послуги розміщення. Послуги харчування. Культурно-масові та фізкультурно-оздоровчі послуги. Додаткові послуги.

Якість цих послуг залишає в пам'яті туриста найбільш стійке враження тому, що саме ці послуги щоденно задовольняють його потреби перше необхідності. Таким чином, якість обслуговування в готельному господарстві поняття комплексне, тісно пов'язане зі споживанням двох видів благ (товарів послуг) і з двома видами відносин (матеріальних і нематеріальних). Том правильне визначення критеріїв та показників якості обслуговування є де сить складним. З критерієм пов'язана найбільш загальна якісна характеристика та перспективні напрямки розвитку готельного господарства. У той же час, він може виражатися через систему показників, що дають можливість визначити якість обслуговування в окремих підприємствах готельного господарства, порівняти його та виділити передові та відстаючі підприємства. Якість обслуговування — динамічний показник, що постійно розвивається й удосконалюється. Якість обслуговування формується під впливом багатьох і різних факторів.

2. На посаду адміністратора залу призначається особа, яка має середню професійну освіту без пред'явлення вимог до стажу роботи або професійно-технічну освіту і стаж роботи за фахом в системі громадського харчування не менше 2 років. Призначення на посаду адміністратора залу та звільнення з неї здійснюється наказом директора підприємства за поданням (директора ресторану; іншої посадової особи). Адміністратор залу повинен знати: - Постанови, розпорядження, накази, інші керівні і нормативні. - Правила виробництва і реалізації продукції (послуг) громадського харчування. - Організацію виробництва та управління підприємством громадського харчування, завдання та функції його підрозділів. - Правила і методи організації процесу обслуговування відвідувачів. - Асортимент реалізованих послуг. - Основи маркетингу. - Порядок ціноутворення. - Принципи планування та оформлення приміщень, вітрин, організації реклами.- Основи естетики, етики, психології та обслуговування відвідувачів. - Організацію оплати і стимулювання праці. - Законодавство про працю. - Правила внутрішнього трудового розпорядку. - Правила і норми охорони праці. Адміністратор залу: Забезпечує роботу з ефективного і культурного обслуговування відвідувачів ресторану, створенню для них комфортних умов. Консультує відвідувачів з питань надання послуг забезпечує їх ознайомлення з асортиментом наявних блюд і напоїв. Здійснює контроль за раціональним оформленням залу, барних стійок, вітрин, і т.д. Забезпечує чистоту і порядок в залі. Контролює прийом замовлень офіціантами від відвідувачів. Здійснює перевірку виписаних рахунків і проведення розрахунків з відвідувачами. Вживає заходів до запобігання і ліквідації конфліктних ситуацій. Розглядає претензії, пов'язані з незадовільним обслуговуванням відвідувачів, і проводить відповідні організаційно-технічні заходи. Приймає замовлення і розробляє плани проведення та обслуговування ювілейних торжеств, весіль, банкетів. Контролює дотримання працівниками організації трудової і виробничої дисципліни, правил і норм охорони праці, техніки безпеки, вимог виробничої санітарії та гігієни. Інформує керівництво організації про наявні недоліки в обслуговуванні відвідувачів, вживає заходів до їх ліквідації.

3. Характерна особливість кухні Італії. Вона визнана найкращою кухнею в світі ,але дещо специфічна. Люблять рибу форель, лосось. Національною стравою є макарони ,равіолі(пельмені), капелоні(картопляні макарони), різотто(рис).  Макарони готують у відварному, смаженому і запеченому вигляді.  подають з маслом, сиром і томатним пюре з різними м'ясними, рибними та овочевими продуктами, грибами і гострими соусами.  Італійці люблять маслини. Сири - одна із складових частин багатьох страв, а також улюблена закуска. Овочі та фрукти застосовують як для приготування страв, так і як гарнір до м'ясних і рибних блюд. З овочів особливо поширені: капуста, картопля, стручковий перець, морква, буряк, спаржа, салати, зелень, горох, боби, квасоля. Не споживають січене м'ясо. П’ють каву, вино, мартіні(вермут). Великою популярністю користуються страви з телятини, яловичини, свинини, птиці, дичини, грибів в смаженому, тушкованому, запеченому видах, а також страви з субпродуктів. В якості гарнірів використовують різні овочі, особливо смажені, відварний картопля, макаронні вироби та каші. Поляки дуже люблять молочні продукти і мед. Із закусок краще їм подати салати із свіжих овочів, фаршировані яйця. На сніданок подають кефір ,просто квашу. На перші страви - борщі, щі. Другі страви – оладки ,вареники ,кулеб’яки. Із солодких страв – морозиво, фр.салати. Не рекомендується подавати баранину.

4. Фаршировані помідори - залишити. Замість борщу краще - бульйони з різними гарнірами, пюреподібні супи. Широко використовують нежирну свинину. Смажена свинина з тушкованою капустою, проте можна і з смаженою картоплею. Хліб замінити на білий. З гарячих напоїв найбільш поширеним є кава-додати.

6.Функціонально-організаційна структура служби маркетингу: керівництво служби маркетингу-відділ маркетингових досліджень, відділ збуту, відділ реклами і зв’язків із громадськістю, бюро цінової політики, відділ планування товарного асортименту. Середовище: правове, економічне, політичне, традиції країн.

7. Відповідно до п.1 ст.40 Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП) трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності, можуть бути розірвані роботодавцем, зокрема, у випадку змін в організації виробництва і праці, в тому числі ліквідації, реорганізації, банкрутства або перепрофілювання підприємства, скорочення чисельності або штату працівників.  Таке звільнення відповідно до ч.2 ст.40 КЗпП допускається, якщо неможливо перевести працівника, за його згодою, на іншу роботу.

З.18.

1. Одним з ефективних інструментів успішного вирішення зазначених проблем та забезпечення сталої динаміки росту якості життя громадян є стратегічне планування розвитку території. Дієвість цього інструменту доведена кількома десятиліттями його застосування на практиці планування розвитку територій багатьох країн світу. Останнім часом процес стратегічного планування як інструменту стратегічного управління набуває особливого значення в Україні. Це пов’язано з розвитком тенденцій децентралізації в управлінні та делегуванні значної частини управлінських повноважень на місця. Напрацьовані робочою групою підходи до формування Стратегії полягають у наступному: - Сприяти у вирішенні економічних питань, екологічних та соціальних питань територіальних громад та області в цілому; - Сформувати радикально нові підходи до розвитку та маркетингу туристичної галузі в регіоні з урахуванням збереження навколишнього середовища та відродження природного потенціалу; - Сприяти збереженню та відродженню культурних традицій; - Покращити інфраструктуру для формування якісного туристичного продукту; - Вдосконалити систему управління та просування туризму в області; - Покращити конкурентноздатність за допомогою підвищення якості послуг, людського ресурсу та методів управління; - Зацікавити та залучити громади області до роботи у туристичній сфері; - Розширити та покращити співпрацю приватних, державних та громадських організацій; - Зорієнтувати розвиток туризму на попит споживачів; - Розширити існуючі та створювати нові туристичні території; - Збільшити кількість відпочиваючих; - Забезпечити міжсезонний розвиток туризму; - Збільшити середню тривалість перебування туристів; - Збільшити середній показник витрат туристів. Однієї з головних складових Стратегії й основним засобом досягнення поставлених цілей є формування новітніх підходів до розвитку та просування сфери обслуговування, створення системи внутрішніх стимулів саморозвитку і залучення зовнішніх факторів, що зможуть забезпечити підвищення конкурентоспроможності галузей місцевої економіки, підвищення якості життя з урахуванням специфіки регіону.

2. Лінійна організаційна структура. Залежно від довжини ієрархічного ланцюга виокремлюють елементарну лінійну структуру та лінійну ієрархію. Елементарна лінійна організаційна структура представляє собою найпростішу дворівневу структуру, яка формується на невеликому підприємстві, і призначена для відокремлення управління від безпосереднього виконання роботи. Вона є доцільною на підприємствах, що характеризуються невеликими масштабами діяльності і працівники яких виконують приблизно однакові роботи (виготовляють один вид продукції чи надають однотипні послуги, обслуговують один сегмент ринку тощо). Елементарні організаційні структури мають невелику кількість виконавців, що посилює відповідальність кожного з них за свою роботу, та керівника (як правило, власника підприємства), який безпосередньо зацікавлений у кінцевих результатах роботи. Такі структури управління дають змогу швидко приймати рішення, вчасно реагувати на зміни зовнішнього середовища, забезпечувати неформальні підходи до мотивації та контролю діяльності працівників.

4. Проведення маркетингового дослідження за напрямом виявлення конкурентів.: 1. Головні конкуренти, риси, які відрізняють меню(ціна, якість), 3. Визначення потенційних потреб клієнтів у конкурентів. 4. Ефективність реклами. Методи дослідження інтерв’ювання, анкетування, опитування, спостереження.

6. Крім підстав, передбачених статтею 40 цього Кодексу, трудовий договір з ініціативи власника або уповноваженого ним органу може бути розірваний також у випадках: 1) одноразового грубого порушення трудових обов'язків керівником підприємства, установи, організації (філіалу, представництва, відділення та іншого відокремленого підрозділу) всіх форм власності, його заступниками, головним бухгалтером підприємства, установи, організації, його заступниками, а також службовими особами митних органів, державних податкових інспекцій, яким присвоєно персональні звання, і службовими особами державної контрольно-ревізійної служби та органів державного контролю за цінами; Iі) винних дій керівника підприємства, установи, організації, внаслідок чого заробітна плата виплачується несвоєчасно або в розмірах, нижчих від установленого законом розміру мінімальної заробітної плати; 2)  винних дій працівника, який безпосередньо обслуговує грошові або товарні цінності, якщо ці дії дають підстави для втрати довір'я до нього з боку власника або уповноваженого ним органу; 3) вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням даної роботи. Розірвання договору у випадках, передбачених цією статтею, провадиться з додержанням вимог частини третьої статті 40, а у випадках, передбачених пунктами 2 і 3 — також вимог статті 43 цього Кодексу.

7. Схема позиціювання. Дослідивши ринок та мотивації споживачів, щодо відвідувачів ресторану за критеріями висока якість, можна зробити висновок що в схемі ресторан має високу якість та висока ціна.

З.19

1. Розвиток послуг, що надаються підприємствами ресторанного господарства споживачам, має об'єктивний характер і визначається низкою факторів. По-перше, розвиток послуг став об'єктивною потребою громадян, а також споживачів і виробників засобів виробництва, які віддають перевагу тим підприємствам ресторанного господарства, де можуть отримати більшу частину відомих видів послуг, які заощаджують час і кошти, що створюють комфорт і дають гарантію якості споживаної продукції. По-друге, науково-технічний прогрес створює все нові передумови для розширення послуг у сфері ресторанного господарства, породжує необхідність розвитку обслуговування і в той же час забезпечує розвиток послуг.

2. В умовах ринкової конкуренції завжди важливо знати, наскільки послуга, що пропонується, відповідає рівню та характеру соціальних потреб. Можливість реалізації послуг виявляється через їх конкурентоспроможність. Конкурентоспроможність ресторанних послуг завжди відносна величина, яка відображає міру переваг однієї послуги над іншою.В умовах товарного ринку найважливішим фактором конкурентоспроможності товару є ціна його споживання. У сфері послуг показник ціни споживання втрачає визначальне значення. При оцінці конкурентоспроможності ресторанних послуг використовується різностороння інформація про властивості та якості цих послуг. Для оцінки конкурентоспроможності ресторанних послуг використовуються різні показники: - економічні; - організаційні, що характеризують умови надання послуг; - класифікаційні, які відображають належність до певного виду послуг;

- нормативні, що показують відповідність послуги нормам, стандартам і правилам, за межі яких вона не повинна виходити; - ергономічні, які відображають відповідність послуги параметрам людського організму та психіки; - соціальні, за допомогою яких відображається відповідність послуги особливостям особи, соціальної групи, суспільства в цілому; - естетичні, що характеризують спроможність послуги викликати позитивні емоції при сприйнятті умов надання. Конкурентоспроможність ресторанної послуги визначається лише тими властивостями, які викликають суттєвий інтерес для споживача.

3. Морозиво будемо подавати в мельхіоровій креманці, самбук абрикосовий - скляна креманка, яблука в тісті будемо подавати на овальному металевому блюді з різною серветкою. Посуд для індивідуального сервірування: Десертна тарілка 40 +4=44, Пиріжкова тарілка 40 +4=44, Креманки для морозива 40 +4=44 Креманка для самбука 40 +4=44, Металеві блюда 10, Десертні прибори 40 +4=44, Ложка для морозива 40 +4=44 Десертна ложка 40 +4=44, Ніж та виделка 40 +4=44, Кавова ложка 40 +4=44, Чайна ложка 40 +4=44, Чайна чашка с блюдцем 40 +4=44, Кавова чашка з блюдцем 40 +4=44, Келих для шампанського 40 +4=44 Фужер для води 40 +4=44 Додаткові елементи сервіровки: Підсвічник зі свічкою 10, Новорічна екібана 6 Серветки 40+4=44

4.Часткове обслуговування офіціантами передбачає виконання деяких функцій споживачами залежно від часу, місця обслуговування, характеру проведених заходів, контингенту споживачів. Це дозволяє прискорити процес обслуговування та скоротити чисельність обслуговуючого персоналу. При частковому обслуговуванні офіціанти доставляють продукцію з роздавальні в зал, ставлять страви на стіл. За столом споживачі обслуговують себе самі. Мінімальна кількість офіціантів бенкету з частковим обслуговуванням 8-10 чоловік на 1 офіціанта. Тому з розрахунку на 40 осіб – нам потрібно 4-5 офіціантів. Незадовго до півночі офіціанти відкорковують охолоджене шампанське. Воно може бути налите в келихи гістьми самостійно або за їх бажанням офіціантами. Можна подати на тацях в обніс. В обніс також будуть подаватися тільки яблука в тісті(офіціант буде підходити з лівої сторони). У залі ресторану за кілька хвилин до зустрічі Нового року включають радіо, щоб гості могли прослухати новорічні поздоровлення. У програму свята можна включити танцювальну музику, спів, інтермедії, жарти, розігрування призів за краще виконання танцю або пісні.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]